Úradné oznamy odborných komisií VsFZ

Úradná správa ŠTK VsFZ k novému súťažnému ročníku 2022/2023

1. jún 2022 o 16:00
Úradná správa ŠTK VsFZ pre SR 2022-2023.pdf

ÚRADNÁ SPRÁVA ŠTK VSFZ PRE NOVÝ SR 2022/2023

1. Žrebovacie čísla budú pridelené na základe umiestnenia v práve sa končiacom SR 2021-2022 . Samozrejme, že zmena žrebovacieho čísla bude možná na základe vzájomnej dohody klubov a predložená podaním v systéme ISSF na komisiu ŠTK. Priradenie žrebovacích čísiel do MAJSTROVSIEV REGIÓNU VÝCHOD – IV. liga sa bude riadiť podľa umiestnenia SR 2021/2022 v súčasnej 3.lige a následne striedavo podľa umiestnenia zo súčasných 4.líg JUH a SEVER. V SR v súťažiach VsFZ budú vytvorené tieto súťaže: Majstrovstvo regiónu východ – IV.L, dve skupiny V.L S a V.L J, a 5 skupín VI.L - KG, Z, VD, Š a PT. Dňa 20.6.2022 po skončení SR budú uzatvorené tabuľky postupov, zostupov a zaradenia družstiev do jednotlivých súťaží, na základe čoho sa budú prípadne ešte nevyjasnené družstvá dospelých prihlasovať do jednotlivých súťaží. 

2. Prihlášky do súťaží je klub povinný pre každé družstvo podať zvlášť od 1.6.2022 do 26.6.2022. Prihlasovanie družstiev bude vykonávané len formou elektronickej prihlášky v systéme ISSF. Klubový manažér si vytvára jednotlivé družstvá na SR 2022-2023 a následne v systéme ISSF - elektronická podateľňa – prihláška do súťaže zaregistruje prihlášku daného družstva. Elektronická prihláška sa podáva za každé družstvo a kategóriu zvlášť. Jednotlivé družstvá, aj v súťažiach mládeže, sú povinné zaregistrovať aj štadión, ktorý je v prihláške do súťaže povinná položka.

3. V prihláške do súťaže ako aj v systéme ISSF ŠTK žiada o vykonanie aktualizácie údajov – kontaktných údajov osôb, telefonických kontaktov, mailových adries a adries klubov tak, aby tieto mohli byť aktualizované do Rozpisu súťaží pre nový SR.

4. V prípade, že sa niektoré z družstiev neprihlási do nového SR, ŠTK bude postupovať pri zaraďovaní družstiev v zmysle SP, čl.17.

5. ŠTK oznamuje FK III.L SMD, že družstvá podávajú prihlášky do III.ligy SMD riadenej ŠTK VsFZ. V prípade záujmu aj ďalších družstiev do uvedenej súťaže tieto budú do nej zaradené.

6. V zmysle RS v SR 2022-2023 pre FK sa stanovuje štartovné, ktoré bude v zbernej faktúre. Po odhlásení družstva po uzavretí súťaží komisiou ŠTK sa štartovné nevracia.

Pre uhradenie štartovného bude vystavená zberná faktúra za mesiac jún 2022, ktorú bude FK povinný uhradiť do doby splatnosti. Neuhradením štartovného v zbernej faktúre v dobe splatnosti nebude družstvo dospelých zaradené do súťaží VsFZ. Nový SR bude uzavretý vydaním priradených čísel na webovej stránke VsFZ do 3.7.2022. Po tomto termíne bude ešte možná výmena priradených čísel opätovne na základe predloženej vzájomnej dohody v systéme ISSF do 8.7.2021.

7. V systéme ISSF pre SR 2022-2023 sú vytvorené jednotlivé názvy a stupne súťaží, do ktorých prihlasujete svoje družstvá. Predvolené názvy sú uvedené v jednotlivých vekových úrovniach súťaží a jednotlivých súťažiach.

8. V zmysle uznesenia Rady VsFZ z roku 1999 je u štartu družstva dospelých v súťažiach VsFZ povinnosť mať v riadnych dlhodobých súťažiach zaradené 2 mládežnícke družstvá. Bez splnenia tejto podmienky nebude družstvo dospelých zaradené do súťaží VsFZ. O štarte 2 mládežníckych družstiev FK predloží potvrdenie od príslušného ObFZ.

9. II. Liga žiačok je organizovaná na úrovni VsFZ, kde pre túto súťaž je potrebné podávať prihlášky.

10. Súťaže prípraviek UTM a Grassroots budú organizované úsekom mládeže SFZ, kde je potrebné zadávať prihlášky pre tieto súťaže.

11. Súťaže prípraviek družstiev, ktoré boli doteraz súťažiacich VsFZ, budú aj naďalej organizované tieto súťaže podľa vzdialenosti tak, že pri prihlásenom počte min. 6 družstiev z danej oblasti bude súťaž organizovaná ako dlhodobá. Pre ostatné družstvá bude vytvorená súťaž prípraviek v rámci VsFZ alebo ObFZ.

12. Termínová listina SR 2022-2023 je uvedená nižšie.

Termínová listina 2022 2023 VsFZ.pdf

13. Družstvá, ktoré majú záujem o účasť v Slovenskom pohári riadenom SFZ sa môžu prihlasovať v systéme ISSF v termíne od 1.6.2022 do 16.6.2022 na komisiu ŠTK SFZ. Prvé kolo na VsFZ je plánované na posledný júlový víkend pred zahájením SR VsFZ.


    Dôležité upozornenie: žiadame Vás o zodpovedné nahlasovanie UHČ a termínov stretnutí do Rozpisu. Žrebovacie čísla budú priraďované podľa umiestnenia v zmysle minulého SR.

    

 

Súvisiaci obsah