Hlavné menu

Chcú byť čo najďalej od horúcich miest

Marcel Eperješi|24. aug 2016 o 02:00

Po rozpačitom úvode sa Sabinov rozbehol

Sabinovskí  treťoligisti by vedeli veľa rozprávať o záchranárskych prácach v najvyššej regionálnej súťaži.   Možno aj preto tréner Ľubomír Puhák, ktorý sa ujal kormidla pred jarnou časťou minulého ročníka, si vytýčil za úlohu pripraviť zverencov tak, aby sa žiadne patálie s udržaním sa už nekonali. V druhej fáze minulej sezóny to MFK Slovan rozbalil naplno a umiestnil sa v hornej polovici pelotónu, čo bolo iste prekvapivé.  Niekoľko kôl pred koncom si zabezpečil miestenku aj na novú sezónu a to bolo naozaj nečakané.

 Vyzerá to tak, že na túto sériu Sabinovčania nadviazali aj v aktuálnom ročníku. Momentálne je pozícia tímu veľmi nádejná, hoci nie všetko išlo dosiaľ hladko. Vyskytli sa predsa daktoré skutočnosti, ktorým bolo treba čeliť. Nebyť problémov s kádrom, bilancia mohla byť ešte lepšia. „Nuž, začiatok zápolení nebol ideálny, hoci sme mali doma aj náročných súperov – Svidník a Giraltovce. Navyše sa pridružili zranenia niektorých jednotlivcov, neboli sme kompletní, ale dajako sme z toho vykorčuľovali,“ rozhovoril sa Ľ. Puhák, ktorého tešila výhra v ostatnom meraní síl na vlastnom trávniku s prešovským béčkom. A to aj preto, lebo zelenobieli pricestovali vystužení o viacerých hráčov prvého celku. „Som rád, že sa držíme hore a chceme to potvrdiť aj v nasledujúcom vystúpení v Pušovciach. Nič iné ako víťazstvo našich farieb neberieme.“ Po problémoch so zdravotným stavom sa maródi dali dokopy (s výnimkou Palča), čo je dobré znamenie, lebo káder je pomerne úzky.

V lete sa udiali na súpiske veľké zmeny, odišlo niekoľko borcov (Mišenčík, Kišš, Tomko, Lukáč a dlhodobo je zranený Janiga)  a doplnenie kádra podľa kouča nebolo adekvátne. Aj preto spočiatku prišli zaváhania pred vlastnými divákmi a v prvých troch kolách puhákovci uhrali dve remízy a jednu prehru.

Postupne však hra naberá  kvalitnejšie obrátky, k čomu prispievajú aj novici. Pribudol brankár Sudimák, ktorý podáva kvalitné výkony a okrem neho novými sú Tomaško a Fekete. Sabinov v ostatných dvoch kolách vyhral a dostáva sa do laufu. „Chceme hrať tak, aby sme neboli kandidátmi na vypadnutie, preto – a to aj vzhľadom na reorganizačné zmeny, ktoré sa v súťaži chystajú – mienime ašpirovať na umiestnenie niekde v strede tabuľky. Hoci na začiatku zápolení boli i myšlienky, že zase to bude len boj o záchranu. To preto, ako sa to rysovalo s tvorbou kádra. O to viac ma teší, že na konte máme iba jednu porážku.“

Nuž, hlavne úspech proti Prešovčanom by mal hráčov nabudiť. Vyzerá to tak, že rezerva Tatrana to proti Sabinovu nevie, lebo aj na jar v Prešove bol úspešný MFK Slovan. „Pre chlapcov to bola výzva, aby si poradili so silným súperom s menami, ktoré figurujú aj na prvoligovej súpiske. Určite sme mali rešpekt  z rivala. Bol to duel o jednom góle, skôr remízový, vyrovnaný. Po opatrnejšom prvom polčase, ktorý veľa vzruchu nepriniesol, sme udreli ako prví my a to rozhodlo. Potom hostia otvorili hru, trošku sa to roztrhalo a my sme sa ešte raz dokázali presadiť po brejku,“ dodal Ľ. Puhák a dodal: „Musím chlapcov pochváliť za pozorné bránenie, kolektívny výkon a disciplinovanosť, lebo béčko Tatrana si vypracovalo azda iba jednu šancu .“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: