NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Preview 5. kola Varta Futsal ligy: MIBA a MŠK hostia nováčikov, ťahák kola bude v Leviciach aj pred kamerami TV ESO

Dušan Dobšovič|11. okt 2019 o 00:00

Varta Futsal liga pokračuje v rýchlom tempe. Piate kolo našej najvyššej futsalovej súťaže proti sebe spojí Levice s Makroteamom, do Banskej Bystrice cestuje nováčik z Nových Zámkov a MŠK Žilina doma hostí Prievidzu. Voľno majú hráči Lučenca.

Futsal Team Levice – ŠK Makroteam Žilina

Začiatok zápasu: 11.10.2019 o 19:30

Miesto: Športová hala, Lučenec (kapacita: 1460)

Domáce Levice pred začiatkom sezóny avizovali, že chcú vo veľkej miere zapájať do zostavy hlavne svojich mladých hráčov a taktiež sa plánujú vyhnúť bojom o udržanie sa v najvyššej súťaži. To sa zatiaľ darí, nakoľko na dne sú obaja nováčikovia a tím z juhu Slovenska už bodoval. Bolo to v zápase na palubovke nováčika z Nových Zámkov 2:0, kedy sa presadili Marek Gajdács a Viliam Rakica. Avšak, proti MŠK Žilina prišla prehra 3:6. Za levický tím sa raz trafil Rakica a dvakrát Matúš Budovec. Za iba dvomi odohranými stretnutiami stojí fakt, že v prvom kole mali Levice voľno a štvrté proti Prievidzi odohrajú 25. októbra. Mužstvo je s tromi bodmi a skóre 5:6 piate.

Do Levíc v piatok pricestuje zo Žiliny tamojší Makroteam, ktorý má na vzájomné zápasy s týmto súperom dobré spomienky. Naposledy sa oba kluby stretli vo štvrťfinále minulosezónneho play-off, kde zverenci Dušana Dobšoviča vyhrali sériu 3:0 na zápasy po výsledkoch 7:1, 8:2 a 10:2. Makroteam v doterajšom priebehu ročníka porazil jednoznačne 15:2 nováčika z Nových Zámkov, dvakrát po sebe ale prehral proti Lučencu 2:7 a  Banskej Bystrici 4:5. Vo štvrtom kole mal tento tím voľno. Zatiaľ najlepším strelcom tímu je Brazílčan Andre Luiz De Lima Silva s piatimi gólmi, jeho krajan Jose Wellington Matias Torres sa trafil štyrikrát. Makrotem sa nachádza s tromi bodmi a skóre 21:14 na štvrtej priečke tabuľky. Stretnutie v Leviciach vysiela TV ESO.

Lion Car MIBA Banská Bystrica – MŠK Nové Zámky

Začiatok zápasu: 11.10.2019 o 20:00

Miesto: Športová hala Dukla, Banská Bystrica (kapacita: 847)

Stredoslovenský tím Lion Car MIBA Banská Bystrica mal dobrý vstup do sezóny. Hneď na úvod ročníka zverenci trénerov Richarda Bača a Martina Majlinga v zaujímavom zápase remizovali doma proti MŠK Žilina 4:4 a to napriek tomu, že prehrávali 1:4. Následne porazili na pôde súpera nováčika z Prievidze 10:4 a pred reprezentačnou prestávkou zdolali tesne žilinský Makroteam 5:4. Naposledy sa ale predstavili na palubovke Mimelu Lučenec a aj keď to dlho vyzeralo nádejne, tak nakoniec prišla prehra 1:9. Kapitán Filip Rafanides je doposiaľ s deviatimi gólmi najlepším strelcom celej Varta Futsal ligy. MIBA sa nachádza so ziskom siedmich bodov a skóre 20:21 na tretej priečke tabuľky.

Novozámčania stále nezískali žiadny bod, sú na poslednej pozícii Varta Futsal ligy a opäť majú proti sebe náročného súpera. Neočakáva sa ani to, že by na strednom Slovensku mali prekvapiť. Nováčik má po štyroch stretnutiach skóre 3:37. Dva góly strelil pri vysokej prehre proti Makroteamu 2:15 a jeden naposledy pri domácej porážke 1:6 s MŠK Žilina. Hráči z juhu Slovenska takmer bodovali pri bojovom výkone v zápase s Levicami, aj tak prehrali 0:2 a Nové Zámky si ešte výsledkom 14:0 podal Mimel Lučenec. Zatiaľ sa presadili len Marcel Marík, Boris Druga a Július Varga.

MŠK Žilina – TNF Lions Prievidza

Začiatok zápasu: 12.10.2019 o 20:00

Miesto: Športová hala Rosinky, Žilina (kapacita: 300)

Zverenci Branislava Škorca sa nachádzajú na druhej priečke Varta Futsal ligy. Tím spod Dubňa má sedem bodov, rovnaký počet ako MIBA Banská Bystrica, avšak lepšie skóre (16:8). Menej gólov ako MŠK Žilina dostali len prvý Lučenec a piate Levice, tie však majú len dva odohrané zápasy. „Šošoni“ doposiaľ neprehrali, čím sa môžu pochváliť s Mimelom Lučenec ako jediné tímy v súťaži. Na úvod sezóny sa zrodila remíza 4:4 na palubovke Banskej Bystrice, hostia pritom viedli 4:1. Následne už Žilinčania potvrdili svoju kvalitu výhrami proti Leviacim (6:3) aj Novým Zámkom (6:1). V druhom kole mali voľno. Do tímu prišlo niekoľko mladých a veľmi perspektívnych hráčov, ako i skúsení reprezentanti. Na poslednom zraze národného A-mužstva bolo šesť hráčov klubu, menovite Herko, Ševčík, Marton, Zaťovič, Štrbák i Ostrák a to ešte pozvánku nedostal Marušinec. 

Nováčik z Prievidze v dvoch stretnutiach ešte nebodoval a nachádza sa na predposlednom mieste tabuľky, horšie sú na tom len Nové Zámky. TNF Lions zatiaľ strelil sedem gólov a inkasoval ich až 27. Mužstvo prehralo s Mimelom Lučenec vysoko 3:17, na MIBA Banská Bystrica nestačilo pomerom 4:10. V treťom kole mala Prievidza voľno a stretnutie štvrtého kola proti Leviciam je na programe až 25. októbra. Najskúsenejším hráčom tímu na palubovke je Martin Svitek, ktorý pred pár rokmi „ochutnal“ aj pôsobenie v slovenskej futsalovej reprezentácii do 21 rokov. O sedem gólov Prievidze sa postarali štvorgólový Marek Belanec, dvojgólový Ján Rybár a trafil sa aj brankár Marek Madarász.

Najlepší strelci Varta Futsal ligy pred piatym kolom

1. Filip Rafanides (Lion Car MIBA Banská Bystrica) 9 gólov

2. Ricardo Camara Sobral Filho (Mimel Lučenec) 8 gólov

3. Rafael Durval Da Costa Lira, Johne Melo de Sousa, Matheus Ferreira Ribeiro (všetci Mimel Lučenec) všetci po 6 gólov

4. Matúš Kyjovský (MIBA Banská Bystrica), Attila Fehérvári, Jakov Grgič (obaja Mimel Lučenec), Andre Luiz De Lima Silva (ŠK Makroteam Žilina) všetci po 5 gólov

5. Jose Wellington Matias Torres (ŠK Makroteam Žilina), Matúš Ševčík (MŠK Žilina), Marek Belanec (TNF Lions Prievidza) všetci po 4 góly

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: