Články a novinky ObFZ

V Trhovišti nedohrali a dočkalo sa aj Pusté Čemerné v VII. lige Západ

Ján Mano|8. okt 2019 o 00:00

Nepeknú dohru malo schádzanie hráčov Poruby pod Vihorlatom z ihriska cez polčasovú prestávku do šatne v zápase v Trhovišti. V priestoroch určených pre bezpečný odchod všetkých hráčov a delegovaných osôb do svojich šatní, boli napadnutí dvaja hráči hostí domácimi divákmi. Hostia sa tak pre obavy o bezpečnosť a zdravie svojich hráčov rozhodli, že na druhý polčas už nenastúpia. Disciplinárny poriadok Slovenského futbalu, však nepozná pojem inzultácia hráča divákom a tak sa stretnutie bude dohrávať. (polčas bol v Trhovištiach 0:0). Lenže už nie v „Koba Arene“ v Trhovištiach. ŠTK pri ObFZ MI, nariadila Trhovištiam dohrať stretnutie s Porubou pod Vihorlatom ( streda 16.10.2019 o 16:30 h.) na neutrálnom ihrisku, 15 km smerom bližšie k súperovi. A k tomu ešte mimoriadne rázna DK pri ObFZ MI, pridala ďalší trest a to odohranie najbližších 3 majstrovských zápasov na neutrálnej pôde vo vzdialenosti 15 km bližšie k súperovi ( Z. Široká, Palín, V.Remety). Kde by mohli svoje majstrovské zápasy Trhovište odohrať? Zápas so Zemplínskou Širokou by sa mohol odohrať v Nacinej Vsi. Zástupca 5. ligy Z, hrá ako jediný zástupca zo Zemplína s optimálnou geografickou polohou svoj majstrovský zápas v tom termíne vonku a tak bude ihrisko v Nacinej Vsi voľné. Zápasy s Palínom a V. Remetami v jarnej časti by Trhovište mohli pre zmenu odohrať v Lastomíri. Práve Lastomír bude hrať v tom termíne svoje majstrovské zápasy u súpera. 15 kilometrová vzdialenosť bude dodržaná a bude to aj smerom bližšie k Palínu a V. Remetam a okrem toho majú oba kluby Trhovište aj Lastomír nadštandartné vzťahy, nakoľko špílmacher a kapitán Trhovíšť Patrik Lešňanský pôsobil niekoľko sezón u niekdajšieho štvrtoligistu z Lastomíra.
DK pri ObFZ MI tak musela v priebehu dvoch týždňov riešiť dva disciplinárne prehrešky klubov. Pevne teda veríme, že podobné excesy sa na našich futbalových trávnikov už opakovať nebudú.
 

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Najvyššia okresná súťaž pokračovala počas víkendu zápasmi 10. kola. Šláger kola sa hral v nedeľu napoludnie v „Gamrač Parku“ v Hatalove. Domáca partia vedená skúseným trénerom Petrom Vasiľom vedela, že ak svojho nedeľňajšieho súpera zo Zalužíc doma zdolá, tak sa stane priebežným lídrom VI. ligy! A ono to po väčšine býva tak, že vtedy keď najviac chcete to nejde. Celozápasovú miestami až drvivú územnú prevahu nedokázal domáci celok aj keď bez špílmachra Šamudovského či kapitána predsedu Jána Vajdu doviesť do víťazného konca. K tomu sa ešte v prvom polčase zranil agilný ukrajinský legionár domácich Nazarenko. Hostia celý zápas umne bránili. S veľkým prehľadom hrala stopérska dvojica Kročko – Krišo. V strede zálohy odviedol kvantum práce nestarnúci Apiar a „škintajúci“ Capik na hrote útoku nakoniec rozhodol o všetkom podstatnom. Hostia počas celého zápasu prakticky vážnejšie neohrozili domácu bránku, no aj tak strelili dva góly a odniesli si tak z Hatalova celkom senzačné víťazstvo. A legenda hovorí, že ho hráči Zalužíc oslavujú dodnes.

Čo sa nepodarilo Hatalovu, podarilo sa Vyšným Remetám. Tie v nedeľu hrali opäť svoje majstrovské stretnutie doma. Hostili Krásnovce, ktoré po doslova skvelom úvode akosi začali strácať dych. Po prehrách v Palíne a doma s Hatalovom, klesli dokonca po ďalšej prehre vo V. Remetách až na 5. miesto tabuľky. Lenže „Kašajovci“ sa veľkého favorita nezľakli, dlho mu odolávali. Hrdinom stretnutia sa napokon stal domáci Sirák, ktorý v 63. minúte rozhodol o chudobnom jednogólovom víťazstve domáceho celku. Vyšné Remety sa tak stali priebežným lídrom VI. ligy o dva body pred druhým Palínom a tretím Hatalovom. 

Poďme teraz na štadión Jozefa Gazdu st. do Tušíc – TNV. Domáci nováčik v ňom hostil Žbince. A práve manažér a duša futbalu v Žbinciach pán Ľubomír Ivan, ktorému nikto inak ako „ Džambo“ nepovie sa pýta: „ Chcel by som sa prostredníctvom tejto stránky a týchto článkov, na ktoré čaká celý týždeň celý okres spýtať, že ako je možné, že inzultácia asistenta rozhodcu našim hráčom v zápase Žbince – Zemplínska Široká, sa riešila na DK, bez nás a o nás! Nebolo teda možné vypočuť si aj naše vyjadrenie k tomuto incidentu. Prečo ho zvyšní aktéri incidentu dostali a my nie!? Dostali sme exemplárne tresty s čím rozhodne nesúhlasíme!“….po týchto slovách a veľkom rozčúlení si manažér hostí ešte aj poriadne odpľul na zem a doplnil: „ a išče me aj u Tušici dostali gola štyri minuty pred koncom. Asi me poraži“. Tušice TNV sa teda so svojim súperom v nedeľu poriadne natrápili, ale napokon tri body z Poruby p/V doma potvrdili a tak a už zverencom Petra Škultétyho môže lepšie dýchať. 

Tri body v nedeľu zostali aj v „Čižmarik Arene“ v Pozdišovciach, kde sa kedysi keramika vyrábala a predávala na tony. Domáci futbalisti hostili zlepšujúcu sa Zemplínsku Širokú, ktorá ma v tabuľke pravdy + 4 body! Pravda „Rebrin“ odohral doma v Zemplínskej Širokej zatiaľ iba jeden jediný zápas. Tentokrát „Praskajovcom“ v Pozdišovciach ruže nekvitli. Na gól domáceho Bánona stihol ešte kapitán hostí Lovás reagovať vyrovnaním no na ďalšie góly už hostia odpoveď nenašli. A tak sa z jasného víťazstva 4:1 tešila domáca partia okolo kapitána Matúša Hirka. 

Nakoniec zavítajme ešte do „Kovtun Parku“ do Záhora. Pred zápasom domáci mecenáš klubu Miroslav Leco vyhlásil toto: „ Jak už teraz doma nevyhrajeme, zoram hrisko a posadzim tam prisady!“ Túto veľkú výstrahu veľmi dobre pochopili jeho zverenci. Poslednej Dúbravke nasúkali 6 gólov a tak si konečne domáci po dlhšej dobe pripísali do tabuľky plný počet bodov. Hostia nastúpili na stretnutie len s 10 hráčmi a ich vyžrebovanie v záverečných troch kolách nevešti nič dobré. Palín (d), Hatalov (v), V. Remety (d). 

VII. liga „Východ“ ObFZ MI

Už ako býva zvykom, v ďalšom kole sa vo „východnej“ siedmoligovej skupine odohrali iba dva zápasy. No ale tie boli skutočne bohaté na góly. Najprv v sobotu hostilo „béčko“ Pavloviec nad Uhom v miestnej peknej a veľkej „Ahly AL Bady Arene“ výpravu z Hažína alebo Zalužíc „B“. V zápase za hostí nastúpil otec a syn. Braňo a Janko Ondríkovci. Hostia viedli 0:1, aj 1:2 a keď strelil práve spomínaný Janko Ondrík gól na 1:3 zdalo sa, že tri body si domov privezú „Fulajtárovci“. Nestalo sa. Domáci dokázali onedlho nato znížiť a v 90. minúte domáci kapitán Marek Cica svojim druhým gólom zabezpečil svojmu „béčko“ aspoň bod. Menej spokojní s bodom boli hostia. Tí však už túto stredu doma privítajú vo štvrťfinálovom stretnutí pohára ObFZ doma v Hažíne veľkého favorita z Palína. A tak proti sebe s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpia bratia Michal a Marián Dzurjovci ale takisto aj doslova IKONA futbalu v Palíne – Branislav Zacher, ktorý momentálne háji farby „béčka“ Zalužíc a ktorý zažil v Palíne veľmi pekné futbalové časy. Že pohárový zápas Zalužice „B“ - Palín bude mať veľký náboj svedčia slova aj jedného z domácich funkcionárov Jána Janičinu, bývalého skvelého futbalistu Palína, ktorý povedal jedno. „My Palínu kožu lacno nepredáme!“

Aj v druhom zápase 10. kola padlo veľa gólov. Remetské Hámre hostili doma nováčika z Tibavy. A domáci potvrdili vzostup formy. Na „Hámre“ boli diváci svedkami až desiatich gólov! Z toho 6 zaznamenali domáci a tak po hokejovej výhre 6:4 opustili posledné miesto tabuľky, ktoré prenechali Kusínu. Suma sumárum. Po jednej žltej karte na oboch stranách, žiaden náhradník, hostia s povoleným štartom hráčom mimo občianstva Slovenskej republiky. Spokojnosť na „Hámre“ však môže byť ešte väčšia. Domáce mužstvo totiž vo štvrťfinále pohára hostí v dvojzápase Žbince. Pre domácich ako to poznamenal ich kapitán Miro Bihary, je to veľký úspech a veľký futbalový sviatok. Ako sa hovorí s jedlom rastie chuť a domáci by radi urobili ešte väčšiu dieru do nášho futbalového okresného sveta!

 

VII. liga mužov „Západ“ ObFZ Michalovce

V 8. kole „západnej“ skupiny sa darilo prevažne domácim celkom. Konečne! Povedali si „Dančišinovci“ v Pustom Čemernom. Domácim zverencom predsedu, člena výkonného výboru a bývalého učiteľa a duši Čemerňanského futbalu Emila Dančišina sa konečne v nedeľu podarilo doma zvíťaziť. Do útoku zavelili obaja Emilovi synovia Erik a Marián. Na lavičke náhradníkov sedel Emilov vnuk – Erik a ako vedúca mužstva na všetko dozerala nádherná čiernovláska Sabina. „U Čemernym, šicko šestra – brat!“. Hrdinom stretnutia sa však napokon stál domáci Jonek. Ten strelil Oborínu štyri góly a domáci tak zvíťazili celkom prekvapujúco vysoko 6:3. Zaujímavé na tomto stretnutí bolo, že hostia nastúpili len desiati, dohrávali len deviati a domáci dohrávali od 35. minúty tiež iba o desiatich. Pusté Čemerné je tak po výhre stále posledné, no tri body domácich pri srdci zaiste hrejú. Na predposledný Oborín domáci strácajú iba tri body. Tretie od konca zostávajú Vojany. Tie na svoj ďalší majstrovský zápas cestovali na horúcu pôdu do Bracoviec. Domáci sa pred zápasom netajili že by radi chceli nad „ex“ šiestoligistom naplno bodovať. No mali problém so skladaním zostavy. Aj napriek tomu, sa však domácim „Eštokovcom“ podarilo zabojovať a zabodovali naplno keď svojho súpera zdolali po výsledku 2:0. Okrem toho, že oba góly svojho celku strelia duša futbalu v tejto obci René Eštok, ešte pred zápasom pripravil hraciu plochu, pripravil dresy, pripravil techniku pre rozhodcu. Nastúpil na zápas, strelil dva góly, po zápase zvešal siete siete, poupratoval všetky šatne, dal prať dresy a nosil svojim spoluhráčom po zápase pivo. A keď sa mu pred časom narodil druhý syn Andejko, tak ho v lete držal na turnaji v Bracovciach na rukách a s jednou rukou miešal guláš a hlásil tombolu. A tak keď nie René Eštok tak nie – nebol by už dávno futbal v Bracovciach!

Vysoké víťazstvo zaznamenal Rakovec nad Ondavou. Ten hostil doma v „ Bakajsa Parku“ „béčko“ Topolian alebo Lesné. Domáci už v prvom polčase viedli 3:0 a prakticky o ich víťazstve už bolo rozhodnuté. V tom druhom pridali domáci ešte ďalšie tri góly a tak hostia odišli domov s poriadnou nakladačkou – 6:0. Strelecky sa blysol domáci Kapura, ktorý zaznamenal hattrick. Zverenci Juraja Leška, sú tak priebežne stále na prvom mieste v tabuľke. No na krk im dýcha celkom prekvapujúco nováčik z Malčíc! Ten dokázal vyhrať v Horovciach 2:1, no všetko mohlo byť inak, keby za stavu 1:1 domáci Janko Bodnár premenil pokutový kop! Nestalo sa a hostia to potrestali, keď striedajúci Hoľan rozhodol o tom, že všetky body poputovali v nedeľu do Malčíc. Tie tak strácajú na lídra z Rakovca n/O iba jeden bod! V poslednom zápase zdolal doma Ložín súpera z Veľkých Slemeniec 2:0. Hostia nastúpili na tento zápas v oklieštenej zostave a tak sa šťastie usmialo na domáci celok. 

VIII. liga mužov ObFZ Michalovce

Líder z Jovsy sa doma strachoval o bod do poslednej chvíle! Mužstvo, ktoré malo na súpiske dvoch hráčov s rovnakým menom hostilo doma Jastrabie pri Michalovciach, ktorému sa v novom ročníku príliš nedarí. No ale boli to práve hostia, ktorí v Jovse až do 86. minúty po góle Vlaháča z úvodu stretnutia viedli. No napokon sa domácim podarilo aspoň vyrovnať a ostali tak na čele tabuľky. Ale už len o skóre pred druhou Zbudzou. Tá doma vo svojom „Dudáš Parku“ hostila Bešu. Domáci aj v tomto zápase potvrdili, že budú vodu mútiť na čele tabuľky a po jasnej výhre 4:0 sa bodovo dotiahli na lídra z Jovsy. Tretia je Stretava. Tá doma hostila v pre nich dosť dôležitom stretnutí Moravany, ktoré patria k tomu lepšiemu čo najnižšia okresná súťaž ponúka. Domáci ale takisto potvrdili, že by sa konečne radi po dlhých rokoch dostali o súťaž vyššie. Svojho súpera zdolali jasne rozdielom triedy 3:0 a tak mohol domáci mecenáš klubu Pišta Horňak vytiahnúť opäť tú dobre vychladenú Stretavskú pálenku!
„Hore“ sa postupne derie aj „béčko“ Sobraniec alebo lepšie povedané FISO Podhoroď. Ak by firma FISO začala tento klub sponzorovať vo veľkom tak „áčko“ Sobraniec má veľký problém! Sobrance „B“ po výhre v Koromli 6:0 je momentálne na 5.mieste v tabuľke keď na lídra z Jovsy stráca 5 bodov. V poslednom zápase nestačila Horňa na Ptrukšu, ktorej podľahla doma 1:2.
 

Na snímke TJ Pusté Čemerné 

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah