Články a novinky ObFZ

Na posledné miesto v VI. lige klesli už Vojany, vysoké víťazstva prvých troch celkov v VIII. lige.

Ján Mano|15. apr 2019 o 13:40

17. kolo najvyššej okresnej súťaže v ObFZ Michalovce začalo sobotnou predohrávkou, keď sa v „Kovalik Arene“ v Palíne odohralo stretnutie Zemplínskej Širokej s Hatalovom. Zápas sa hral na perfektne pripravenej hracej ploche, ktoré Palínu môže závidieť nie jedno futbalové mužstvo v našom regióne. Zemplínska Široká si uvedomovala dôležitosť tohto stretnutia a nutnosť získať „doma“ tri body. A to sa zverencom trénera Vojta Bursíka podarilo, no o víťazstve rozhodol Lipka až v posledných sekundách zápasu. Veľmi dôležité víťazstvo dosiahli Pozdišovce. Tie v stretnutí nováčikov zvíťazili v Záhore 2:4 a vrátili tak domácim „požičané“ , keď Záhor na jeseň vyhral v Pozdišovciach. Domáci zverenci manažéra „Sovu“ - Miroslava Leca sa tak prakticky namočili do boja o záchranu. Pre zmenu polepšila si Dúbravka. Tá si po remíze 1:1, odviezla s Krásnoviec veľmi cenný bodík. A rovnako „pochodili“ aj Vojany. Tie aj keď získali takisto prvý jarný bod, klesli v tabuľke už na posledné miesto. Bod zo Žbiniec má síce svoju hodnotu ale zverenci Štefana Sztanka, musia začať bodovať naplno, ináč im súperi začnú čoraz viac „utekať“. Žbinciam sa vôbec nepozdával výkon hlavného rozhodcu. Ten podľa nich pískal tendenčne v prospech hostí, čo po zápase vyvolalo aj zvýšený krvný tlak u domácich fanúšikov. Prvé body stratil aj líder z Budkoviec. Ten cestoval na svoj zápas do Hažína, kde dočasne pre rekonštrukciu svojej hracej plochy hrávajú Zalužice. Tie už veľmi rýchlo viedli, keď sa z pokutového kopu presadil Capik. Hostia vyrovnali Forgáčom zo štandartky v 65. minúte. Výsledok sa už nezmenil a tak prvá bodová strata lídra bola na svete. Hostia sa však sťažujú na veľmi zlú kvalitu hracej plochy. Veľké susedské derby stretnutie sa v nedeľu odohralo v „Praščak Arene“ vo Vyšných Remetoch. Tie doma hostili susednú Porubu pod Vihorlatom. Rivalita oboch mužstiev je v tunajších pomeroch známa. Na gól domáceho Vojčeka, ešte do prestávky stihol odpovedať hosťujúci Legdan. No a keďže v druhom polčase góly neprichádzali, tak sa už zdalo že body sa v nedeľu vo Vyšných Remetoch budú „bratsky“ deliť. Proti tomu však bol domáci nestarnúci útočník Jaro Timočko, ktorý svojim gólom rozhodol o tom, že všetky body tak zostali v krčme miestneho mecenáša a trénera Vladimíra Praščáka staršieho. Nakoniec sme si nechali šláger kola. A to sa v nedeľu hralo v Palíne. Domáci zverenci Marcela Nemčíka, hostili nepríjemného súpera z Trhovíšť. Na svetelnej tabuli v Palíne veľmi dlho svietil nerozhodný stav 0:0, až prišli chvíle ukrajinského legionára v drese domácich Oleksandra Antoshyna, ktorý v 78. minúte rozhodol o tesnom víťazstve domáceho celku. 

V budúcom „Veľkonočnom“ 18. kole nás zase čaká niekoľko zaujímavých stretnutí. Čoraz viac budú pútať pozornosť najmä stretnutia v ktorých sa bude hrať o záchranu. Keďže situácia v „kraji“ nieje veľmi ružová tak sa musí mať viacero klubov v VI. lige na pozore. O tri hodiny skôr teda v na Veľkonočnú nedeľu o 13:00 si zmerajú sily líder z Budkoviec s aktuálne predposlednou Zemplínskou Širokou. Favorit tohto stretnutie je jasný. Nič iné ako víťazstvo si domáci nepripúšťajú a nič iné ako vysoké víťazstvo zverencov domáceho trénera Dušana Kukuča neprichádza do úvahy. Podobne o takomto čase sa bude hrať stretnutie aj v „Gamrač Parku“ v Hatalove. To doma hostí Záhor, ktorý sa po poslednej domácej prehre namočil do boja o záchranu. Hatalov naposledy nešťastne prehral v Palíne so Zemplínskou Širokou a tak sa budú chcieť domáci svojim verným fanúšikom revanšovať. Podarí sa im to. O 16:00 sa potom stretnú v mimoriadne dôležitom stretnutí domáce Pozdišovce so Žbincami. Práve Pozdišovce si svojim posledným víťazstvom v Záhore bodovo pomohli, no stále však „dýchať“ pokojne nemôže. Aby body zo Záhora mali svoju cenu, musia zverenci Juraja Sabola naplno bodovať doma proti Žbinciam. Kvalitu nato majú. Čistá jednotka. Posledné Vojany doma doslova v „existenčnom“ stretnutí hostia veľmi kvalitný a dobre hrajúci Palín. Ak sa nebudú diať nejaké paranormálne javy tak si hostia z kvalitnej hracej plochy z Vojan odvezú všetky tri body. Rovnako tri body za víťazstvo by mali zostať aj v „Tabak Parku“ v Porube pod Vihorlatom. Tá doma hostí Krásnovce. Domáci zverenci trénera Tibora Tabaka by po dvoch prehrách po sebe, už radi zabodovali naplno. Podarí sa im to, aj  keď Krásnovčania budú bojovať čo im sily budú stačiť. Aj pre Dúbravku to bude v nedeľu tiež veľmi dôležitý zápas. V „Luka Parku“ sa predstavia skúsené Zalužice, ktoré ako prvé obrali lídra z Budkoviec o prvé body. Každý zápas je však iný a domáci podľa všetkého by mali doma v nedeľu zabrať naplno a pripísať si do tabuľky tri body za prvé jarné víťazstvo. Šláger kola sa bude hrať v „Koba Arene“ v Trhovištiach. Domáci hostia aktuálne druhý celok z Vyšných Remet. Ak sa chcú domáci priblížiť hosťom z V.Remet na „dostrel“ musia doma zvíťaziť. Domáce mužstvo je doma tradične veľmi silné a preto je považované za mierneho favorita tohto stretnutia. Domáci o gól hostí zdolajú a priblížia sa tak k nim ja rozdiel jedného jediného boda. 


Druhým jarným kolom pokračovala aj VIII. liga.

Prvé tri celky tejto súťaže bodovali naplno. Jej líder z Tibavy neponechal neďaleko maďarských hraníc v malej obci Ptrukša nič na náhodu a jasným víťazstvom si na cestu domov pribalil tri body. Druhé Malčice, sú na svojej pôde už tradične veľmi silné. Tentokrát si to odnieslo „béčko“ Sobraniec, ktoré v Malčiciach schytalo 6 gólov. Tretie Jastrabie pri Michalovciach, sa takisto nedalo zahanbiť. Zverenci Frantu Včelárika doma jasne prevýšili Lekárovce, ktorým nadelili 5 gólov. 

Výsledky ostatných zápasov najnižšej okresnej súťaže v ObFZ Michalovce už neboli také jednoznačné. Moravany cestovali až na „ďaleký východ“ do Koromle. Domov sa naprázdno nevracali, súperi si po remíze 1:1 body podelili. V posledných dvoch stretnutiach sa radovali už len domáce tímy. Neďaleko poldra v Beši domáci porazili Stretavu tesne 2:1 a Horňa si doma poradila s Jovsou po výsledku 2:0.  

Všimli sme si.

Aj keď sa aj náš Oblastný futbalový zväz v Michalovciach, borí s nedostatkom rozhodcov, tak komisia rozhodcov sa snaží obsadiť hlavného rozhodcu aj v každom stretnutí ôsmej ligy. Aj keď sa od Veľkej Noci bude hrať v každej súťaži niekoľko stretnutí skôr, je dobré, že každé stretnutie povedenie vždy riadne delegovaný rozhodca. Neutrpí tým tak samotné stretnutie. Zachová sa tak jeho vážnosť a riziko možných problémov či nedohraných stretnutí sa tak zníži.
 

( na snímke TJ Vyšné Remety) 

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah