Články a novinky ObFZ

Ako by vyzeralo zloženie jednotlivých súťaži v ObFZ Michalovce, ak by sa sezóna 2019/2020 končila už po jesennej časti?

Ján Mano|7. nov 2019 o 00:00

Posledným 14. kolom sa skončila jesenná časť aj v VII. lige „Východ“. V uplynulú nedeľu boli na programe aj dve dohrávky našej najnižšej okresnej sútaže. Brány na našich okresných futbalových štadiónoch sa teda definitívne zatvorili. Čaká nás dlhá zimná prestávka. Najkratšiu ju budú mať v VII. lige „Východ“. Tá odštartuje 14.3.2020 a to je teda o týždeň skôr ako naša najvyššia okresná súťaž. Jej prvé jarné kolo je na programe 22.3.2020. VII. liga „ Západ“ štartuje 5.4.2020 a VIII. liga mužov začne najneskôr a to 18.4.2020. My sa teraz pozrime, ako by vyzeralo zloženie týchto jednotlivých futbalových súťaži v našom oblastnom futbalovom zväze, ak by sa súťaže skončili už po jesennej časti. 

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Prvým vypadávajúcim mužstvom je Úbrež, ktorá sa tesne po prihlásení do súťaže z nej hneď aj odhlásila. Z V. ligy Zemplínskej VsFZ sú na poslednom mieste Čičarovce. Tie na konte zatiaľ nemajú ani bod a už len zázrak ich môže v najnižšej krajskej súťaži zachrániť. Ak teda Čičarovce zostúpia a riadne by sa prihlásili do okresu, tak zo VI. ligy mužov vypadne posledné a predposledné družstvo, ktorým je momentálne Dúbravka, nakoľko z oboch siedmych líg postupuje do vyššej súťaže prvý celok (zatiaľ Porostov a Malčice) Do V. ligy Zemplínskej by v tejto chvíli postupoval Palín.
1. Čičarovce
2. Vyšné Remety
3. Zalužice
4. Hatalov
5. Krásnovce
6. Tušice – TNV
7. Trhovište
8. Záhor
9. Pozdišovce
10. Zemplínska Široká
11. Poruba pod Vihorlatom
12. Žbince
13. Porostov
14. Malčice 

VII. liga mužov ObFZ Michalovce

Tá bude po novom od nového súťažného ročníka spoločná a bude mať rovnako ako VI. liga – 14 účastníkov. Do spoločnej siedmej ligy bude mať právo postúpiť aj víťaz VIII. ligy za podmienky, že bude spĺňať všetky podmienky k účasti vo vyššej účasti. Na čele VIII. ligy mužov je zatiaľ Jovsa a tá by vo vyššej súťaži pôsobiť mohla.

 1. Dúbravka
2. Tibava
3, Kusín
4. Zalužice „B“
5. Remetské Hámre
6. Bracovce
7. Rakovec n/O
8. Veľké Slemence
9. Topoľany „B“
10. Iňačovce
11. Vojany
12. Oborín
13. Ložín
14. Jovsa 

V tejto chvíli by tak z oboch siedmych líg zostupovali priamo posledné dve družstvá. Z „východnej“ skupiny odstúpený Ruský Hrabovec a Pavlovce n/U „B“ a zo „Západnej“ skupiny Pusté Čemerné a Horovce. Ak by napríklad z najvyššej súťaže do VII. ligy mužov nevypadol nik, tak by nasledovalo barážové stretnutie medzi oboma predposlednými celkami vo svojich skupinách. Ak by ale do budúcej spoločnej siedmej ligy vypadlo ešte ďalšie mužstvo zo VI. ligy, tak by konala opäť baráž (Remetské Hámre - Ložín).

 

VIII. liga mužov ObFZ Michalovce

Z najnižšej súťaže to má momentálne do spoločnej VII. ligy mužov namierené Jovsa. Zo VII. líg by do najnižšej okresnej súťaže vypadli Pavlovce n/U „B“ (VII. liga „Východ“) a dvojica Pusté Čemerné a Horovce ( VII. liga „Západ“)

 1. Pavlovce n/U „B“
2. Pusté Čemerné
3. Horovce
4. Sobrance „B“
5. Zbudza
6. Beša
7. Stretava
8. Moravany
9. Ptrukša
10. Horňa
11. Jastrabie pri Michalovciach
12. Koromľa 

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

 

Súvisiaci obsah