Články a novinky ObFZ

1. zasadnutie riadnej „Konferencie ObFZ Michalovce“

19. mar 2022 o 18:05

Z poverenia VV ObFZ sa dňa 18.3.2022 konalo zasadnutie riadnej „Konferencie ObFZ Michalovce“ v tejto sezóne 2021/2022, ktoré bolo 1. v poradí od ostatnej volebnej konferencie dňa 26.11.2021. Program konferencie bol pestrý, v ktorom sa okrem iného v úvode schvaľovali pracovné komisie konferencie (mandátová, návrhová).

V ďalšom predseda RK ObFZ Ing. Jaroslav Pado predniesol správu revíznej komisie ObFZ za obdobie od 1.7.2021 do 18.3.2022 a hospodárenie ObFZ za rok 2021, ktoré členovia konferencie jednohlasne schválili. Táto správa poukázala na vedenie účtovníctva v ObFZ, o ktoré sa stará ekonómka ObFZ p. Mária Janičová a sekretár ObFZ Ján Mano. Pozitívne na plnení rozpočtu je, že príjmy boli vyššie, ako bolo čerpanie výdavkov. Príjmy z pohľadu ročného rozpočtu boli splnené na 63% v čiastke 48 868€ a výdavky boli čerpané na 57,8% v čiastke 44 877€. Na záver svojej správy vyzdvihol dobrú finančnú kondíciu ObFZ a poznamenal, že v porovnaní s ostatnými ObFZ v rámci VsFZ patríme po ekonomickej stránke medzi najlepšie zväzy.  

V programe sa pokračovalo príjemnou povinnosťou a to udelením pamätnej plakety za dlhoročnú prácu pri rozvoji futbalu v rámci ObFZ Michalovce. Predseda ObFZ a podpredseda ObFZ a VsFZ - Ján Špivák odovzdali ocenenia Jánovi Nemčíkovi - bývalému členovi VV ObFZ, Mgr. Rudolfovi Ivanovi - bývalému podpredsedovi ObFZ, Antonovi Kohútovi - bývalému predsedovi ObFZ a Alexandrovi Szabóvi - bývalému členovi VV a predsedovi KR ObFZ. Aj touto cestou im ObFZ ďakuje za ich vykonanú prácu v činnosti ObFZ a praje veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov.

Potom nasledovala informácia o príprave jarnej časti sezóny 2021/2022 súťaží ObFZ. Túto informáciu predniesol J. Bali Jenčík (predseda ŠTK ObFZ), v ktorej informoval o príprave jarnej časti sezóny 2021/2022 s poukázaním na nevygenerovanie funkcionárov v ISSF a pripomenul rozhodnutie DK ObFZ o uzatvorení ihriska OŠK Pavlovce n/U B. Tieto informácie doplnil J. Mano (sekretár ObFZ), kde ozrejmil podmienky medzinárodného prestupu neplnoletých hráčov z Ukrajiny na Slovensko, pripomenul zriadenie facebookovej stránky ObFZ a navrhol iniciatívu KR ObFZ o podaní a vysvetlení prednášky: PF XII - zakázaná hra rukou priamo u FO-FK.

Po vypočutí si informácie o príprave jarnej časti sezóny nasledovala diskusia, ktorú otvoril riadiaci konferencie. V nej vystúpili V. Čan (predseda ObFZ), Ján Špivák (podpredseda ObFZ), Ján Ždiňák (člen konferencie ObFZ) a Ján Nemčík. Riadna konferencia ObFZ Michalovce dňa 18.3.2021 uložila VV-u ObFZ vyhodnotiť túto na najbližšom zasadnutí VV ObFZ aj s riešením diskusných príspevkov. 

Na záver sa riadiaci konferencie PaedDr. V. Čan (predseda ObFZ) poďakoval všetkým účastníkom za účasť i aktivitu na konferencii a poprial veľa úspechov do ďalšej činnosti na úseku futbalu.

Súvisiaci obsah