05.02.2022 00:00
Deň 1
Peking 2022
Koniec

Olympiáda Peking 2022: Slovenský hokejista je pozitívny (minúta po minúte)

Slovenskí hokejisti - zľava Kristián Pospíšil, Michal Krištof, Mislav Rosandič a Marek Ďaloga.
Slovenskí hokejisti - zľava Kristián Pospíšil, Michal Krištof, Mislav Rosandič a Marek Ďaloga. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|4. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 5. feb 2022 o 18:20)

Zimné olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online zimnú olympiádu z dňa 1 (5.2.2022) v Pekingu 2022.

18:00 Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť
17:20 Sánkari budú bojovať ďalej

"Je to tam problematické. Spájajú sa tri zákruty, ľad je pekne vybrúsený, je tam najväčšia rýchlosť. Stačí malý posun a sánky idú do šmyku," reagoval na úvodný deň svojho olympijského vystúpenia slovenský sánkar Jozef Ninis.

Spolu s krajanom Mariánom Skupekom sú odhodlaní bojovať ďalej. "Je to stále len polovica pretekov," tvrdí Ninis.

16:50 Aspoň jednu medailu už získalo trinásť krajín

V medailovej bilancii krajín je po prvom súťažnom dni na čele favorizované Nórsko. Na konte má dve zlaté medaily.

Druhá priečka medzi krajinami patrí Slovinsku, Po jednom najcennejšom kove v sobotu získali aj domáca Čína, Holandsko a Švédsko.

Pozrie si celkovú medailovú bilanciu krajín na ZOH 2022.

16:30 Američanky majú druhé víťazstvo

Hokejistky USA pokračujú turnajom bez zaváhania. Po výhre nad Fínskom si bez problémov poradili aj s Ruskom. V závere sobotňajšieho programu vyhrali 5:0 a podľa očakávaní si to o víťazstvo v skupine rozdajú s Kanadou.

15:45 Dve prehry českých reprezentantov v curlingu

Českí reprezentanti si na olympijskom turnaji miešaných tímov v curlingu v sobotu príliš nepolepšili. Práve naopak. Prehrali obe svoje stretnutia. Najskôr podľahli Veľkej Británii 3:8 a následne nestačili ani na Švajčiarsko pomerom 3:11.

Pozrite si kompletné výsledky zo sobotňajšieho hracieho dňa.

15:35 Sánkar Ninis v polovici pretekov v Top 20

Slovenskí sánkari Jozef Ninis a Marián Skupek majú za sebou prvé dve jazdy v individuálnej súťaži. Lepšie sa darí skúsenejšiemu Ninisovi, ktorý v Pekingu absolvuje svoje piate olympijské hry.

Po prvom súťažnom dni figuruje na 16. priečke s mankom takmer dva a pol sekundy na vedúceho Nemca Johannesa Ludwiga. Skupekovi sa darilo o niečo menej a pri svojej olympijskej premiére je na 26. pozícii (+3,431 s).

15:10 Zlá strava počas pekinskej karantény

Ruská biatlonistka Valerija Vasnecovová na sociálnej sieti instagram zverejnila svoju nepríjemnú skúsenosť z olympijského Pekingu.

Keďže mala pozitívny test na koronavírus je v karanténe. V nej však dostáva podľa vlastných slov stravu, ktorá sa nedá jesť. Aj preto ju trápia bolesti žalúdka, má kruhy pod očami a výrazne zoslabla.

"Za deň zjem len tri hrste makarónov (cestovín), pretože zvyšok sa nedá zjesť. Dnes som zjedla všetok tuk, ktorý nám dávajú miesto mäsa, pretože som nesmierne hladná,“ napísala 24-ročná Vasnecovová. 

14:55 Čína má prvé zlato na domácej olympiáde

Favorizovaná miešaná štafeta domácej Číny získala zlato na ZOH 2022 v Pekingu v sobotnej súťaži v šortreku na 2000 m trati. V A-finále skončili na striebornej pozícii Taliani, bronz putuje do Maďarska.

Čchun-jü Čchü, Kche-sin Fan, Ta-ťing Wu, C'-wej Žen mali pritom namále v semifinále, kde skončili až tretí, ale po penalizácii súperov sa dostali do A-finále. 

Kanaďania po kolízii s Maďarmi stratili šancu a strieborní Taliani ešte na posledných metroch ohrozovali domácich. Bronz napokon rozhodcovia po diskvalifikácii Kanady prisúdili Maďarom.

Zmiešaná štafeta domácej Číny získala zlato na ZOH 2022 v šortreku na 2000 m trati
Zmiešaná štafeta domácej Číny získala zlato na ZOH 2022 v šortreku na 2000 m trati (Autor: TASR/AP)
14:45 Kontroverzia pri otváracom ceremoniáli

Juhokórejský politik Lee Jae-myung kandidujúci v prezidentských voľbách obvinil po otváracom ceremoniáli ZOH 2022 Čínu, že si nárokuje na kórejské kultúrne dedičstvo. Reagoval tak na ženu oblečenú v tradičnom kórejskom oblečení účinkujúcu v piatkovom programe v Pekingu.

Tá pochodovala v spoločnosti ďalších účinkujúcich reprezentujúcich rôzne etnické skupiny v krajine. "Netúž po kultúre iných", napísal politik na sociálnej sieti po otvorení olympijských hier.

Na druhej strane ďalší Kórejčania po ceremoniáli na situáciu reagovali, že žena len zastupovala vyše dvojmiliónovú komunitu Kórejčanov žijúcich v Číne.

14:30 Švédsky triumf v disciplíne moguls

Švédsky akrobatický lyžiar Walter Wallberg triumfoval v disciplíne moguls. V súťaži na terénnych nerovnostiach triumfoval vo finále pred Kanaďanom Mikaelom Kingsburym. Bronz putuje do Japonska zásluhou Ikumu Horišimu.

14:15 Pozitívny prípad v slovenskom hokejovom tíme

Slovenský hokejový obranca Mislav Rosandič mal po prílete do dejiska zimných olympijských hier v Pekingu pozitívny test na koronavírus.

Brankár Branislav Konrád, obrancovia Peter Čerešňák, Marek Ďaloga a útočníci Miloš Kelemen a Michal Krištof, ktorí prileteli s ním, boli negatívni.

13:45 Dve medaily pre Slovinsko

Slovinská skokanka na lyžiach Urša Bogatajová získala zlatú medailu v súťaži na strednom mostíku. V Pekingu triumfovala s náskokom 2,2 bodu pred Nemkou Katharinou Altmayerovou a dosiahla životný úspech. Úspech slovinských farieb podčiarkla bronzovou medailou Nika Križnarová.

13:30 Ninis zatiaľ na 18. mieste

Nemecký sánkar Johannes Ludwig sa po úvodnej zo štyroch jázd súťaže jednotlivcov na ZOH 2022 v Pekingu usadil na prvom mieste.

Slovenský reprezentant Jozef Ninis, ktorý štartuje už na piatej olympiáde, sa po zaváhaniach v dolnej časti trate zaradil na 18. miesto. Na Ludwiga stratil 1,142 s.

Olympijský debutant Marián Skupek figuroval po prvej jazde na 26. priečke (+1,892 s). Druhé jazdy sú na programe v sobotu o 13:50 SELČ.

Slovenský sánkár Jozef Ninis počas ZOH 2022 v Pekingu.
Slovenský sánkár Jozef Ninis počas ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
12:50 Trojnásobný olympijský víťaz ukončí kariéru

Na U-rampe triumfoval v Turíne 2006, Vancouveri 2010 aj v Pjongčangu 2018. Po olympijských hrách v Pekingu však legendárny americký snoubordista Shaun White ukončí úspešnú kariéru.

"V hlave som sa rozhodol, že toto bude moja posledná súťaž. Chcem tu preto z toho vyťažiť každý moment zábavy a vzrušenia," povedal Američan.

12:35 Češky opäť triumfovali výsledkom 3:1

Hokejistky Česka zvládli aj svoj druhý zápas na olympijskom turnaji v Pekingu. Po víťazstve 3:1 nad Čínou si rovnakým skóre poradili aj so Švédskom. V B-skupine majú na konte ešte bodov a smerujú za postupom do štvrťfinále.

12:00 Reakcia Paulíny Fialkovej

Slovenským biatlonistom úvodné vystúpenie na ZOH v Pekingu vôbec nevyšlo. Zmiešanú štafetu nedobehli a napokon ich klasifikovali na 17. mieste.

Paulína Fialková sa síce vyhla trestnému okruhu, ale po pretekoch priznala, že podmienky boli veľmi ťažké a bola to skôr lotéria ako biatlon.

Paulína Fialková odozdáva štafetu Michalovi Šimovi.
Paulína Fialková odozdáva štafetu Michalovi Šimovi. (Autor: TASR)
11:25 Olympijský rekord Schoutenovej

Holandská rýchlokorčuliarka Irene Schoutenová získala zlatú medailu v pretekoch na 3000 m. Na ľadovom ovále triumfovala v olympijskom rekorde 3:56,93 min a na druhú priečku odsunula Talianku Francescu Lollobrigidovú.

Bronz patrí Kanaďanke Isabelle Weidemannovej. Trojnásobná olympijská šampiónka a jedna z favoritiek Martina Sáblíková z Česka skončila tesne za stupňami víťazov na štvrtej pozícii s mankom 3,41 sekundy.

Nemecká rýchlokorčuliarka Claudia Pechsteinová obsadila posledné 20. miesto. Vo veku 49 rokov sa však päťnásobná šampiónka zo ZOH stala najstaršou olympioničkou v histórii a prvou ženou s ôsmimi štartami pod piatimi kruhmi

11:10 Druhé zlato pre Nórsko

Nórske kvarteto Marte Olsbuová-Röiselandová, Tiril Eckhoffová, Tarjei Bö a Johannes Thingnes Bö získalo zlatú medailu v sobotňajšej súťaži biatlonových zmiešaných štafiet na 4x 6 km. Po dramatickom finiši striebro berú Francúzi so stratou 0,9 sekundy na víťazov, bronz putuje do Ruska (+1,5 s). 

10:45 Slováci nedokončili zmiešanú štafetu

Slovenská zmiešaná biatlonová štafeta obsadila v sobotňajších pretekoch 17. miesto. Po tom, ako Ivona Fialková, Paulína Fialková a Michal Šima museli ísť celkovo na deväť trestných okruhov boli Slováci predčasne stiahnutí trate.

10:10 Pospíšil opustil karanténu

Kristiána Pospíšila prekvapil pozitívny test po prílete do dejiska ZOH, pretože koronavírus prekonal pred troma týždňami.

Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie si však napokon po kontrolných testoch mohol užívať atmosféru olympiády na otváracom ceremoniáli.

9:35 Johaugová suverénne ovládla skiatlon

Prvé zlato na ZOH v Pekingu získala Therese Johaugová.

Nórska bežkyňa na lyžiach suverénne triumfovala v sobotňajšom skiatlone na 15 km s náskokom 30,2 sekundy pred Ruskou Nataliou Neprjajevovou.

Bronz putuje do Rakúska zásluhou Teresy Stadloberovej, ktorá v závere tesne nestačila na Neprjajevovú. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Nórska reprezentantka v behu na lyžiach Therese Johaugová.
Nórska reprezentantka v behu na lyžiach Therese Johaugová. (Autor: TASR/AP)
9:20 Kvalifikáciu vyhral Lindvik

Nórsky skokan na lyžiach Marius Lindvik vyhral kvalifikáciu na strednom mostíku. Pristál na značke 100,5 m a od rozhodcov dostal známku 116,7 bodu. Druhý skončil so stratou jednej desatiny bodu jeho krajan Robert Johansson.

Tretí bol Poliak Piotr Zyla a štvrtý víťaz Turné štyroch mostíkov Japonec Rjoju Kobajaši. Líder Svetového pohára Nemec Karl Geiger obsadil ôsme miesto.

Titul zo ZOH 2018 v Pjongčangu nebude v nedeľu obhajovať Andreas Wellinger, ktorý sa nedostal do nemeckej nominácie.

9:15 Situácia ohľadom covidu je pod kontrolou

Napriek neklesajúcemu počtu prípadov koronavírusu sa organizátori zimných olympijských hier v Pekingu neobávajú možných komplikácii v súvislosti s hladkým priebehom podujatia. Celkový počet infikovaných na hrách stúpol v sobotu na 353, testovanie odhalilo 45 nových prípadov.

"Sme si istí, že situáciu máme pod kontrolou," tvrdí viceprezident organizačného výboru Chuang Čchun, zodpovedný za protipandemické opatrenia.

"Momentálne čísla sú v súlade s našimi očakávaniami. Očakávame, že počet prípadov bude postupne klesať a koronavírus nenaruší plánovaný program hier."

9:00 Biatlonisti pôjdu o hodinu preteky zmiešaných štafiet

Slovenskí biatlonisti absolvujú preteky zmiešaných štafiet, ktoré sa začínajú o 10.00 h. Slovensko pôjde na trať s číslom 15 v zložení Paulína Fialková, Ivona Fialková, Michal Šima a Tomáš Sklenárik.

Preteky môžete sledovať ako online prenos.

8:50 Prvé medaily sa rozdajú v ženskom skiatlone

Začali sa preteky v skiatlone žien (beh na lyžiach). Ide o prvú súťaž, v ktorej sa v Pekingu budú rozdávať medaily. Slovensko v pretekoch nemá zastúpenie.

8:02 Koronavírus trápi aj švajčiarskych hokejistov

Koronavírus zasiahol v Pekingu aj káder švajčiarskej hokejovej reprezentácie. Pozitívne testy mali v dejisku ZOH 2022 útočníci Denis Malgin a Dario Simion.

Podľa Švajčiarskeho hokejového zväzu sa obaja nachádzajú v izolácii v olympijskej dedine. Švajčiari prileteli do Číny v piatok, informovala DPA.

Do tréningu sa mohli naopak zapojiť Killian Mottet a Mirco Müller. Tí mali pôvodne takisto pozitívny test, no ďalšie testy priniesli negatívne výsledky.

7:50 Kanadské hokejistky boli opäť suverénne

Kanadské hokejistky uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v skupine A. V sobotu deklasovali Fínky 11:1.

Po tri góly strelili Brianne Jennerová (3+1) a Sarah Nurseová (3+0), Natalie Spoonerová zaznamenala štyri asistencie.

7:46 Nemeckí združenári nestihnú prvé preteky

Nemeckí združenári Eric Frenzel a Terence Weber sa nepredstavia v stredajšej súťaži na strednom mostíku.

Obaja mali pozitívne testy na koronavírus a podľa tímového lekára Stefana Pechera nebudú môcť štartovať v prvej z troch olympijských súťaží v severskej kombinácii.

"Nemôžem ich uvoľniť na prvú súťaž, musím ich chrániť," vyhlásil Pecher.

Lekár verí, že obaja pretekári sa budú môcť zúčastniť na súťaži na veľkom mostíku (15. február) a tímovej súťaži (17. február).

7:08 Intrigy či zaujaté rozhodovanie v krasokorčuľovaní?

Intrigy, konšpirácie, zaujaté rozhodovanie. Krasokorčuľovanie od škandálu pred dvadsiatimi rokmi tvrdo pracovalo na tom, aby sa zbavilo zlej reputácie.

Na zimných olympijských hrách je to stále jeden z najsledovanejších športov, no ako keby päť kruhov na stenách a mantineloch spúšťalo staré reflexy.

Po prvom dni tímovej súťaže v Pekingu sa znovu hovorí o intrigách, konšpiráciách a zaujatom rozhodovaní, píše v článku Titanilla Bőd.

Najväčším favoritom najmladšej olympijskej disciplíny krasokorčuliarov je jednoznačne tím Ruského olympijského výboru.

Lenže v tímovej súťaži po krátkych programoch mužov a športových dvojíc, respektíve rytmických tancoch, vedú Spojené štáty americké o dva body pred Ruskom.

6:40 Odhalili ďalších 45 prípadov koronavírusu

Organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 45 koronavírusových prípadov. Pozitívny test malo v piatok 25 športovcov a členov realizačných tímov.

Dvadsať koronavírusových prípadov zistili u ďalších akreditovaných účastníkov podujatia.

Ako v sobotu informovali usporiadatelia ZOH, po prílete do Číny malo pozitívny test 26 osôb, z toho 20 športovcov a členov tímov.

Okrem toho zistili vírus SARS-CoV-2 aj u 19 ľudí už nachádzajúcich sa v olympijskej bubline, z nich boli piati členovia tímov.

6:30 Kvalifikáciu v slopestyle ovládla Sadowská Synnottová

Novozélandská snoubordistka Zoi Sadowská Synnottová dominovala v sobotňajšej kvalifikácii disciplíny slopestyle.

Úradujúcej majsterke sveta a víťazke X-Games sa vydarila najmä druhá kvalifikačná jazda, v ktorej dostala od rozhodcov známku 86,75.

Druhá bola Japonka Kokomo Muraseová (81,45), tretia Fínka Enni Rukajärviová (78,83).

Slovenka Klaudia Medlová v kvalifikácii napokon neštartovala, v príprave na preteky utrpela zranenie kolena.

6:10 Medlová: Sťažka som odkrivkala

"Stalo sa mi to po tréningu krátko pred súťažou," povedala snoubordistka Klaudia Medlová po tom, čo sa zranila v príprave na kvalifikáciu disciplíny slopestyle.

"Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz.

Sťažka som odkrivkala do priestoru 'lounge' a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila.

Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde," uviedla pre olympic.sk.

5:48 Medlovej tréner: Klaudia by mohla štartovať v Big Air

Snoubordistka Klaudia Medlová prišla o štart v kvalifikácii disciplíny slopestyle. Situáciu okolo jej zranenia opísal jej tréner Matej Matys, ktorý verí, že sa Medlová dá dokopy pred svojím druhým štartom v Big Air.

"V polovici tréningu pred kvalifikáciou, okolo desiatej hodiny, preletela skok ďalej ako väčšinou dopadávala a tým pádom namiesto rotácie o 540 stupňov pretočila až do 720 stupňov.

Dopadla tak väčšou váhou na koleno, ktoré má zranené a s ktorým máme problémy. Zranila si vnútorný meniskus. Keďže s vonkajším má problémy už dlhodobo, tak bolo to koleno nestabilné a neodjazdila by preteky.

Potrebuje to pár dní regenerácie a uvidíme, či tam nie je aj niečo s väzmi. Takže musíme ísť na magnetickú rezonanciu a potom uvidíme, čo sme schopní urobiť s tým kolenom," uviedol Matys.

"Zatiaľ to vyzerá tak, že Klaudia by mohla štartovať v súťaži Big Air. Máme nejakých päť dní, aby sme ju dali dokopy," dodal.

Tréner Matej Matys.
Tréner Matej Matys. (Autor: TASR)
5:20 Do Pekingu prídu ďalší slovenskí hokejisti

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie sa rozrastie v sobotu o ďalších hráčov. Na ceste do Číny je šestica Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Peter Čerešňák, Mislav Rosandič, Miloš Kelemen a Michal Krištof.

Útočník Peter Cehlárik mal aj tretí test na koronavírus negatívny a v prípade, že bude mať negatívny aj potrebný štvrtý test, odletí do Pekingu v nedeľu.

5:06 Tretí tréning zjazdu mužov zrušili

Organizátori ZOH v Pekingu zrušili tretí meraný tréning na nedeľňajší zjazd mužov. Pre silný vietor ho po jazdách prvých troch lyžiarov prerušili a napokon z bezpečnostných dôvodov aj predčasne ukončili.

Aleksander Aamodt Kilde počas tréningu zjazdu na ZOH 2022 v Pekingu.
Aleksander Aamodt Kilde počas tréningu zjazdu na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
4:58 Kanadské hokejistky si musia poradiť bez líderky

Kanadským hokejistkám bude v sobotňajšom zápase s Fínskom chýbať útočníčka Melodie Daoustová. Podľa agentúry AP ju vyradilo bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Daoustová sa zranila v druhej tretine štvrtkového úvodného víťazného duelu v A-skupine so Švajčiarskom (12:1).

Trojnásobná účastníčka ZOH a jedna z líderiek družstva by sa však podľa vyjadrenia kanadského tímu mala v ďalšom priebehu turnaja vrátiť do kanadskej zostavy.

Melodie Daoustová s číslom 15 v zápase Kanada - Švajčiarsko na ZOH 2022 v Pekingu.
Melodie Daoustová s číslom 15 v zápase Kanada - Švajčiarsko na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
4:48 Medlová utrpela zranenie kolena

"Zlá správa hneď na ráno. Klaudia Medlová si v príprave na preteky zranila koleno, a preto neštartovala v kvalifikácii slopestyle," napísal Slovenský olympijský výbor (SOV) na sociálnej sieti.

"Klaudiu teraz čakajú vyšetrenia v nemocnici. Klaudia, myslíme na teba a veríme, že do kvalifikácie big air budeš fit! Buď silná," dodal.

Vedenie Medlovej tímu dúfa, že sa stihne dať dokopy pred súťažou Big Air, ktorá je na programe 14. a 15. februára na pekinskom predmestí Šou-kang.

4:08 Medlová sa smolne zranila

Snoubordistka Klaudia Medlová nakoniec nenastúpi do kvalifikácie disciplíny slopestyle. Slovenská reprezentantka sa zranila v príprave na preteky. Podľa RTVS ju čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Preteky môžete sledovať ako online prenos.

3:45 Začína sa kvalifikácia žien v disciplíne slopestyle

Začala sa kvalifikácia žien v disciplíne slopestyle. V akcii je slovenská snoubordistka Klaudia Medlová. Pretekárky sa musia vysporiadať s teplotou mínus 20 stupňov.

Sledujte preteky ako online prenos.

Genting Snow Park, v ktorom sa idú súťaže v snoubordingu na ZOH 2022 v Pekingu.
Genting Snow Park, v ktorom sa idú súťaže v snoubordingu na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)

3:36 Švédi majú pozitívnu bilanciu, Švajčiari sa trápia

Švédski reprezentanti si na turnaji miešaných tímov v curlingu v Pekingu pripísali štvrté víťazstvo.

V sobotu zdolali v National Aquatics Centre obhajcov striebra Švajčiarov hladko 6:1.

Švédi majú po šiestich súbojoch bilanciu štyri výhry a dve prehry, Švajčiari sa zatiaľ trápia, vyhrali iba jeden z piatich zápasov.


3:15 Medlovú čaká kvalifikácia slopestyle

Snoubordistka Klaudia Medlová začína o 3.45 hod kvalifikáciu v disciplíne slopestyle. Slovenská reprezentantka má štartové číslo 15.

Na štarte je 30 snoubordistiek, do finále postúpi najlepších 12. Pretekárky pôjdu dve jazdy, započítava sa tá s lepším skóre.

Sledujte preteky ako online prenos.


23:05 V akcii bude sedem Slovákov

Hneď nadránom od 3.45 pôjde snoubordistka Klaudia Medlová kvalifikáciu v slopestyle.

V prijateľnejších časoch z pohľadu slovenského fanúšika sa predstavia ostatní slovenskí reprezentanti. Od 10.00 by sa mala na trať postaviť slovenská mix štafeta v biatlone v zložení Ivona FialkováPaulína FialkováMichal Šima a Tomáš Sklenárik.

Sánkari Jozef Ninis a Marián Skupek pôjdu medzi jednotlivcami 1. a 2. jazdu. Začnú od 12.10 h.


23:00 Naplno sa rozbieha olympiáda

Na programe je prvý riadny hrací deň olympijských hier v Pekingu. Pokračujú súťaže v curlingu, akrobatickom lyžovaní a ženskom hokeji. Predstavia sa aj české hokejistky, ktoré nastúpia proti Švédkam.

Rozbieha sa však aj biatlon, snoubording, skoky na lyžiach, beh na lyžiach, rýchlokorčuľovanie a šortrek.

Pozrite si dnešný program olympiády:

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Olympiáda Peking 2022: Slovenský hokejista je pozitívny (minúta po minúte)