V Čermeli bola kontrola. Štadión zatiaľ nespĺňa kritériá ani na výnimku

Delegácia kompetentných na štadióne v Čermeli. Návštevu sprevádzal športový riaditeľ FC VSS Ján Lesniak (tretí zľava).
Delegácia kompetentných na štadióne v Čermeli. Návštevu sprevádzal športový riaditeľ FC VSS Ján Lesniak (tretí zľava). (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|8. jún 2017 o 00:00

Riadiaci orgán trvá na podmienkach. Čas na nápravu sa kráti.

KOŠICE. Streda bola bol rozhodne jeden z tých dôležitejších dní z hľadiska vyriešenia otázky postupujúceho tímu do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Štadión v Čermeli, domovský stánok FC VSS Košice, navštívila delegácia z ÚLK, riadiaceho orgánu Fortuna ligy, a komisie SFZ pre štadióny a ihriská. Prítomných sprevádzal športový riaditeľ klubu Ján Lesniak.

„Účelom kontroly bolo presvedčiť sa o základných infraštuktúrnych podmienkach štadióna v súčasnosti. Vykonať ju bolo potrebné čo najskôr, aby FC VSS mohol pri splnení podmienok vôbec žiadať o polročnú výnimku na odohranie zápasov v Košiciach. Vzhľadom na to, že klub je tu nájomcom, jeho predstavitelia musia ešte rokovať s vlastníkom štadióna,“ vravel bezprostredne po niečo viac než hodinu trvajúcej obhliadke štadióna výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák.

Povolia len jeden nedostatok

V kuloároch sa v súvislosti s fortunaligovými predpismi hovorí najmä o štyroch nedostatkoch štadióna v Čermeli.

O neexistujúcom vyhrievanom trávniku, nedostatočnej intenzite umelého osvetlenia (limit pre najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž hovorí o intenzite minimálne 1 200 luxov, v Čermeli je podľa dostupných informácií na úrovni 900 luxov), chýbajúcom turniketovom a nevyhovujúcom kamerovom systéme.

Mertinyák k téme uvedenia výnimky ďalej uviedol: „Udeliť ju je možné len v prípade nesplnenia nanajvýš jednej infraštruktúrnej podmienky. V tomto prípade by pravdepodobne šlo o neexistujúcu vyhrievanú hraciu plochu. To znamená, že predpísané osvetlenie a všetko ostatné by muselo byť dodržané, rovnako ako to platí v prípade ostatných fortunaligových klubov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Čermeli bola kontrola. Štadión zatiaľ nespĺňa kritériá ani na výnimku