Rudnianska kanonáda priniesla aj gólové rarity

Rýchlo a veľa. J. Mikuš (vpravo) prepísal štatistiky klubu.
Rýchlo a veľa. J. Mikuš (vpravo) prepísal štatistiky klubu. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|19. sep 2016 o 00:00

Zo siedmich gólov strelil Jozef Mikuš až štyri. Prvý padol v 20. sekunde.

RUDŇANY. V baníckej obci Rudňany po zápase 4. ligy Juh s Krásnohorským Podhradím prepisovali klubové rekordy.

Domáci zdolali súpera 7:1, no pohľad na štatistiku je úctyhodný.

Konečne vyšiel majstrák

Po zápase 9. kola 4. ligy Juh odchádzali rudnianski priaznivci domov maximálne spokojní. Toľko gólov v jednom zápase už doma dlho nevideli.

„Konečne sme mali dobrý úvod zápasu. Priam rekordný, veď v 20. sekunde sme strelili gól. Do desiatej minúty sme mali obrovskú prevahu. Začali sme hrať laxne a hostia sa osmelili. Pridali sme druhý gól, no hostia to stále nevzdávali. Po polčase 2:1 sme opäť výborne začali druhý polčas. Strelecky sa presadil Mikuš, keď strelil štyri góly. Hostia neboli z kategórie slabých. Bolo to snaživé mužstvo, ktoré časom kondične odišlo. Zlomil ich gól na 3:1,“ spokojne zhodnotil domáce víťazstvo tréner OŠK Rudňany Pavol Kubus.

Oslavy trvali krátko, lebo Rudňanci už sú myšlienkami v ďalšom kole, kedy sa predstavia v spišskom derby v Hrabušiciach.

„To by bolo ideálne, keby to tak fungovalo i naďalej. Aj teraz najbližšie ideme do Hrabušíc. Ku kamarátom pôjdeme dobre naladení,“ dodal tréner Kubus.

Hrdina zápasu

Streliť hetrik vo štvrtej resp. v piatej krajskej lige sa stáva, ale zaznamenať štyri góly v 4. lige Juh, to sa len tak ľahko nepodarí.

V kvalitnom stretnutí Rudňany zdolali Krásnohorské Podhradie 7:1, no po stretnutí sa skloňovalo len jedno meno – Jozef Mikuš.

„Medzi dospelými sa mi ešte toľko gólov nepodarilo streliť. U mládežníkov to boli tri presné zásahy za zápas. Proti snaživému Krásnohorskému Podhradiu sa mi darilo. Rovnako si za doterajšiu kariéru nepamätám ani tak rýchlo strelený gól,“ povedal rudniansky kanonier Mikuš, ktorého isto v šatni po zápase spoluhráči pochválili a neobišlo sa to bez „pokuty“ do klubovej kasy.

„Samozrejme, že v šatni štyri góly neostali bez odozvy. Bola za to fľaša. Jedna za štyri góly,“ s úsmevom dodal štvorgólový Mikuš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rudnianska kanonáda priniesla aj gólové rarity