Lokomotíva chce pripraviť Liptákom prvú domácu prehru

Sústredený tréner. A. Rusnák verí v triumf na Liptove.
Sústredený tréner. A. Rusnák verí v triumf na Liptove. (Autor: FC Lokomotíva)
Daniel Dedina|20. okt 2017 o 00:00

Košičania myslia na jesenný primát.

KOŠICE. Ak futbalisti Lokomotívy Košice zvíťazia v zostávajúcich zápasoch jesennej časti, druholigový primát na prelome rokov im neujde.

Mozaiku do zdanlivo jednoduchej skladačky sa pokúsia vložiť aj v piatok v rámci 13. kola. V ňom narazia na tvrdý oriešok v podobe Liptovského Mikuláša.

Keďže trinástke sa pripisuje magická moc, kormidelníka Lokomotívy Alberta Rusnáka sme sa na úvod spýtali, či je poverčivý.

„Je to pre mňa šťastné číslo, o piatku trinásteho ani nehovorím,“ zasmial sa a pokračoval už vážnejším hlasom.

„Na zápas v Liptove sa tešíme a urobíme všetko pre to, aby sme boli znova úspešní. Chlapci v týždni poctivo makali, preto verím, že to v sobotu prinesie želaný efekt.“

Žiadne prevratné novinky týždenný mikrocyklus v košickom tíme nepriniesol, mužstvo sa zameralo najmä na nácvik systémových vecí.

Pozor na štandardky

Na to, že hráči Liptovského Mikuláša budú mať v nohách stredajší osemfinálový duel Slovnaft Cupu so Zvolenom (2:0) sa tábor Lokomotívy príliš nespolieha.

Regenerácia po víťazstve totiž prebieha oveľa rýchlejšie a čo viac, Liptáci sa na eufórii postupu medzi najlepšiu pohárovú osmičku budú chcieť nepochybne zviezť aj v druholigovej súťaži.

V nej sú na domácej pôde veľmi silní, z doterajších siedmich stretnutí päť vyhrali a dva remizovali.

„Súper disponuje doma naozaj veľkou silou. Má nepríjemné štandardky a dobre hlavičkujúcich hráčov. Vpredu mu operujú rýchlonohé typy hráčov. Snažíme sa na to zodpovedne pripraviť. Zároveň dúfam, že sa nám podarí nájsť kľúč na prekonanie domácej obrany,“ povedal Rusnák pred blížiacim sa stretnutím.

Z 18 bodov majú tri vo vrecku

Vzájomná konfrontácia oboch tímov v minulej sezóne dopadla lepšie pre mužstvo zo stredného Slovenska.

V Družstevnej pri Hornáde sa zrodila bezgólová remíza, v odvete zvíťazil L. Mikuláš presvedčivo 4:0.

Pohľad na aktuálnu tabuľku i zloženie kádra však hovorí o tom, že Lokomotíva sa odvtedy posunula minimálne o krok vpred.

„Až zápas nám ukáže, v čom sme lepší než vlani. Myslím si však, že toto mužstvo je vyzretejšie, viac skúseností majú už aj mladší hráči,“ zamyslel sa Rusnák pri otázke, v čom vidí najväčší progres mužstva za uplynulý rok.

Košičanom priebežná prvá priečka zachutila, veď komu by aj nie? Má už realizačný tím prekalkulované, koľko bodov by mohlo stačiť na zisk polovičného druholigového prvenstva?

„Už pred minulotýždňovým zápasom s Bardejovom sme si dali spoločný cieľ, pokúsiť sa v zostávajúcich zápasoch získať maximálny počet bodov. Prvý krok sme zvládli, v hre zostáva ešte pätnásť bodov. Uvidíme, či sa nám ich podarí všetky uchmatnúť, alebo nie. Za celú kabínu môžem povedať, že pre to urobíme maximum,“ vyslovil na záver Albert Rusnák jasný zámer, s ktorým Lokomotíva vyrukuje do záveru jesene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva chce pripraviť Liptákom prvú domácu prehru