Poprad čelil v Turecku ruskej škole, teší sa na Dunajskú Stredu

Po návrate z Turecka preverili Popradčanov futbalisti Lipian.
Po návrate z Turecka preverili Popradčanov futbalisti Lipian. (Autor: facebook FK Poprad)
Daniel Dedina|28. feb 2020 o 00:00

Raz už motyka vystrelila, vraví tréner Belejčák.

POPRAD. Futbalisti Popradu sa po návrate zo sústredenia v Turecku znova pripravujú v domácej zime.

Aj keď tá tohtoročná u nás s pomenovaním tohto ročného obdobia príliš nekorešponduje, v krajine polmesiaca našli iné podmienky.

Také, ktoré ich uspokojili.

„V prvom rade ďakujem vedeniu klubu, že nám umožnilo ísť na sústredenie do Turecka. Išlo nám najmä o dobré terény a počasie, z tohto pohľadu to splnilo účel. Už v stredu hráme v Dunajskej Strede, preto sme sa potrebovali dostať na prírodnú trávu. Trénovali sme a hrali na výborne pripravených ihriskách,“ zhodnotil pobyt v osvedčenej destinácii tréner FK Poprad Jaroslav Belejčák.

Uchádzač o Ligu majstrov len na papieri

Na desaťdňovom sústredení odohrali Podtatranci tri prípravné stretnutia.

Juniorku Rostova zdolali hladko 4:0, s ďalším ruským celkom FC Avangard Kursk remizovali 1:1 a na záver zdolali estónske FC Parnu 3:1.

„Sily sme si merali s ruskou školou. V prvom zápase sme natrafili na mladých chlapcov, ktorí boli behaví a dobre ovládali loptu. Druholigový Kursk bol náročnejší súper, ujali sme sa vedenia, ale súper v závere vyrovnal. Proti estónskemu Parnu, ktoré sa spoliehalo na protiútoky, sme mali viac z hry. Celkovo sme dva zápasy vyhrali a jeden remizovali, ale výsledky neboli podstatné. Skúšali sme to, čo chceme hrať a bolo to dobré,“ vyslovil Belejčák spokojnosť aj s hernou stránkou.

Jedna vec popradskú výpravu predsa mrzela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad čelil v Turecku ruskej škole, teší sa na Dunajskú Stredu