Ďurica vravel Z voleja pre Sportnet. Do videohovoru sa zrazu zapojil Škrtel

Bývalí reprezentační spoluhráči Ján Ďurica a Martin Škrtel sa nečakane stretli v talk šou Z voleja.
Bývalí reprezentační spoluhráči Ján Ďurica a Martin Škrtel sa nečakane stretli v talk šou Z voleja. (Zdroj: sportnet.sk)

Namiesto jedného hosťa v talk šou boli na chvíľu štyria.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou víťazný vstup na EURO 2020. Triumf 2:1 nad Poľskom nadchol aj dlhoročného stopéra mužstva Jána Ďuricu.

„Pri góle Roba Maka sme mali aj šťastie, ale týmto momentom sme sa dostali na koňa a už sme hrali to, čo sme chceli hrať,“ hodnotil Ďurica v talk šou Stana Benčata Z voleja.

„Vychádzali sme z dobrej obrany, taktika bola výborne ušitá. Poliaci si nevedeli rady, Lewandowski bol vygumovaný. V Bayerne je zvyknutý na iných hráčov,“ tvrdil.

Pre Poľsko budeme nočnou morou 

Poliaci boli v zápase favoritom. Mali väčšie držanie lopty, viac striel a napriek vylúčeniu stredopoliara Krychowiaka sa v závere usilovali druhýkrát v zápase vyrovnať.

Nepodarilo sa im to. Podľa Ďuricu sa zo Slovenska stáva poľská nočná mora.

„Postúpili sme cez nich na majstrovstvá sveta, keď si dali vlastný gól. Teraz sa situácia zopakovala. V budúcnosti už s nami nebudú chcieť hrať. Povedia si, že stačilo,“ zasmial sa.

Slováci vstupovali do turnaja v pozícii outsidera, ale zisk troch bodov v prvom zápase im môže výrazne pomôcť psychicky.

„Čakajú nás ešte dva ťažké zápasy, v ktorých to bude o niečom inom, ale chalani nebudú pod takým tlakom.

Každý turnaj má nejaké prekvapenie v podobe mužstva, ktoré zájde ďaleko. Pevne verím, že to tento rok vyjde na nás,“ poznamenal bývalý 91-násobný reprezentant Slovenska.

Z individuálnych výkonov vyzdvihol predovšetkým Milana Škriniara.

„Podal výborný výkon. Dobre dostupoval Lewandowského, čítal hru a dal víťazný gól.“

Škrtel: Nedalo nám nepridať sa

Kým trojica Ďuricových bývalých spoluhráčov z reprezentácie Martin Škrtel, Martin Jakubko a Stanislav Šesták sledovala duel Slovenska proti Poľsku priamo na petrohradskom štadióne Krestovskij, on uprednostnil pohodlie domova.

Počas prebiehajúcej debaty v talk šou Z voleja nastalo zrazu veľké prekvapenie. Spomínané trio požiadalo o pridanie do diskusie.

Martin Škrtel sa zapojil do rozhovoru v čase 20:15

„Nedalo nám nepridať sa,“ vravel Škrtel z terasy reštaurácie. „Nezabudol si po rusky?“ pýtal sa ho Ďurica. 

Krátka debata sa niesla v žoviálnom tóne. „Nechceme rušiť, chceli sme vás len pozdraviť,“ smial sa dobre naladený Škrtel.

„To bolo milé vyrušenie,“ uzavrel nečakanú vložku Benčat.

Eriksen? Mráz mu behal po chrbte

V diskusii rezonovali aj ďalšie pamätné momenty z doterajšieho priebehu EURO 2020. Napríklad nádherný gól českého útočníka Patrika Schicka do siete Škótska, ktorý vojde do histórie.

„Trafil krásny 'banán'. Deň predtým strelil krásny gól aj Ukrajinec Jarmolenko. Dúfam, že ich bude padať ešte viac, aby sme po majstrovstvách mali na čo spomínať,“ zaželal si Ďurica.

Stana Benčata zaujímal aj jeho názor na hororový okamih v podobe skolabovania Dána Christiana Eriksena počas zápasu s Fínskom.

„Behal mi mráz po chrbte. Keď som videl ako mu pumpujú srdce a celé to trvalo minútu, dve, tri, tak som vedel, že je to vážne.

Futbal v tomto prípade šiel naozaj bokom. Správa, že je v poriadku, ma veľmi potešila,“ netají dlhoročný pilier slovenskej reprezentácie, ktorý sa s ňou rozlúčil v závere roka 2017.

To, či sa ešte niekedy Eriksen vráti k futbalu, si Ďurica predpovedať netrúfa.

„Keď sa zistí príčina, tak možno áno. Všetko však chce čas. Bojoval o život, preto si aj on sám rozmyslí, čo ďalej,“ tvrdí.

Hamšík bude potrebovať dom s tunelom

Talk šou Z voleja s Jánom Ďuricom sledovalo aj mnoho fanúšikov zo zahraničia. Odkazy zanechávali predovšetkým priaznivci tureckého Trabzonsporu, za ktorý Ďurica hrával v priebehu rokov 2016 až 2018. V rovnakom klube bude po skončení EURO 2020 pôsobiť Marek Hamšík.

„Turci sú do futbalu fanatici. Myslím si, že Marek si musí nájsť dom, z ktorého bude chodiť tunelom na tréningy a naspäť. Inak ho fanúšikovia zožerú,“ žartoval Ďurica a plynulou ruštinou pozdravil aj fanúšikov z krajiny, kde strávil desať rokov svojej hráčskej kariéry.

„Doprava v Rusku? Vedel som, kedy mám chodiť do mesta. Cez týždeň to bolo peklo,“ priznal.  

Skupina E

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Ďurica vravel Z voleja pre Sportnet. Do videohovoru sa zrazu zapojil Škrtel