Škriniar patrí k najlepším na svete. Mak je mužom momentu (hodnotenie)

Milan Škriniar sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko na EURO 2020.
Milan Škriniar sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|14. jún 2021 o 20:50

Hodnotenie hráčov v zápase Slovensko - Poľsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

PETROHRAD. Slovenskí futbalisti vyhrali vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách Európy nad Poľskom 2:1. 

Aké výkony predviedli hráči z tímu trénera Štefana Tarkoviča?

Hodnotíme ich známkami od 1 po 10, najnižšia je 1, najvyššia 10.

Z Petrohradu

píše reportér Sportnet.sk Juraj Berzedi

Martin Dúbravka 6 

V prípravnom zápase proti Rakúsku pomohol spoluhráčom, pri vstupe do šampionátu proti Poľsku pomohli oni jemu. Pri vyrovnávajúcom góle súpera neskôr zareagoval a zrejme loptu mohol chytiť. Aj pri rozohrávke bol trochu neistý. Obranu dirigoval a v závere dobre zasiahol.

Peter Pekarík 7 

Na veľký turnaj sa kvalitne pripravil. Bol pevný v defenzíve a tradične aj podporoval útok. Najmä v prvom polčase bol aktívny, čo ukázal pri centri na Kucku. Bojoval, drel. Až do kŕčov. A možno aj pre menšie zdravotné ťažkosti ho tréner Štefan Tarkovič vystriedal. 

Ľubomír Šatka 8 

Medzi ním a Škriniarom funguje chémia. Nie je natoľko viditeľný, ale je to pán Spoľahlivý. Keď bolo treba, urobil potrebný defenzívny zákrok. Nechyboval ani v rozohrávke. A čo je najdôležitejšie, ubránil azda najlepšieho útočníka na svete.

Milan Škriniar 10 

Veliteľ slovenskej obrany. Najskôr zblokoval nebezpečnú strelu Lewandowského. Výborne čítal hru, hral dôrazne a čisto. Dominoval vo vzduchu. A pridal aj prácu v útoku. Po rohu si spracoval loptu a strelou z voleja rozhodol ako skúsený snajper. Ukázal, že patrí k najlepším stopérom na svete.

(Autor: SofaScore)

Tomáš Hubočan 6 

V defenzíve sa musel poriadne obracať. Aj keď chvíľkami nestačil, bojoval a súpera cez seba nepustil. Pred gólom najskôr výborne preniesol hru na Pekaríka, a keď sa k nemu opäť dostala, rýchlo ju posunul na Maka. Pred vyrovnávajúcim gólom urobil ľahkú stratu. 

Jakub Hromada 8 

Opäť ukázal drzosť a sebavedomie. V defenzíve bol nepríjemný, čisto odoberal lopty, ale čo je dôležitejšie, vedel aj konštruktívne rozohrať. Loptu vyviedol, vypýtal si faul. Niekedy aj chyboval, ale na súpera svojou srdnatosťou platil.  

Juraj Kucka 7 

V úvode sa trochu hľadal. Nebol príliš v hre. Chytil sa tradičnými vecami ako bojovnosť a blokovanie striel. Bol aktívny aj v ofenzíve. Jeho strela skončila tesne nad bránkou a hlavička len v rukaviciach brankára. Neúnavný bol aj po zmene strán.

Lukáš Haraslín 6 

Zodpovedne bránil, a keď sa dostal do individuálneho súboja, snažil sa hrať priamočiaro a riskovať. Mohol však ešte viac zamotať Poliakom hlavu. Hral poctivo a v medzihre bol platný. Stále má na viac. 

Marek Hamšík 7 

Po zranení lýtkového svalu naskočil do zápasu dobre. Na ihrisku ho bolo cítiť. Výborne spolupracoval s Dudom, ktorý ho v tomto zápase trochu prevýšil. Škoda dvoch zakončení, ktoré mohol vyriešiť lepšie. V druhom polčase mu trochu dochádzali sily, ale vydržal. 

Róbert Mak 9 

Neprajníkom opäť ukázal, prečo je pre reprezentáciu dôležitý. Je to muž momentu. Pred gólom sa pohral s dvoma protihráčmi, jednému nasadil jasličky a prudkou strelou k prvej žrdi prekonal poľského brankára. Poliakom viackrát zamotal hlavy.

Ondrej Duda 8 

Na pozícii falošnej deviatky odohral ďalší kvalitný zápas. Pomáhal pri kombinácii, podržal ťažké lopty, upokojil hru. Robil to, čo mal. S Hamšíkom sa videli aj naslepo. Bol sebavedomý, keď ukázal aj zidanovku. Po rýchlej kľučke jeho strela skončila na bočnej sieti.

Patrik Hrošovský 6 

Na poste defenzívneho stredopoliara nahradil Hromadu, ale v niektorých momentoch zaváhal. Najviac pri veľkej šanci Poľska v závere, keď nechal odcentrovať poľského hráča.

Martin Koscelník 6 

Po vystriedaní Pekaríka hral spoľahlivo. Nedopustil sa výraznejšej chyby, hoci naskočenie do takéhoto zápasu nie je jednoduché. 

Michal Ďuriš, Tomáš Suslov, Ján Greguš – hrali menej ako 10 minút, bez známky.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Škriniar patrí k najlepším na svete. Mak je mužom momentu (hodnotenie)