Podhradčania zachránili bod s Hrabušicami v poslednej minúte

Lukáš Héger (obkolesený hráčmi Hrabušíc) bol autorom prvého gólu Krásnohorského Podhradia.
Lukáš Héger (obkolesený hráčmi Hrabušíc) bol autorom prvého gólu Krásnohorského Podhradia. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|18. okt 2016 o 00:00

V IV. lige sa Rožňava aj Krásnohorské Podhradie predstavili pred domácimi divákmi.

ROŽŇAVA/KRH. PODHRADIE. Rožňava položila základ víťazstva už do polčasu. Krh. Podhradie napínalo divákov až do konca.

Po prehre v Krompachoch si potrebovali Rožňavčania napraviť reputáciu. Na domácej pôde sa im to v zápase s Veľkým Folkmarom podarilo.

Dostali súper pod tlak a po prvom polčase gólmi Kovácsa a Figúra viedli 2:0. Po prestávke sa síce hostia dostali do dvoch sľubných šancí, no Pulenovo konto zostalo čisté. Výsledok potom prikrášlili tretím gólom znova Kovács.

V Krh. Podhradí hostili domáci futbalisti ďalšieho nováčika IV. ligy z Hrabušíc. V prvom polčase narušilo koncepciu domáceho trénera zranenie M. Almášiho ml., ktorý musel preto už v 18. min. striedať. Možno aj preto skončil polčas bezgólovou remízou.

Po prestávke sa do vedenia dostali hostia už 46. min. gólom Oravca, no z následujúceho útoku Héger strelou vyrovnal. V ďalšom priebehu nastrelili hostia brvno a v 69. min. Kukura skóroval.

Vo zvyšných minútach zápasu domáci zavreli súpera do jeho šestnástky, no zdalo sa, že hostia tri body ubránia. V 90. min. však prišla strela Lükőa a body sa delili.

Podcenená posledná akcia

„Prvý polčas nebol z nášho pohľadu taký, ako som si predstavoval, pretože napriek tomu, že máme 11 bodov, hráme celkom kombinačný futbal a hráči určite pociťujú stratu siedmich bodov v tabuľke pravdy. Istota sa z kopačiek vytráca,“ uviedol tréner TJ Štart Hrabušice Pavol Kubičko.

„Do druhého polčasu sme nastúpili s tým, že sme si loptu dali na zem, hráči išli na ponuku. Z toho sa to aj odvíjalo, že keď hrajú, čo majú, vedia si vytvoriť príležitosti a z nich dávať góly. No koncentrácia nesmie po vsietenom góle poľaviť. Hneď z protiútoku sme dostali gól. To sa nesmie stávať, dupľom už nie vonku, pretože, sme takto dostali domácich do zápasu. Chvíľu sme mali hluché miesto, no keď sme si opäť dali loptu na nohu, dali sme druhý gól. Myslím si, že zápas sme mali dotiahnuť do víťazného konca.“

V závere však museli hostia čeliť tlaku domácich.

„Je potrebné mať pokoj i za takéhoto stavu, keď súper tlačí. To patrí k futbalu. Ale prihrávku si treba dať presnú, neviezť loptu, ako robili niektorí naši hráči, krížom krážom. Domáci ich tak mohli atakovať, získať loptu a útočiť,“ povedal Kubičko.

„O remíze rozhodlo naše podcenenie poslednej situácie z pravej strany. Tam sme mali loptu odkopnúť do autu a nebolo by sa stalo, čo sa stalo.“

Bod rovný výhre

„Veľmi by ma bolelo srdiečko, ak by sme nezískali minimálne bod. Veril som tomu, že ak neinkasujeme, čo sa nám v prvom polčase podarilo a vydržíme hrať svoju stereotypnú hru, tak máme útočníkov na to, aby sa niečo udialo. Žiaľbohu sme inkasovali v 46. minúte. Dobre bolo, že sme hneď vyrovnali. No potom sme zasa urobili chybu, dali sme súperovi loptu a on to využil  na 1:2. To, že sme vyrovnali,  bolo dôsledkom našej  slušnej hernej kombinácie a  tlaku. Chlapci mali srdce a zápas nevzdali. Toto donieslo ovocie. Hovorím, že aj jeden bod je v tejto súťaži pre nás výhra,“ povedal tréner FK Krásnohorské Podhradie Július Balta.

V minulom kole sa trénerovi osvedčilo rozostavenie 4 – 3- 3. Silu trojice útočníkov chcel vzhľadom na slabšiu obranu hostí využiť aj teraz. Po necelých 20 minútach to však musel korigovať.

„Narušilo to našu hernú mozaiku,“ poznamenal Balta. „A aj preto sa chcem poďakovať chlapcom, že mali srdce na mieste a znova sme dokázali urvať bod.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podhradčania zachránili bod s Hrabušicami v poslednej minúte