Podbrezová sa natrápila v štvrtoligovej Soli

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: FOTOLIA)
Daniel Dedina|5. okt 2017 o 00:00

Papierové prognózy sa naplnili, favorit ide ďalej.

SOĽ. Žiadna kanonáda Podbrezovej to v stredu v Soli nebola, hostia si museli vystačiť s jediným presným zásahom.

Aj ten im napokon stačil, na ihrisku štvrtoligistu z východného Slovenska vyhrali 1:0.

Futbalisti Soli nezačali historický futbalový duel pre túto obec vo Vranovskom okrese ideálne. Už v 3. min sa po štandardke presadil kapitán Podbrezovej Kostelný.

„Do zápasu sme vstupovali s cieľom čo najdlhšie udržať čisté konto. Inkasovať v tretej minúte je naozaj veľmi skoro, ale možno nám to svojím spôsobom aj pomohlo. Súper v ďalšom priebehu hry zvoľnil tempo, čo nám vyhovovalo,“ zhodnotil duel tréner FK Soľ Peter Mrážik.

Favoritovi asi viac chutila večera

Podbrezová postúpila zaslúžene, zápas mala pod kontrolou. Najtesnejší stav je však vždy veľmi zradný, v závere nechýbalo veľa aby sa snaživí domáci tešili z vyrovnania.

„Herná kvalita Podbrezovej sa ukázala, ovládala stred ihriska i celkovo hru v poli. My sme sa snažili o rýchle protiútoky a súpera sme do vyložených príležitostí nepúšťali. V závere sme vystrčili rožky, vypracovali si dve-tri príležitosti, ktoré sme, žiaľ, nepremenili,“ dodal Mrážik na margo predvedenej hry oboch tímov.

Soľ si aj napriek najtesnejšej prehre stredajšie popoludnie užila. Zápas sledovalo 1 200 divákov, atmosféru dotváral spevácky súbor.

Pohostinnosť domácich si užila aj výprava Podbrezovej, hostia boli pozvaní na spoločnú pozápasovú večeru.

„Pred diváckou návštevou, ktorú nám môžu závidieť aj vo vyšších súťažiach, sa zápas niesol na vysokej kultúrno-spoločenskej úrovni,“ pochvaľoval si čerstvú skúsenosť kormidelník nováčika IV. ligy Sever.

Štatistika

Soľ – Podbrezová 0:1 (0:1)

Gól: 3. Kostelný, ŽK: Hajník – Kačerík, Kostelný, pred 1 200 divákmi rozhodoval Čiernik.

Soľ: Petro – Kmec, Hrivňák, M. Hricov, Nemčík (76. Matta), Mat. Sakala, Hajník, A. Hricov (76. Soták), Mir. Sakala (87. Uličný), Cigán, Turcovský.

Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Kostelný, Mikuš, Dordevič, Kuc, D. Leško, Krivák, Bernardina (88. Válovčan), Kopičár (46. Baez), Kačerík (76. Rendla).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podbrezová sa natrápila v štvrtoligovej Soli