Švajčiari premenovali víťazku pretekov, Shiffrinovú v USA ignorujú

Mikaela Shiffrinová na MS v zjazdovom lyžovaní 2021.
Mikaela Shiffrinová na MS v zjazdovom lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|11. feb 2021 o 14:14

Najviac sklamaní sú Česi a Taliani.

CORTINA, BRATISLAVA. Švajčiari oslavujú veľkolepý triumf, Česi preklínajú šesť stotín sekundy a Američania sa bronzovej medaile Mikaely Shiffrinovej venujú minimálne, takmer vôbec.

Svetové médiá reagujú na výsledky ženského super-G na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní.

Zlato získala Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, striebro jej krajanka Corinne Suterová a bronz obhajkyňa titulu Shiffrinová.

Slovenka Petra Vlhová skončila deviata.

Gold-Behramiová

Švajčiarsky portál Blick v eufórii premenoval Gutovú-Behramiovú na Gold-Behramiovú. "A Suterová robí tento vysnívaný deň dokonalým," píše.

Konkurenčný portál 20 Minuten opísal preteky ako "švajčiarsky festival".

Gutovú-Behramiovú, ktorá po troch striebrach a dvoch bronzoch získala na majstrovstvách sveta konečne zlato, vychvaľuje aj Aargauer Zeitung.

"Odoláva tlaku. Plná sebavedomia zvláda svah a volí tesnú líniu. Takmer bezchybná jazda. V závere síce niečo stratí, ale k jej času sa už nikto nepriblíži," opisuje.

Šesť stotín

Zrejme najväčší smútok zavládol po pretekoch v Česku. Ester Ledecká skončila štvrtá, keď ju od bronzovej pozície delilo len šesť stotín sekundy.

Časový údaj dominuje v titulkoch všetkých tamojších portálov.

"Drobná chyba v úvode si vybrala svoju daň," píšu Lidovky, ktoré pripomínajú, že Ledecká je úradujúcou olympijskou šampiónkou v super-G.

Dvadsaťpäťročná lyžiarka však berie situáciu s nadhľadom.

"Hoci to vyznie divne, som na seba pyšná. Dievčatá predo mnou sú najlepšie na svete a ja som bojovala celkom úspešne. V hornej časti trate mi trochu 'zožulo' lyžu a pár stotín som tam stratila. Možno tých šesť," cituje jej vyjadrenie pre Českú televíziu portál iSport.

Modré sklamanie

Sklamaní sú aj domáci Taliani. Portál Neve Italia, ktorý pred pretekmi pasoval Martu Bassinovú a Federicu Brignoneovú medzi favoritky na medaily, píše o "modrom sklamaní".

Obe vo výsledkovej listine skončili až za Vlhovou. "Neuspokojivý debut, čo viac povedať," hodnotí Neve Italia.

Pridáva sa aj La Gazzetta dello Sport, ktorá si taktiež vypomáha reprezentačnými farbami: "Trpké preteky pre ženy v modrom. Na snehu, ktorý je pre ne až príliš mäkký, nenabrali veľa odvahy."

Super Bowl a NBA

Kým fanúšikovia vo Švajčiarsku sa radujú z dvoch medailí, o Shiffrinovej bronze zrejme v USA tuší iba málokto.

Americké médiá už tradične venujú zjazdovému lyžovaniu minimálnu pozornosť.

The New York Times sa sústredí na vypadnutie obhajkyne titulu Sofie Keninovej na Australian Open, ESPN dáva prednosť domácim súťažiam ako NBA či dozvukom po Super Bowle.

Zmienka o Shiffrinovej sa dá nájsť na Yahoo!, no človek sa k nej dostane až po náročnom pátraní.



Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Švajčiari premenovali víťazku pretekov, Shiffrinovú v USA ignorujú