Foss-Solevaag získal zlato v slalome, Baláž sa dostal do tridsiatky

Sebastian Foss-Solevaag.
Sebastian Foss-Solevaag. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. feb 2021 o 14:14

Slovenský lyžiar sa v druhom kole výrazne posunul.

MS v zjazdovom lyžovaní 2021

Slalom mužov - konečné poradie

Poradie

Meno

Krajina

Čas

1.

Sebastian Foss-Solevaag

Nórsko

1:46,48 min

2.

Adrian Pertl

Rakúsko

+ 0,21 s

3.

Henrik Kristoffersen

Nórsko

+ 0,46 s

24.

Filip Baláž

Slovensko

+ 14,07 s

CORTINA. Nórsky lyžiar Sebastian Foss-Solevaag triumfoval v záverečnej súťaži na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

V nedeľnom slalome zdolal o 21 stotín sekundy Rakúšana Adriana Pertla, tretie miesto obsadil ďalší Nór Henrik Kristoffersen s odstupom 0,46 s.

Dvadsaťdeväťročný Foss-Solevaag len v tejto sezóne dosiahol premiérové víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, keď uspel v januári v rakúskom Flachau. Na šampionáte získal druhé zlato, ale prvé individuálne po tom, ako bol súčasťou víťazného nórskeho tímu.

"Dve medaily na týchto MS, je to neskutočné, je to sen. Pre celý náš malý tím to znamená veľmi veľa, v tejto zime sa nám zranilo veľa reprezentačných kolegov," citoval Fossa-Solevaaga portál laola1.at.

Jury na stretnutí kapitánov tímov v sobotu večer oznámila, že v druhom kole nepôjde v obrátenom poradí zvyčajná tridsiatka, ale len najlepšia pätnástka.

Pre výnimku z pravidiel sa rozhodla pre obavy z vysokých popoludňajších teplôt a týmto krokom chcela zabezpečiť čo najkvalitnejší podklad na boj o medaily.

Najlepšiu východiskovú pozíciu si vypracoval Pertl o 14 stotín sekundy pred domácim Talianom Alexom Vinatzerom a o 0,16 s pred Fossom-Solevaagom.

Organizátori v noci polievali trať a vďaka tomu súťažili muži na slalomovom svahu Druscie A vo vrchnej pasáži prvého kola na zľadovatenej podložke.

Slovenský reprezentant Filip Baláž sa zaradil po prvom kole na 38. priečku, v druhom si polepšil a skončil na 24. mieste.

Adam Žampa sa po ôsmom mieste v obrovskom slalome rozhodol vynechať slalom.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Foss-Solevaag získal zlato v slalome, Baláž sa dostal do tridsiatky