Vlhovci chodili ako tigre v klietke, Petra si domov priviedla súperku

Petra Vlhová po prílete na Slovensko z MS v zjazdovom lyžovaní 2021. Na letisku ju čakal otec Igor Vlha.
Petra Vlhová po prílete na Slovensko z MS v zjazdovom lyžovaní 2021. Na letisku ju čakal otec Igor Vlha. (Autor: TASR)
SITA|21. feb 2021 o 13:13

Budú spolu trénovať na Svetový pohár v Jasnej.

POPRAD. Petra Vlhová priletela v sobotu večer krátko pred deviatou pod Tatry z rakúskeho Klagenfurtu. To aby mala o pár hodín viac na oddych pred náročným záverom sezóny vo Svetovom pohári, kde bojuje o celkové víťazstvo.

Na letisku v Poprade čakali dvojnásobnú medailistku z majstrovstiev sveta v Cortine d'Ampezzo zástupcovia médií i hrdý otec Igor Vlha.

"Toto bolo dosť tvrdé obdobie. Preto som veľmi šťastný, že je už Peťa doma a aspoň chvíľu si oddýchne. Robili sme všetko preto, aby sme jej umožnili rýchly presun," uviedol Igor Vlha.

Strieborná medailistka z kombinácie a slalomu z MS 2021 si môže vďaka tomu môže dopriať voľnú nedeľu.

Vlhovci chodili ako tigre v klietke

Vlhová zvládla záver šampionátu s bravúrou, hoci po 12. mieste v obrovskom slalome sa zdalo, že medaila môže visieť privysoko aj v jej disciplíne číslo 1.

Skoncentrovala sa však aj na svoje posledné vystúpenie v talianskych Dolomitoch a výsledkom bol strieborný slalomový zákusok.

"Každá medaila je dobrá a je jedno, akej je farby. Klobúk dolu, ako to Peťa zvládla. Dávno som nebol taký nervózny, ale dopadlo to dobre. Doma sme so ženou chodili ako tigre v klietke. Vedel som, že Petrin obrovský slalom momentálne nie je na takej úrovni, na akej by mal byť. V slalome sme však verili, že to 'cinkne' a aj to 'cinklo'.

Peťa je doma a to je hlavné. Teraz si zaslúži aj dobré jedlo. Manželka s ňou už niečo riešila po telefóne," reagoval pre médiá Igor Vlha.

Súčasná zložitá pandemická situácia s koronavírusom v Európe spôsobila zmeny aj v organizačnom poriadku lyžiarskych pretekov. Zjazdárky a ich tímy sa uzavreli do tzv. bublín, do ktorých nemá prístup nikto zvonka.

Manželia Vlhovci boli zvyknutí sprevádzať svoje deti na pretekoch Svetového pohára (syn Boris je stály člen tímu), ale v tejto sezóne zostávajú doma. A platilo to aj počas dvoch týždňov na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

"V kontakte sme však boli a to každý večer. Písali sme si s trénerom Liviom aj synom Borisom. Report bol teda častý. Samozrejme, že to nie je to isté ako byť s nimi v dejisku pretekov. Bol som často nervózny, že tam nie som. Finále Svetového pohára (17.- 21. marca vo švajčiarskom Lenzerheide - pozn. SITA) si však už nenechám ujsť," dodal.

Domov si doviedla aj súperku

Spolu s Petrou Vlhovou priletela na Slovensko aj jej slovinská súperka Ana Buciková.

Spoločne budú v pondelok a utorok v Jasnej trénovať slalom a obrovský slalom. Známe nízkotatranské stredisko bude už o necelé dva týždne (6.- 7. 3.) dejiskom pretekov Svetového pohára práve v slalome a obrovskom slalome.

Ešte predtým však čakajú na líderku Svetového pohára Vlhovú tri rýchlostné disciplíny v talianskom Val di Fassa.

"Na preteky v Jasnej sa veľmi teším, ale momentálne je to pre mňa ešte ďaleko. Sústredím sa na najbližšie dni a preteky a tie budú v Taliansku. Odchádzam tam už v utorok a čakajú ma tam zjazdy a super-G.

V Jasnej budem dovtedy trénovať aj s Anou Bucikovou, ktorá ma poprosila, či sa so mnou nemôže zviezť v lietadle. Nemala som s tým problém," vysvetlila Vlhová.

Jej otec ešte na záver dodal: "Na celý tím čaká náročný záver sezóny, ale verím, že to zvládnu. A Petru by mohli správne nakopnúť aj dve medaily z majstrovstiev sveta."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovci chodili ako tigre v klietke, Petra si domov priviedla súperku