Po prehre v Geči nestačili futbalisti Mária Huty na Topoľany

Doma bez bodu. Do zostavy Mária Huty sa vrátil Štefan Škarbek (vpravo).
Doma bez bodu. Do zostavy Mária Huty sa vrátil Štefan Škarbek (vpravo). (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|29. okt 2017 o 19:25

Mária Huta mala dobrú jeseň, no záver jej ušiel.

MÁRIA HUTA. Po prehre v Geči nestačili futbalisti Mária Huty doma na Topoľany. V zostave sa znova objavujú známe futbalové mená zo Spiša.

Počas celej jesennej časti AŠK Maria Huta patrí medzi popredné tímy 4. ligy Juh.

S desiatimi víťazstvami a jednou remízou v pätnástich zápasoch dýchajú na chrbát prvému Medzevu, no po sobote a prehre 0:1 si zbytočne skomplikovali pozíciu na špici tabuľky.

Druhý zbabraný zápas

„S Topoľanmi sme chceli jednoznačne vyhrať po zbabranom zápase v Geči. Bohužiaľ, opäť sme nezískali ani bod, hoci aj ten by sme brali. Hostia bránili s desiatimi hráčmi a to sa ťažko hrá. Ich taktika bola postavená na zabezpečenej, zabetónovanej obrane a rýchlych protiútokoch. Po jednom z nich im vyšla gólová akcia a prehrali sme,“ zbilancoval nevydarené stretnutie hráč Mária Huty Drahomír Diro.

Po prehre 0:1 s Topoľanmi zavládlo v tábore domácich veľké sklamanie, lebo tri body budú veľmi chýbať, hoci celá jeseň bola vydarená.

„Na záver jesene je to zlé. Po desiatich super kolách sme zbabrali záver jesennej časti. Veľmi sme chceli držať krok s čelom tabuľky. Celkovo s jeseňou môžeme byť spokojní. Ešte je pred nami jedno kolo a opäť chceme získať tri body a zimovať čo najvyššie,“ skonštatoval D. Diro.

Škarbek je späť

Aj napriek bodovým suchotám v závere jesene bude partia v Mária Hute zimovať vo veľkej pohode.

Dobrá správa je, že do zostavy sa vracajú staré známe mená.

Na súpiske sú hrajúci tréner Rastislav Ďorď a po sobote ďalšie zvučné meno – Štefan Škarbek.

Ten v sobotu musel predčasne odísť zo zápasu žiakov Mária Huty v Mníšku nad Hnilcom.

Ako tréner odovzdáva tým najmenším svoje obrovské skúseností z bohatej hráčskej kariéry. Proti Topoľanom si po dvoch rokoch znova obul kopačky a obliekol dres.

„V mužstve je veľká maródka a tak prišla ponuka, či by som sa do zostavy nevrátil. Vo štvrtok som už naplno trénoval a proti Topoľanom nastúpil. Sám som bol zvedavý, aké to bude, po dvoch rokoch opäť hrať o majstrovské body. Zdravotne sa cítim v poriadku,“ opísala svoj návrat na štvrtoligové trávniky ikona spišského futbalu Štefan Škarbek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po prehre v Geči nestačili futbalisti Mária Huty na Topoľany