Ľubotice dostali odmenu za jedinú vydarenú strelu

Pred bránou hostí. Zo zápasu Kračúnovce – Ľubotice (1:1).
Pred bránou hostí. Zo zápasu Kračúnovce – Ľubotice (1:1). (Autor: Ladislav Lukáč)
Miroslav Deutsch|22. okt 2017 o 20:31

V Kračúnovciach uhrali remízu 1:1.

KRAČÚNOVCE. Ľuboticiam sa v Kračúnovciach tradične darí. V posledných piatich zápasoch tam dokázali trikrát zvíťaziť rozdielom triedy 3:0.

Ich káder sa však veľmi omladil a tak favoritom boli domáci futbalisti, ktorí majú skúsenosti na rozdávanie.

Zápas 14. kola IV. ligy Sever ponúkol divákom rovnaký obraz.

Kračúnovčania búšili do svojho súpera po celý hrací čas, avšak gólovo sa nevedeli presadiť.

Najväčšie príležitosti mal Ján Peržel, ale v dvoch prípadoch ho vychytal výborný gólman Čorej a raz jeho prudká hlavička tesne minula bránku hostí. Úspešný nebol ani Dzurjuv a tak prišiel zákonitý trest.

V 39. min. prekonal Štefánika Svat, pričom to bola jediná priama strela hostí do priestoru bránky. Laxný prístup hráčov Tatrana sa nepáčil ani domácim fanúšikom.

Výmena dvoch hráčov cez prestávku domácim prospela a hlavne príchod skúseného Gálika spestril ich hru, avšak gólový úspech neprichádzal ani po vylúčení Svata po druhej žltej karte v 70. minúte.

Zvýšiť náskok hostí mohol Pavol, ale z ojedinelého brejku prestrelil bránu. Ľubotičania v závere obetavo bránili a na trávniku nechali aj posledné zvyšky síl.

Nepomohlo im to, v 90. minúte Dzurjuv zblízka vyrovnal a vydoloval pre Kračúnovce aspoň bod. Napriek tomu bolo sklamanie a nespokojnosť v domácom tábore evidentné.

Nestačí hrať naplno len polčas

Tento súboj bol aj konfrontáciou dvoch mladých trénerov.

Tomáš Suslo (Ľubotice): „S výsledkom som spokojný. Hrali sme zo zabezpečenej obrany, nechceli sme otvárať stred a zároveň sme chceli prehusťovať priestory s loptou. Čakali sme na chybu súpera a jednu sme využili. Máme mladé mužstvo, chlapci sa učia a preto musia hrať aj takéto ťažké zápasy. Je to pre nás veľmi cenný bod aj povzbudenie zároveň.“

Jozef Motýľ (Kračúnovce): „Prvý počas bol veľmi slabý. Chlapci hrali chladne a bez nasadenia. Takto sa zápas nedá vyhrať. V prestávke som musel zvýšiť hlas a striedaním som sa snažil oživiť našu hru. Výkon sa síce zlepšil, žiaľ v šestnástke nám chýbal pokoj pri zakončovaní a preto sme nevyhrali. Ukázalo sa, že hrať naplno len jeden polčas je málo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ľubotice dostali odmenu za jedinú vydarenú strelu