Košickí volejbalisti vstupujú do MEVZA Cupu

Richard Vlkolinský. Košický tréner sa počas zápasu koncentruje výhradne na hru.
Richard Vlkolinský. Košický tréner sa počas zápasu koncentruje výhradne na hru. (Autor: Judita Čermáková)
Daniel Dedina|29. sep 2017 o 00:00

V piatok odštartujú v rakúskom Zwettli svoje európske dobrodružstvo.

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice odštartujú v piatok v rakúskom Zwettli svoje európske dobrodružstvo.

Na úvodnom turnaji MEVZA Cupu, stredoeurópskej ligy vo volejbale, postupne Košičanov preveria finalista najvyššej slovinskej súťaže z uplynulej sezóny Calcit Kamnik (piatok o 17 h.), štvrtý najlepší rakúsky tím, domáci URW Waldviertel (sobota o 19 h.) a chorvátsky majster Mladosť Ribola Kaštela (nedeľa o 15 h.).

„Pre väčšinu hráčov nášho tímu bude medzinárodná konfrontácia niečím úplne novým. Radi by sme aj v týchto zápasoch pokračovali v tom, čo nás zdobí,“ povedal nám pred odchodom tréner VK KDS Šport Richard Vlkolinský.

Vo štvrtok večer už malo družstvo naplánovanú tréningovú jednotku v dejisku turnaja, dolnorakúskom mestečku Zwettl.

„O rakúskom tíme informácie máme, ale zvyšní dvaja súperi sú pre nás trocha neznáma. Páčilo sa mi, ako sme si počínali v príprave, ale až úvod sezóny zvykne odhaliť reálnu silu družstiev,“ podotkol Vlkolinský.

Na otázku, koľko víťazstiev by ho v týchto troch zápasoch uspokojilo, mal pohotovú odpoveď. „Tri,“ usmial sa.

Poriadne sústo, ale...

Vstup do novej extraligovej sezóny už majú Košičania za sebou.

Kým doma sfúkli Starú Ľubovňu, v Nitre im to isté vyviedol tamojší slovenský majster z posledných dvoch sezón.

„Tieto zápasy nám ukázali dobré aj horšie veci. Na čo hráči majú, aj na čo ešte nemajú. V Nitre bolo u niektorých badať strach, vyplývajúci z nedostatku skúseností i tlaku publika. To je niečo, čo ma vôbec neteší a čo predtým v príprave nebolo. MEVZU preto beriem najmä z toho hľadiska, aby sme sa v tomto smere zlepšili. Pretože keď pošleme do hry mladších hráčov, je to cítiť. V tom potrebujeme výrazne pridať. Veľké oči nemáme,“ vravel skúsený kormidelník VK KDS Šport.

So svojimi zverencami bude v tejto sezóne bojovať až na štyroch frontoch.

Okrem domácej ligovej a pohárovej súťaže sa košický celok predstaví aj v MEVZA Cupe a Challenge Cupe.

„Súhlasím s tým, že je to dosť veľké sústo. Avšak keby sme to neskúsili, nevedeli by sme, ani my a ani hráči, či je v nich potenciál zvládnuť to a posunúť sa ďalej. Ideme do toho a uvidíme, ako to dopadne,“ odhodlane dodal Richard Vlkolinský.

Steau privítajú v Humennom

Vrcholy volejbalovej sezóny na domácej scéne prídu až na budúci rok. Prioritou Košičanov v závere roka 2017 bude Challenge Cup.

V ňom sa v decembrovom dvojzápase stretnú so Steauou Bukurešť. „Cez rumunský tím chceme prejsť,“ povedal na rovinu Richard Vlkolinský.

Košický kouč však poriadne zosmutnel, keď nám oznamoval čerstvú informáciu.

„Domáci zápas budeme musieť odohrať v Humennom. Do našej malej haly chodieva veľa ľudí, verím, že v ligových zápasoch i v MEVZE sa medzi mužstvom a divákmi vytvorí vzájomné puto. Keď však príde na rad jeden z vrcholov sezóny, tak košický divák, ak nepríde do Humenného, duel so Steauou neuvidí. Náš klub vyvíjal veľkú iniciatívu, ale napokon sa to nepodarilo zladiť s programom košických hál, ktoré by predpisom Challenge Cupu vyhovovali. To je pre mňa tragédia. Druhé najväčšie slovenské mesto a takto to dopadne... Pôjde pritom o jeden z vrcholov sezóny, pri ktorom môžu diváci zohrať významnú úlohu. Takto budeme hrať prakticky dvakrát vonku. Nehovoriac o tom, v akom prostredí sa bude hrať v Rumunsku. Poznám to tam, to nie je hala, ale doslova hangár. Podporu priaznivcov tam bude mať rumunský tím obrovskú. Nedá sa nič robiť, musíme dať hlavy hore a ísť do dvojzápasu so Steauou s nezmenenými ambíciami,“ povzdychol si Vlkolinský.

(dd)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí volejbalisti vstupujú do MEVZA Cupu