20.02.2022 | Finále
20.02.2022 | Finále
2 - 1
(0:1, 1:0, 1:0)

Levi zvrhli Rusov z trónu. Teraz poďme na párty, píšu fínske média

Spoločná fotografia hokejistov Fínska po triumfe na ZOH 2022.
Spoločná fotografia hokejistov Fínska po triumfe na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. feb 2022 o 09:45

Ohlasy médií po finále Fínsko - ROC (Rusko) na ZOH 2022 v Pekingu.

PEKING. Ohlasy zahraničných médií na triumf fínskych hokejistov na olympijskom turnaji v Pekingu, kde vybojovali zlato po finálovom víťazstve 2:1 nad tímom Ruského olympijského výboru (ROC).

Helsingin Sanomat (Fín.): "Dámy a páni, teraz to už môžete povedať nahlas: Fínsko je olympijským hokejovým šampiónom. Levi oslavujú olympijské zlato. Rusi vo finále skolabovali. Zlatý vlak levov dorazil do cieľovej stanice. Teraz poďme na párty!"

Iltalehti (Fín.): "Je tom tam - dobyli sme zlato. Levi sa zapísali do histórie. Teraz už nikto nemôže povedať, že Fínsko nezískalo najprestížnejšiu hokejovú medailu, teda olympijské zlato."

Ilta Sanomat (Fín.): "Levi zvrhli Rusov z trónu a získali vytúžené zlato."

Sport-Express (Rus.): "Zostalo nám striebro. Výsledok je vzhľadom na priebeh finále logický. V defenzívne ladenom hokeji si ruský tím vytvoril proti Fínom iba málo šancí."

Gazeta.ru (Rus.): "Bohužiaľ, ruský tím nedokázal obhájiť titul. Fíni sa stali olympijskými víťazmi a Rusko získalo striebro."

IIHF: "Fíni vyhrali v Pekingu historické zlato. Bola to klasická modro-biela mágia. Hannes Björninen strelil v tretej tretine víťazný gól a fínski hokejisti získali premiérový olympijský titul po víťazstve 2:1 nad ROC. Napriek okolnostiam spôsobených globálnou pandémiou tak zostane pekinský National Indoor Stadium navždy špeciálnym miestom v srdciach fínskych hokejových fanúšikov. Táto zlatá medaila sa rodila takmer sto rokov."

AFP: "Fínski hokejisti zvrátili nepriaznivý vývoj a dokázali zdolať obhajcov Rusko 2:1, vďaka čomu získali pre krajinu prvú zlatú medailu na ZOH."

The Hockey News: "Historický triumf pre Fínsko, ktoré teraz má na konte sedem medailí z uplynulých desiatich veľkých turnajov. Dokázali, že sú jedným z najlepších tímov na medzinárodnej scéne."

iDnes.cz: "Čakanie sa končí, Fíni majú svoje olympijské zlato. Vo finále olympijského turnaja potvrdili, že momentálne na veľkých akciách vládnu hokeju.

Po striebre a zlate z uplynulých dvoch svetových šampionátov si odvážajú najcennejší kov aj z hier v Pekingu. Od roku 1928, keď sa Suomi stali členmi IIHF, dosiahli historicky prvý triumf na ZOH."

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Levi zvrhli Rusov z trónu. Teraz poďme na párty, píšu fínske média