Na svoj debut sa tešil. Po zápase sa trénerovi Medzilaboriec výsledok málil

Róbert Potoma.
Róbert Potoma. (Autor: facebook MFK St. Ľubovňa/S. Zálešová)
Vladimír Cepko|27. mar 2023 o 13:45

My to berieme všetkými desiatimi, vravel skúsený kouč súpera.

MEDZILABORCE. V Medzilaborciach došlo po celkom vydarenej jesennej časti v rámci účinkovania v Majstrovstvách regiónu – IV. liga Východ k zmene na trénerskom poste.

Dlhoročného trénera Víťazoslava Lukačika nahradil jeho doterajší asistent Róbert Potoma, pre ktorého šlo o novú situáciu.

Počas uplynulého víkendu absolvoval premiéru v pozícii hlavného trénera.

V 18. kole súťaže sa v Medzilaborciach predstavil dlhoročný nepríjemný rival domáceho tímu - FK Gerlachov.

Oboch súperov v tabuľke delili od seba tri miesta a rozdiel siedmich bodov. Ôsme Medzilaborce ich mali 29, jedenásty Gerlachov 22.

V Gerlachove je od leta 2022 trénerom ostrieľaný Roman Berta. Bývalý úspešný tréner mládeže v MFK Košice prešiel prakticky všetkými kategóriami súťaží.

Má za sebou pôsobenia v najvyššej súťaži v Ružomberku po boku Františka Straku, okúsil druhú a tretiu ligu v Haniske či Bardejove. Ako tréner pôsobil aj v arabskom svete.

Postup prenechajú iným

„Na svoj trénerský úvod sa teším a dôsledne pripravujem. Dlhá zimná prestávka už prestala byť pre chlapcov zaujímavá,“ hovoril Potoma pred zápasom.

Medzilaborčania kombinovali v príprave telocvičňu s tréningmi na umelej tráve. Zároveň hrali prípravne zápasy, v ktorých nie vždy mali k dispozícii kompletný káder.

Veľké personálne zmeny sa v tíme neudiali. Odišli Tarča do Borova a Izaj do Starej Ľubovne, pribudol Petrišin zo Stropkova.

„Chceli by sme nadviazať na pomerne vydarenú jeseň. Máme najslušnejšie mužstvo v súťaži, čo je ukazovateľom nielen hernej vyspelosti mužstva. Postupové ciele nás netrápia. Tie prenecháme iným, my potrebujeme mužstvo udržať v pokojných vodách,“ podotkol Potoma.

Gerlachov má jasný cieľ

„Medzilaborce si už dlhší čas udržiavajú vysokú výkonnosť a dokážu nejednému súperovi poriadne pomotať hlavu. V domácom prostredí nás zaskočili a získali tri body. V odvete nechceme byť rovnako športovo pohostinní. Nech si divák príde na svoje!“ vravel pred začiatkom stretnutia Berta.

Na rozdiel od domácich boli hostia v tabuľke pravdy v horšej pozícii. Medzilaborce boli na úrovni +5, Gerlachov -5.

„Prípravu ovplyvnila absencia hráčov pre študijné a pracovne povinnosti. Veľa nám ukázali prípravne zápasy. Volili sme náročných súperov z vyšších poschodí. Snažili sme rozšíriť káder, čo sa nám sčasti podarilo,“ poznamenal Berta.

„V zostávajúcom priebehu sezóny sa chceme vyhnúť spodným priečkam,“ doplnil.

Dvakrát viedli, no nevyhrali

Nedeľný zápas Medzilaboriec s Gerlachovom priniesol na úvod jari svižný a zaujímavý futbal. Domácim vyšiel raketový nástup a gólom Pavlíka išli do vedenia.

Tento okamih prevážil misky váh na domácu stranu a hráči Spartaka diktovali tempo. Pribrzdil ich vyrovnávajúci gól Venediktova z ojedinelého protiútoku.

Súboj Medzilaboriec s Gerlachovom nemal víťaza.
Súboj Medzilaboriec s Gerlachovom nemal víťaza. (Autor: Štefan Antoňák)

Medzilaborčania pokračovali v aktívnej hre, chýbala im však presnosť a rozhodnosť v koncovke. Vedenie si zobrali naspäť v závere polčasu, strelecky sa presadil Krajník.

V druhom polčase tempo hry upadlo. Domáci sa sústredili na udržanie vedenia a hostia prevzali iniciatívu.

Odmenou im bol gól z kopačky Lazúra, ktorý stanovil konečné skóre na 2:2. Pod Kamjanou sa v súboji týchto tímov zrodila tradičná remíza.

Stávka na jednu kartu im vyšla

Domácemu trénerovi sa po zápase nerozhodný výsledok málil.

„Doplatili sme na nepremenené šance v prvom polčase. Hra sa nám darila, boli sme aktívni, dostávali súpera pod tlak, ale zlyhala nám koncovka,“ povzdychol si Potoma.

„Hostia sa sústredili na obranu. V druhom polčase im neostávalo nič iné, len útočiť a my sme sa nevyhli okienkam v obrane. Škoda, že sme v samotnom závere trafili iba do žrde,“ poznamenal kouč Medzilaboriec.

Naopak, tréner hostí vyjadril s bodom spokojnosť.

„Domáci na nás vybehli, pomohol im rýchly gól. Dokázali sme vyrovnať, ale znovu sme prenechali iniciatívu súperovi. Ten si vytvoril šance a za našu pasivitu nás ´odmenil´ gólom do šatne.

Po obrátke sme vsadili všetko na jednu kartu a vyplatilo sa nám to. Bola to spravodlivá deľba bodov, výsledok berieme všetkými desiatimi,“ zhodnotil duel Berta.

Tabuľka IV. liga Východ

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na svoj debut sa tešil. Po zápase sa trénerovi Medzilaboriec výsledok málil