Hoci išli šumy, pokračujú všetci. Jeden z favoritov na východe lovil aj v zahraničí

Futbalisti Starej Ľubovne (v červenom) chcú útočiť na čelo tabuľky.
Futbalisti Starej Ľubovne (v červenom) chcú útočiť na čelo tabuľky. (Autor: FB MFK St. Ľubovňa/S. Zálešová)
Daniel Dedina|23. mar 2023 o 06:00

Po prestávke sa znova rozbehne najvyššia regionálna súťaž.

KOŠICE. Posledný zápas jesennej časti sa uskutočnil 20. novembra. Išlo o dohrávku, väčšina tímov už v tom čase pauzovala.

Po 125 dňoch sa cez víkend znova rozbehne najvyššia regionálna súťaž na východe Slovenska. Keďže dve kolá odvetnej časti už boli predohraté, na programe je 18. kolo Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ.

Zimná prestávka trvala zhruba tretinu kalendárneho roka. Niet preto divu, že sa vynára viacero otáznikov.

Fungovanie mnohých klubov je výrazné závislé od dotácií zo strany miest či obcí a pri zvyšovaní cien energií sa pohybujú na tenkej hrane.

Líder nie je pod ťarchou postupu

Z prvého miesta vstúpi do jarnej časti Čaňa. Tá má na konte zatiaľ najvyšší počet bodov – 38. Súperom mohla odskočiť aj výraznejšie, nebyť prehry v poslednom kole v Sabinove. Aktuálne má na čele jednobodový náskok.

„Nie sme pod ťarchou postupu. Vedenie na nás netlačí, ak sa to podarí, nikto nebude proti. V každom zápase chceme hrať pekný futbal a pokúsiť sa ho vyhrať,“ hodnotí triezvo ambície Čane tréner Roman Jurko.

V kádri lídra súťaže cez zimu k veľkým rošádam nedošlo. Pribudol Radoslav Človečko zo Slávie TU Košice, Richard Behun dohrá sezónu v Kokšov-Bakši.

Čaňa cez zimu štartovala v Krajskej futbalovej lige. Dokráčala v nej do semifinále, kde ju v penaltovom rozstrele vyradil neskorší víťaz súťaže z Budkoviec. Okrem týchto konfrontácií hrávalo mužstvo aj ďalšie prípravné zápasy.

V Kechneci nastalo viacero zmien

Jediný bod na vedúcu Čaňu stráca Kechnec, kde cez prestávku nastali výraznejšie zmeny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hoci išli šumy, pokračujú všetci. Jeden z favoritov na východe lovil aj v zahraničí