U lídra by brali aj bod, vyhrali 7:1. Hostia: Je to šok. Domáci: Bolí to

Po sérii výhier utŕžili futbalisti Čane (v zelenom) nepríjemný debakel.
Po sérii výhier utŕžili futbalisti Čane (v zelenom) nepríjemný debakel. (Autor: FK Čaňa/Ján Falis)
Daniel Dedina|4. okt 2022 o 15:40

Čaňa pred debaklom neprehrala doma viac než rok.

ČAŇA. Prehrať 1:7, navyše doma, predstavuje poriadny debakel. Ak sa to navyše prihodí lídrovi súťaže, ktorý ťahá mimoriadne úspešnú šnúru, ide doslova o senzáciu.

Cez víkend to na vlastnej koži okúsili futbalisti Čane, vedúceho tímu Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ. Tí na svojom ihrisku drvivým spôsobom podľahli Medzilaborciam.

Čaňa pritom vstupovala do zápasu so sériou siedmich výhier a začínalo to pripomínať jej spanilú jazdu z vlaňajšej sezóny, kedy vyhrala 25 zápasov v rade.

Doma naposledy nestačila – v auguste minulého roka - na Medzev. Potom nasledovali samé víťazstvá. Až prišiel súboj s Medzilaborcami.

K.O. dostali už v úvode

Hostia viedli už v 12. minúte 3:0. Potom sa na istý čas odmlčali, ale po prestávke sa ich gólostroj rozbehol znova naplno.

Domáci sa presadili len raz, v 72. minúte z pokutového kopu. Korigovali nepriaznivý stav na 1:6, následne dostali ešte jeden gól.

„Ako človeka, ktorý má rád futbal a neustále ním žije, ma to veľmi bolí. Je to doslova ponižujúce. Najlepším liekom bude vyhrať ďalší zápas,“ ťažko hľadal slová tréner Čane Roman Jurko, ktorý si bol na ďalší deň vyvetrať hlavu prechádzkou v lese a zbieraním húb.

Bol to deň blbec? – natíska sa otázka.

„To je svätá pravda. Už počas týždňa mi povedal Tomáš Steininger, že hrať nemôže. Na predzápasovej rozcvičke sa nám zranil ďalší hráč zo základnej zostavy a hneď v úvode zápasu ten, ktorým som ho nahradil,“ povzdychol si Jurko.

„A keď sme v 12. minúte prehrávali 0:3, bolo to K.O., z ktorého sme sa nedokázali zodvihnúť celý duel. Mal sme šance, ktorými sme sa mohli vrátiť do zápasu, ale gól z hry by sme asi nedali ani do rána,“ poznamenal.

Ako hráč už zrejme skončil

Po sérii siedmich výhier inkasoval víťaz vlaňajšej IV. ligy Juh VsFZ facku, ktorá ho podľa trénera mužstva môže vrátiť na zem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»U lídra by brali aj bod, vyhrali 7:1. Hostia: Je to šok. Domáci: Bolí to