Prešov okrem trénera výrazne mení aj káder. Micheľ vysvetľuje filozofiu

Šéf Tatrana Prešov Ľuboš Micheľ s kanonierom Jozefom Dolným.
Šéf Tatrana Prešov Ľuboš Micheľ s kanonierom Jozefom Dolným. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|22. jún 2023 o 06:30

Šancu bude chcieť využiť päť-šesť tímov, vraví.

PREŠOV. Vlani vsadili na skúsený káder. Dlho to fungovalo. Prešovčania mali najprv na dosah priamy postup do ligy, potom sa oň pokúšali v baráži. Napokon im nevyšlo ani jedno, ani druhé.

Pred novou sezónou sa v klube zo Šariša odhodlali k výraznej obmene. Nielen v hráčskom kádri, zaoberať sa museli aj uvoľneným trénerským postom.

Vyriešili ho angažovaním Petra Hlinku, odchovanca klubu, ktorý má trénerské skúsenosti z pôsobenia vo Wiener Neustadt, First Vienna, Trenčíne i Opave.

Dôležité boli väzby i odstrihnutie

„Chceli sme trénera, ktorý má väzby na Prešov. Klub sa buduje na rodinnej atmosfére a tú spolu s tímovým duchom chceme zachovať.

Preto sme sem nechceli ťahať cudzích, ani zahraničných trénerov. Mali sme vytypovaný okruh štyroch-piatich mien, ktorých minulosť bola spätá s Tatranom,“ priblížil predseda predstavenstva klubu Ľuboš Micheľ.

Voľba správnej rady napokon padla na Petra Hlinku.

„Chceli sme zároveň človeka, ktorý bol aj trocha odstrihnutý od prešovského futbalu. Aby prišiel s novými myšlienkami a mohol si robiť svoju prácu.

Problémom je to, že tu každý všetko vie, chce vám v prestupovom období radiť, ale zvyčajne keď treba pomôcť, či nájsť nejakého sponzora, tak nenájdete nikoho,“ poznamenal Micheľ.

Na margo nového trénera doplnil: „Pokúsime sa mu vytvoriť podmienky na to, aby sa cítil komfortne.

Týka sa to aj vybudovania kádra, aby bol Tatran konkurencieschopný a pohyboval sa na horných priečkach s ambíciou pobiť sa o postup do ligy. Klub s takou históriou a tradíciou musí mať v druhej lige najvyššie ambície.“

Prešovčania však rozhodne nebudú jediným klubom s týmto zámerom.

„Nasledujúci ročník bude podľa mňa vyrovnanejší. Nebude v ňom taký jasný favorit, akým boli naposledy Košice.

Túto šancu sa bude snažiť využiť päť-šesť mužstiev, či už Liptovský Mikuláš, Komárno, možno Šamorín, Pohronie. Vyskočiť môžu ďalšie tímy, napríklad Petržalka,“ prognózuje Micheľ.

VIDEO: Začiatok prípravy futbalistov Tatrana Prešov

Chcú kvalitu, sledujú ligové tímy

Šéf prešovského klubu okomentoval aj početné zmeny v kádri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov okrem trénera výrazne mení aj káder. Micheľ vysvetľuje filozofiu