Je to magnet, hoci vie do čoho ide. Hlinka sa po 22 rokoch vracia do Prešova

Peter Hlinka je novým trénerom Tatrana Prešov.
Peter Hlinka je novým trénerom Tatrana Prešov. (Autor: Daniel Dedina)
Daniel Dedina|21. jún 2023 o 15:48

Spomienky sú stále živé, vraví nový tréner Tatrana.

Do sveta veľkého futbalu vyšiel z Prešova. Zahral si na majstrovstvách Európy do 21 rokov, olympiáde, Slovensko reprezentoval aj na seniorskej úrovni. Okúsil skupinovú fázu Ligy majstrov.

Najvýraznejšiu časť hráčskej kariéry strávil v Rakúsku, vrátane pôsobenia v slávnych viedenských kluboch Rapide a Austrii.

V Rakúsku rozbiehal svoju trénerskú kariéru. Skúsenosti má už aj so slovenskou najvyššou súťažou, v ktorej viedol Trenčín. Naposledy pôsobil v Opave.

Novým trénerom Tatrana Prešov sa stal 44-ročný PETER HLINKA. Mužstvo pod jeho vedením odštartovalo v utorok prípravu na nový druholigový ročník.

Ako sa zrodil váš návrat do Prešova?

Vzniklo to spontánne. A aj trochu náhodne po tom, čo predchádzajúci tréner Marek Petruš odišiel do Michaloviec. Navštívil som syna, ktorý žije na východe Slovenska a oslovil ma Stano Šesták. Sadli sme si, porozprávali sa a zaujalo ma to.

Hľadali sme cestu ako to vyriešiť, podmienky v Prešove sú skromné. Nemyslím finančné, ale celkovo možnosti. Fungujeme bez štadióna a tréningové podmienky sú tiež suboptimálne.

Páčila sa mi však myšlienka pomôcť tomuto klubu. Nakoniec sme sa dohodli. V pondelok sme to spečatili a v utorok som už viedol prvý tréning.

Hlinka (vpravo) v drese Prešova. Písal sa apríl 2000.
Hlinka (vpravo) v drese Prešova. Písal sa apríl 2000. (Autor: TASR)

Z Tatrana ste odchádzali v úvode roka 2001 ako mimoriadne talentovaný hráč. Po vyše 22 rokoch zaznamenávate návrat v pozícii trénera. Stihli ste si už zaspomínať?

Spomienky sú stále živé. Žije mi tu syn, mám tu veľa dobrých známych, kamarátov i rodinu. Do Prešova som vždy chodil veľmi rád, vraciam sa tu s pozitívnym pocitom.

Teším sa na robotu, ktorá nás čaká. Je to výzva, najmä po vydarenej sezóne, ktorú klub naposledy zažil. Čaká nás veľa práce a chceme byť opäť úspešní.

Počas hráčskej kariéry i po jej skončení ste sa usadili v Rakúsku. Znamená to teraz zmenu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Je to magnet, hoci vie do čoho ide. Hlinka sa po 22 rokoch vracia do Prešova