Lokomotíva je späť v Čermeli. Steblá trávy tu dýchajú históriou, vraví tréner

Futbalisti Lokomotívy Košice na úvodnom tréningu v staronovom prostredí.
Futbalisti Lokomotívy Košice na úvodnom tréningu v staronovom prostredí. (Autor: facebook FC Lokomotíva Košice)
Daniel Dedina|5. júl 2022 o 09:45

Majiteľ Zvara: Stále sme živili myšlienku vrátiť sa.

KOŠICE. Bol to prvý tréning. Nielen v rámci prípravy na novú sezóny. Niesol v sebe výrazný historický nádych.

Futbalisti Lokomotívy Košice – nerátajúc symbolické jednozápasové návraty – sa po 24 rokoch vrátili na štadión, na ktorom klub písal históriu československého i slovenského futbalu.

Hoci súčasná éra má od tej najslávnejšej ďaleko, nasledovníci Semana, Módera, Kozáka, Ujhelyho, Farkaša, Józsu a ďalších legiend sa im minimálne v jednej veci vyrovnajú. Aj oni budú hrávať v Čermeli.

Po dlhoročnom pôsobení v Družstevnej nad Hornádom sa klub vrátil do Košíc už vlani, predchádzajúci ročník odohral v Barci.

V pondelok 4. júla 2022 vybehli hráči Lokomotívy prvýkrát na trávnik vo svojom novom domovskom prostredí. Respektíve staronovom.

Aspoň sčasti sa priblížiť minulosti

„Stále sme živili myšlienku vrátiť sa sem. Toto bol v minulosti domovský štadión Lokomotívy, na ktorom zaznamenala najväčšie úspechy a hrali tu jej najlepší hráči. Som rád, že sa nám to podarilo. Verím, že časom sa aspoň trochu priblížime úspechom z minulosti,“ podotkol majiteľ klubu a bývalý výborný futbalista Vladislav Zvara.

V Čermeli naposledy pôsobil druholigový tím FC Košice, ktorý sa v zime presťahoval do Košickej futbalovej arény.

Kým v útrobách vyzerá štadión solídne, na tribúnach je už poznať jeho vyše šesťdesiatročnú históriu. Vlna extrémnych horúčav a minimum zrážok spôsobili, že trávnik má momentálne na niektorých miestach viac žltý než zelený odtieň.

„Zázemie je v poriadku, vnútorné priestory boli rekonštruované. Ihrisko je momentálne také, aké je, ale do súťaže je ešte času dosť,“ vyslovil sa Zvara.

„Podmienky sú v rámci možností veľmi dobré. V Košiciach, keďže vieme, aké je to tu s tréningovými plochami, je to nadštandard,“ zdôraznil niekdajší slovenský reprezentant.

V Čermeli odohral mnoho pamätných zápasov. Či už v drese Prešova alebo 1. FC Košice, ktorý začal štadión postupne využívať ako svoje domovské prostredie a ako prvý slovenský klub sa na ňom predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lokomotíva je späť v Čermeli. Steblá trávy tu dýchajú históriou, vraví tréner