V Demjate padlo 11 gólov, zo Šestáka je stopér. Chválil ho aj tréner súpera

Bývalý reprezentant Stanislav Šesták (na archívnej fotografii) hráva momentálne na rôznych postoch.
Bývalý reprezentant Stanislav Šesták (na archívnej fotografii) hráva momentálne na rôznych postoch. (Autor: FK Demjata)
Daniel Dedina|13. okt 2022 o 11:50

Asi toho od Škrtela nachytal dosť, hovorí kouč Demjaty.

DEMJATA. To bola kanonáda! Ako by sa hráči inšpirovali minulotýždňovým hokejovým zápasom Prešov - Slovan Bratislava, ktorý priniesol jedenásť gólov a skončil sa výsledkom 5:6.

Len o pár kilometrov ďalej dopadol o dva dni neskôr navlas rovnako futbalový zápas. Šlo o šarišské derby V. ligy Sever VsFZ Demjata – Župčany.

Nielen výsledok, ale aj gólový film zápasu bol poriadne divoký.

Obraty skóre i kontaktné góly

Demjata otvorila skóre zápasu už v 5. minúte. Hosťujúcemu tímu stačilo jedenásť minút na otočenie stavu (1:2), domáci to dokázali dokonca v priebehu šiestich (3:2). Tak sa skončil prvý polčas.

Župčany mali zdrvujúci nástup do druhého dejstva, po piatich minútach bolo 3:5. Demjate sa podarilo znížiť, hostia odskočili vďaka premenenému pokutovému kopu, ale pár sekúnd po rozohrávke zaznamenali domáci kontaktný gól znova.

V 79. minúte bol stav 5:6. Hoci do konca zápasu zostávalo ešte relatívne dosť času, viac gólov už nepadlo.

„Chceli sme byť aktívni, nie držať sa zabetónovaní vzadu. Taký futbal ani nevieme hrať. Trocha nám zazmätkoval brankár a góly, ktoré sme inkasovali, urobili zápas dramatický,“ vravel tréner víťazných Župčian Marek Procházka, podľa ktorého si vypracovali aj mnoho ďalších príležitosti. Tie ale zostali nevyužité.

„V prvom polčase sme dali regulárny gól, ktorý nám rozhodca neuznal, a mali sme kopať penaltu. Súper bol, naopak, nesmierne efektívny. Avšak aj keď dal piaty gól, bol som maximálne pokojný. Aspoň to bolo zaujímavé pre divákov,“ skonštatoval Procházka.

Aj oni majú bývalého profíka

Tradičným strelcom Demjaty býva niekdajší reprezentant Slovenska Stanislav Šesták. Tentoraz to tak nebolo, a to aj napriek tomu, že jeho tím sa presadil až päťkrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Demjate padlo 11 gólov, zo Šestáka je stopér. Chválil ho aj tréner súpera