Líder mal už deväťbodový náskok. Ostal z neho jeden a posledné kolo sľubuje triler

Momentka zo zápasu Modra - Vištuk.
Momentka zo zápasu Modra - Vištuk. (Zdroj: FC Slovan Modra)
Titanilla Bőd|14. jún 2023 o 19:00

Napínavý záver v V. lige Bratislava.

BRATISLAVA. Takú zápletku by nevymyslel ani ten najlepší scenárista. V mnohých futbalových súťažiach je už pred posledným kolom rozhodnuté o víťazovi i zostupujúcich, no V. liga Bratislava medzi ne nepatrí.

Líder FC Slovan Modra má na čele tabuľky iba jednobodový náskok pred Lokomotívou Devínska Nová Ves a v záverečnom kole nastúpi na pôde FK Karpaty Limbach, ktorý na definitívu záchrany potrebuje aspoň bod.

Devínska Nová Ves zase privíta FK Danubia Veľký Biel, klub, v ktorom urobil kus práce dnešný tréner Devínčanov Lukáš Luknár.

Mužstvo dvoch tvárí

Pritom ešte koncom apríla mala Modra na čele deväťbodový náskok. Prišli však domáce prehry 2:3 s Veľkým Bielom a 0:1 s Lamačom a remíza 2:2 s Vištukom.

„Odkedy som v Modre, tri roky sme doma neprehrali. Teraz sa nám to stalo v krátkom období hneď dvakrát. Už dnes sme mohli oslavovať,“ povzdychol si manažér klubu FC Slovan Modra Norbert Sališ.

„S Vištukom sme doma prehrávali 0:2 a vstali sme z mŕtvych. Ak by sme prehrali ďalší zápas, tak by sme už mali po sezóne,“ dodal.

Jeho tím nakoniec vybojoval cennú remízu aj vďaka Sališovi, keďže po druhom góle hostí v priebehu necelej minúty znížil práve on.

Neskôr bol vylúčený, ale odvolal sa a už dostal odpoveď z príslušnej komisie, že červená karta bola udelená nesprávne. Preto verí, že trest nedostane a v poslednom zápase sezóny bude môcť hrať.

Priznal, že Modra je mužstvo dvoch tvárí, no na rozdiel od väčšiny amatérskych tímov hrá vonku lepšie ako doma. „Smiali sme sa na tom, že máme dve mužstvá: jedno hrá doma a druhé vonku. Mrzí ma aj remíza v Devínskej Novej Vsi, hrali sme tam fantasticky, viedli sme 1:0, boli sme lepší a domáci z jedinej šance vyrovnali,“ uviedol Norbert Sališ.

Aj Limbachu ide o veľa

Modra mala v priebehu jarnej časti viacero mečbalov, teraz má posledný. Devínska Nová Ves totiž medzitým valcovala, z posledných ôsmich zápasov sedem vyhrala a o body sa delila jedine s Modrou.

Pred vyvrcholením súťaže je tak ešte všetko otvorené.

„Síce to nemáme vo vlastných rukách, ale napriek všetkému verím, že sa nám to podarí,“ uviedol prezident klubu Lokomotíva Devínska Nová Ves Róbert Kačeňák.

Podľa tabuľky bude mať v záverečnom kole papierovo slabšieho súpera Modra, ktorá bude hrať v Limbachu.

Limbachu patrí 13. priečka. Lenže v minulom kole prehral zápas so Svätým Jurom, ktorý sa naňho dotiahol na tri body. V prípade rovnosti bodov rozhodujú vzájomné zápasy, ktoré má lepšie Svätý Jur.

Limbach tak potrebuje aspoň bod na definitívne zabezpečenie minimálne súčasného miesta v tabuľke a tým pravdepodobne aj záchrany, keďže z V. ligy Bratislava podľa aktuálneho stavu majú zostúpiť tri celky.

Dortmund a Slovan

„Táto zápletka je ako z amerického filmu. Papierový favorit sme my, ale v posledných zápasoch sme to veľmi nepotvrdzovali,“ vravel manažér Modry.

Pred posledným kolom im mnohí fanúšikovia pripomínajú osud Dortmundu. Sališovi sa toto prirovnanie páči.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Líder mal už deväťbodový náskok. Ostal z neho jeden a posledné kolo sľubuje triler