Skóroval ako Ronaldo. Inšpiráciou v strieľaní gólov mu je aj tréner

Daniel Dedina|14. jan 2021 o 10:00

Futbalnet predstavuje hráčov, ktorí sa uchádzajú o honor najkrajšieho gólu roka 2020.

FOTO: MŠK Tesla Stropkov.

STROPKOV. Preberiete si loptu tesne za stredovou čiarou a s dvomi spoluhráčmi postupujete proti siedmim hráčom súpera. Zdanlivo neriešiteľná situácia. Nie však pre Stropkovčana Branislava Artima.

Ten sa v stretnutí 10. kola III. ligy Východ na ihrisku Spišskej Novej Vsi zaskvel výstavným gólom.

Loptu si prehodil na ľavú nohu a z veľkej diaľky ju napálil na bránu tak, že ronaldovským spôsobom zapadla za bezmocného domáceho brankára. Išlo o impozantný úvod zápasu, časomer ukazoval ešte len šiestu minútu.

Môže to byť dokonca najkrajší gól v amatérskych súťažiach na Slovensku za rok 2020. Stále o tom rozhodujú čitatelia Futbalnetu.

Číslo na drese? Nemal na výber

„Mal som presný zámer. Chcel som si to hodiť do stredu, aby som mohol robiť kľučku na ľavačku a obaľovať strelu,“ priznal šikovný ľavák, ktorý sa streľbe z diaľky venuje aj na tréningoch.

Spomínaný fenomenálny Portugalčan Cristiano Ronaldo je inšpiráciou aj pre neho.

„Nemôžem povedať, že nie, veď vo futbale toho veľa dosiahol. Ale mojim favoritom nie je. Z aktuálnych hráčov je ním Messi a z legiend Ronaldinho,“ prezradil Artim.

Parádny kúsok predviedol s číslom tri na drese. Dosť netradičné pre ofenzívneho futbalistu...

„Či je moje obľúbené? Práveže nie. Ale patrím k najmladším hráčom v tíme, tak som nemal veľmi na výber,“ zasmial sa 19-ročný krídelník, ktorý v mládežníckych kategóriách nastupoval s osmičkou.

Napriek mladému veku sa Branislav Artim už strelecky presadzuje aj na seniorskej úrovni, v aktuálnej sezóne má na konte štyri góly. Ten do siete Spišiakov považuje za svoj doposiaľ najkrajší.

Radosť ním urobil aj trénerovi Stropkova Ľubomírovi Reiterovi, bývalému kanonierovi Olomouca, Petržalky i slovenskej reprezentácie.

„Veľmi sa potešil. Na tréningoch to skúša s nami a konečne to vyšlo aj v zápase,“ skonštatoval rodák z dedinky Vyšná Jedľová, ktorý s futbalom začínal v neďalekom Svidníku.

A ako vidí svoje šance v ankete? „Dúfam, že to vyhrám. Ale nezávisí to odo mňa,“ s úsmevom dodal.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skóroval ako Ronaldo. Inšpiráciou v strieľaní gólov mu je aj tréner