Keď otec navždy zmizol, mama predala šaty a šperky. Brankár cíti, že doma nie je vítaný

Brankár Lotyšska na MS 2024 Elvis Merzlikins.
Brankár Lotyšska na MS 2024 Elvis Merzlikins. (Autor: SPORTNET/PAVOL GAŠPAR)
Boris Vanya|19. máj 2024 o 12:00

Elvis Merzlikins má zaujímavý životný príbeh.

OSTRAVA. Kľačal na ľade a nechápavo krútil hlavou. Na striedačke už sa chystal jeho náhradník. Elvis Merzlikins dostal od Švédov šesť gólov, z toho štyri v priebehu troch minút v druhej tretine. 

Lotyšskí novinári vedeli, že po zápase z neho nedostanú ani slovo. Ale prehra so Severanmi a šesť pukov v bránke za to nemohli. Slovenskí hokejisti nastúpia v nedeľu o 20.20 v Ostrave v šiestom zápase na majstrovstvách sveta 2024 proti Lotyšsku.

Päť minút a dosť

Keď Columbus Blue Jackets nepostúpili do play off o Stanleyho pohár, Elvis Merzlikins odcestoval do Lotyšska a 22. apríla sa pripojil k reprezentácii. Potom predstúpil pred novinárov, spustil päťminútový monológ a ukončil ho tým, že už sa s médiami viac baviť nebude.

Dôvodom má byť obraz, ktorý o ňom v Lotyšsku vytvorili a reakcia časti spoločnosti na jeho minulé výroky.

„Poviem vám úprimne, na tento moment som čakal asi mesiac. Som veľmi rád, že som v tíme, stretol som sa s chalanmi, mohli sme sa porozprávať, zavtipkovať.

Netvrdím, že lotyšskí fanúšikovia to prehnali, pretože sú to dobrí fanúšikovia. Ale toto je naposledy, čo sa ospravedlňujem, ak som minulý rok niekoho urazil. Pre mňa, ako pre Lotyša, ktorý vždy prichádza do reprezentácie s najväčšou radosťou, táto situácia nie je normálna,“ vravel rodák z Rigy.

Platí ma klub, nie reprezentácia

Čo sa vlastne stalo? Merzlikins je v Ostrave s lotyšskou reprezentáciou na šiestych majstrovstvách sveta.

Minulý rok sa konal šampionát v Rige a v Tampere, ale Merzlikins sa k lotyšskému tímu nepripojil. Dal prednosť príprave na novú sezónu a jeho výrok, že ho platia v klube a nie v reprezentácii nahneval veľa fanúšikov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Keď otec navždy zmizol, mama predala šaty a šperky. Brankár cíti, že doma nie je vítaný