Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
19.05.2024, Skupina B
2 - 3
0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1
Sam. nájazdy, 1:2
Lotyšsko na MS v hokeji 2024
Lotyšsko

Takáto prehra mu stále láme srdce. Som zničený. Dúfal som v lepší výsledok, vraví Ramsay

Craig Ramsay diskutuje s hráčmi na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (74)
Craig Ramsay diskutuje s hráčmi na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Šimon Čop|20. máj 2024 o 00:55

To je také slovenské, hľadáme si k výsledku tú ťažšiu cestu, hovorí reprezentačný tréner.

Slováci boli silní v bekčekingu, podržal ich brankár a na súpera vyleteli 20 strelami v prvej tretine. Napriek tomu ešte postup nemajú vo vrecku.

Ak by boli vyhrali nad Lotyšskom, štvrťfinále na MS v hokeji 2024 by už mali zabezpečené. Po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch však musia čakať. Vyhrajú Lotyši nad Američanmi? Budú musieť proti Švédom bodovať?

CRAIG RAMSAY opäť nebude mať v závere skupiny pokoj. Ako zhodnotil, je to také slovenské. Na druhej strane verí, že jeho zverenci potvrdia, že dokážu zdolať kohokoľvek.

Posledný zápas v skupinovej fáze odohrá slovenský tím v utorok o 20.20 proti Švédsku. Zatiaľ nevie, či v ňom bude musieť bodovať, aby postúpil. 

Začnime hodnotením zápasu.

Je to sklamanie. Mali sme skvelý štart - veľa striel, veľa šancí. Ich brankár predviedol niekoľko pekných zákrokov, nedokázali sme zaňho dostať puk. Pri 19 strelách za tretinu musíte dať viac ako nula gólov. Keď strieľate a chodíte pred bránku, vtedy sa dejú veci. No my sme dnes pred tú bránku chodili málo. Brankár dobre videl puky a tak sa mu ľahšie chytalo.

Odviedli sme skvelú prácu v oslabeniach v predĺžení. Náš brankár bol tiež skvelý, Kudrna zablokoval strelu hlavou. Niektorí chalani by dali život za výhru. Potrebujeme, aby takto hrali všetci a vtedy nájdeme cestu za výhrou.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2024

V prvej tretine ste nevyužili ani jednu z troch presiloviek. Čo bol problém?

Držali sme puk, ale nedali sme gól. Posúvame si puk, čakáme na strelu z prvej, pričom existuje milión spôsobov, ako skórovať - strela švihom, dorážky, teče.

Viem, že naši tréneri pripravili aj iné cesty ku gólu a rád by som videl, aby ich hráči využívali - urobiť niečo okolo bránky, poslať puk na bránku a natlačiť ho dnu, strieľať z dorážok.

Máme silných chalanov, ktorí to dokážu aj takto. V presilovke máte veľa možností, ako dať gól a my sme dnes mali dosť príležitostí.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Takáto prehra mu stále láme srdce. Som zničený. Dúfal som v lepší výsledok, vraví Ramsay