VI. liga Západ MEVA je späť. Na štarte jari súboj ašpirantov na titul

Peter Popelka|22. mar 2023 o 13:56

Rozprávali sme sa s Patrikom Noščákom a Jakubom Chválom.

Rybky v Zimnej lige ZsFZ „doplávali“ až do boja o medailové priečky, pred sezónou stihli podporiť svojho rodáka v zápase poľskej Ekstraklasy, v domácej súťaži nechýbajú v prvej päťke a trúfajú si na titul. Najbližšie ich vyzve tím Hlbokého, ktorý zatiaľ inkasoval iba desať ráz, čo je rečou čísel druhá najlepšia obrana západnej VI. ligy. Verva, s akou sa chcú hostia do súpera zahryznúť, pripomína nie Rybky, ale húf krvilačných ofenzívnych piraní. Nebudú však pre ne jeho vody príliš Hlboké?

To sa dozvieme už v sobotu - prvý jarný duel má výkop o 15:00. Pozývajú vás naň Patrik Noščák (Hlboké) a hosť Jakub Chvála (Rybky).

Noščák o majstrovských ambíciách a staronovom strelcovi 

V prvom kole ste udržali čisté konto a zvíťazili najtesnejším rozdielom, čo na súpera bude platiť v odvete?
Obe mužstvá sú veľmi kvalitné, chcú kombinovať a hrať pekný futbal. Budeme mať výhodu domáceho ihriska, takže od začiatku budeme súpera musieť vysoko napádať, aby sa nedostal do kombinácii hlavne v strede ihriska, kde majú najväčšiu kvalitu a tvorcov hry. Keď budú chalani budú zhusťovať stred a dodržiavať trénerove pokyny, hráči Rybiek to budú mať veľmi ťažké.

Celkovo máte druhú najlepšiu obranu v súťaži, čo vám na jeseň pomohlo neprehrať s výnimkou dvoch duelov?
Keď pred sebou máte stopéra ako Peter Kumančík, cez ktorého neprejdú ani mladí rýchli hráči, niet divu, že máme najlepšiu obranu (úsmev). Samozrejme, aj ostatní chalani podávali výborné výkony, bez nich by to nešlo a určite aj troška šťastia, čo k futbalu patrí.

Prvá trojka súťaže má rovnaký počet bodov, pokúsite sa v jarnej časti sezóny o postup?
Vyhrať ligu, samozrejme, chceme ako každý. Či chceme postúpiť, to už je otázka pre obec a sponzorov, keďže je to už oveľa náročnejšie na financie.

Bola v zime súpiska Hlbokého doplnená o nové mená?
Získali sme nášho bývalého spoluhráča Tomáša Slovíka, ktorý sa vrátil z Jablonice. Ide o výborného hráča a strelca, takže duo Slovík/Šustek bude pre obrany veľkým postrachom.

Chvála: Hlboké má kvalitu, no ideme tam vyhrať 

Čo vás stálo medailovú priečku v dobre rozbehnutej Zimnej lige ZsFZ?
Žiaľ, v Zimnej lige bol pre nás trochu nešťastne zvolený termín medailového zápasu. Už dlhšiu dobu sme mali naplánovanú cestu do Poľska, kde sme išli podporiť rodáka z Rybiek a brankára Widzew Lodž Henricha Ravasa. Zápas o tretie miesto odohrali väčšinou dorastenci, ktorí proti silnému súperovi podali dobrý výkon a určite to bola pre nich cenná skúsenosť.

Čo treba zmeniť oproti 1. kolu sezóny, keď ste Hlbokému podľahli najtesnejším rozdielom?
Nakoľko kvalita trávnikov nebude v prvých zápasoch ideálna, musíme v obrane hrať jednoducho, vyvarovať sa chýb a premeniť svoje šance. Myslím, že to bude hlavne o bojovnosti. Hlboké má kvalitné mužstvo, to ale nič nemení na tom, že tam ideme vyhrať.

Na lídra strácate 4 body, aké sú tabuľkové ciele Rybiek v jarnej časti?
Špica tabuľky je veľmi vyrovnaná, o titul sa pobijú kvalitné tímy. My v boji o titul určite nechceme chýbať a do jarnej časti ideme s cieľom zabojovať o prvú priečku. Verím, že potrebnú kvalitu na to máme.

Keď už sme pri lídrovi, v jesennej polovici ročníka ste na jeho pôde zvíťazili 3:0. Ako sa vám tento kúsok podaril?
Stráže boli vždy nepríjemným súperom a u nich doma to platí dvojnásobne. My sme vo vzájomnom zápase urobili minimum chýb, hrali sme dôsledne, boli sme efektívni a takisto nás podržal brankár, vďaka čomu sme si odtiaľ priviezli tri body.

V posledných ôsmich kolách ste prehrali len raz, čomu tím vďačí za dlhodobú formu?
Povedal by som, že nám v úvodných kolách trochu chýbala zohratosť. Mali sme nových hráčov najmä v útoku a museli sme si na seba trochu zvyknúť. Postupom času sa naše výkony zlepšovali, čo vyústilo do peknej víťaznej šnúry. Mrzí nás však zbytočná prehra doma v predposlednom zápase, ktorá nám trochu zhoršila pozíciu v jarnej časti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: