VI. liga Sever ponúkne záchranársky šláger. Zvýši Uhrovec náskok pred susedom?

Peter Popelka|18. máj 2023 o 22:07

Na víkendový duel pozývajú Adrián Krajčo (Horná Streda) a Boris Baniat (Uhrovec).

Uhrovec na jar v VI. lige Sever vyhral raz, v posledných šiestich kolách ani raz a najneskôr v nedeľu bude chcieť túto sériu prelomiť – o 17:00 sa predstaví na pôde tabuľkových susedov z Hornej Stredy. Bodov na rozdávanie však nemá ani Spartak, ktorý od predposlednej priečky delí bod. Oplatí svojmu súperovi jesennú porážku 3:0?

Odpoveď nám dá stretnutie Horná Streda – Uhrovec, kam pozývajú aj domáci Adrián Krajčo a hosť Boris Baniat.

Krajčo: Prehru chceme Uhrovcu oplatiť

Po zimnej prestávke ste bodovali v polovici stretnutí, ste s doterajším priebehom jari spokojní?
Spokojní môžeme byť s každým zápasom, v ktorom sme bodovali. Vďaka bojovným výkonom v Chocholnej-Velčiciach a naposledy aj v Hornej Porube sme získali body za remízu. Najmä v domácom prostredí, kde máme veľmi kvalitne pripravený trávnik, vieme potrápiť kohokoľvek a k bojovnosti dokážeme pridať aj kvalitu na lopte. Presvedčili sa o tom tabuľkovo najlepšie mužstvá súťaže ako Pruské či Kanianka. Azda najviac nás mrzia nezvládnuté druhé polčasy v zápasoch so Zemianskymi Kostoľanmi, Plevníkom a D. Vestenicami.

Čo vás stálo body v D. Vesteniciach, ktoré s vami dosiahli zatiaľ jediný jarný triumf?
Na zápas sme cestovali v oklieštenej zostave, nemohol som nastúpiť pre červenú kartu z predošlého zápasu. Aj napriek tomu všetkému sme siahali na víťazstvo, možno nám chýbal kúsok športového šťastia.

Čo vás inšpirovalo ku návratu do Hornej Stredy po 6,5 roku?
Moje štúdium na vysokej škole sa časovo nedalo spojiť s pôsobením v Piešťanoch. Pre Hornú Stredu rozhodlo, že môžem pravidelne nastupovať a poznal som aj veľa chalanov, ktorí tu hrajú. Štadión mám prakticky minútu od domu.

Ako sa vám podarilo zdolať Kanianku, ktorá na lídra stráca len štyri body?
Zápas s Kaniankou môžem označiť za najlepší jarný zápas. Každý hráč nechal na ihrisku všetko a súpera sme prakticky nepustili do žiadnej vyloženej šance. Aj vďaka tomu sme na jar prvýkrát zvíťazili a získali dôležité tri body, ktoré nás nakopli.

Uhrovec vás doma zdolal o triedu (0:3, pozn. red.), čo v odvete treba robiť lepšie?
Keďže na jeseň som v Hornej Strede nehrával, tak len z počutia viem, že chlapci v Uhrovci nastúpili v oklieštenej zostave. Doma im túto prehru jednoznačne chceme oplatiť! Ak zopakujeme výkony z posledných dvoch zápasov, nepochybujem o našom víťazstve.

Baniat: Občas treba chcieť viac

Na jar ste zatiaľ zvíťazili iba raz, čo treba v Hornej Strede robiť lepšie?
Hlavne sa viac tlačiť za víťazstvom, čo nám pred každým zápasom prízvukuje aj tréner. A, samozrejme, premieňať šance, ktoré si vytvoríme, lebo keď nedáme góly, nemôžeme ani vyhrávať.

Čo vám pomohlo k triumfu 3:0 v jesennom stretnutí, keď ste o výsledku rozhodli už v prvom polčase?
Pamätám si len to, že sa hralo na náročnom teréne. Ale, ako hovorím, je to o efektivite. V tom zápase sme dali tri góly do polčasu a prakticky bolo vybavené.

Bod ste na jar brali trikrát v rade, čo vám najčastejšie chýbalo k plnému zisku?
Možno trošku viac šťastia, možno skúsenosti. V niektorých zápasoch sme určite neboli horším súperom, ale to je nepodstatné, keďže sa hrá na body. V jarnej časti sme vyhrali len raz, to hovorí za všetko. Nie je sa na čo vyhovárať. Je to len na nás, ako sezóna dopadne.

Pribudli v kádri Uhrovca počas zimnej prestávky aj nové mená?
Káder je rovnaký ako na začiatku sezóny. V lete prišlo veľa mladých chalanov, ktorí mužský futbal ešte len spoznávajú. Traja hráči základnej zostavy odišli, resp. skončili a kapitán Roman Škultéty, naša najväčšia istota vzadu, musel pre zranenie kolena skončiť. Išli sme do sezóny s tým, že určite nebude jednoduché týchto hráčov nahradiť. 

Čo musí Tatran zmeniť, aby udržal krajskú súťaž?
Mladí chalani majú svoju kvalitu, len musia niekedy viac chcieť, premôcť sa, či už je to na tréningoch alebo v zápasoch. Koniec-koncov, je na nich, ako bude vyzerať futbal v Uhrovci v budúcnosti. Myslím, že na túto súťaž máme kvalitného trénera, ktorý má každé mužstvo napozerané a vie, čo chce hrať. Každý tréning je dokonale pripravený, ale na druhej strane to musí byť vidieť hlavne od nás na ihrisku. Mužstvá sú v tejto súťaži veľmi vyrovnané, každý môže vyhrať s každým, ale nakoniec sa bude tešiť len ten, kto dá do toho srdiečko. Celý dedinský futbal je len o tom. Čo dáte vy jemu, to vám on vráti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: