VI. liga Juh pokračuje v sobotu. Zabodujú Čenkovce na jar do tretice?

Peter Popelka|29. mar 2023 o 13:33

Podarí sa hráčom Lehníc prekonať gólmana hostí Adama Rusznáka (na fotke)?

Lehnice si na úvod jari poradili s tretím tímom tabuľky, keď Veľké Úľany zdolali najtesnejším rozdielom. Gól z hry nedostali ani v druhom kole, v Malej Mači rozhodol pokutový kop domácich.

V sobotu o 15:30 hostia Čenkovce, ktoré na jar zatiaľ neprehrali a z výbornej defenzívy hodlajú ťažiť aj naďalej. V posledných šiestich kolách prehrali iba raz, natiahnu sériu bez porážky na štyri stretnutia?

Na sobotný duel vás pozývajú Patrik Gašparík (Lehnice) a Adam Rusznák (Čenkovce)!

Gašparík: Zmenili sme prístup i pozičnú hru

Čo vravíte na priebeh zimnej prípravy, ako sa vám darilo v priateľských zápasoch?
Zimná príprava bola výborná, čo sa týka tréningov i zápasov, darilo sa nám a vyhrali sme všetkých sedem. Ja som ich musel zopár vynechať, keďže hneď na začiatku som sa zranil.

Na jar ste ešte nedostali gól z hry, ako sa vám podarilo zlepšiť výkony v defenzíve?Predovšetkým sme zmenili prístup a pozičnú hru v defenzíve, snažíme sa vzadu riešiť veci ľahko. Predtým sme to robili komplikovane, čo viedlo ku gólom súperov.

Čo vám chýbalo na jeseň v Čenkovciach, ktoré vás zdolali po hetriku Petra Gabaja?Vtedy sa nám zranilo veľa hráčov a bolo nás málo, v zápase sme robili zbytočné chyby a tiež sme nepremenili niektoré dobré šance.

Čo musia Lehnice na jar zmeniť, aby udržali VI. ligu Juh?
Bojovať v každom zápase, nevypustíme ani jeden a budeme hrať na maximum, pretože máme na to, aby sme boli v tabuľke vyššie.

Aktuálne ste top strelcom tímu, čomu vďačíte za solídnu formu?
Určite aj skutočnosti, že dostávam viac hracieho času. Zmenil som tiež prístup k tréningom a zápasom, i keď tých gólov nie je až tak veľa, časom ich bude viac, aby som pomohol tímu.

Rusznák: V tejto súťaži sa vonku vyhráva ťažko

V prvých piatich kolách ste vyhrali len raz, v posledných piatich kolách ste iba raz prehrali. Čo vám pomohlo k zlepšeniu výkonov?
Začiatok bol veľmi rozháraný. Síce sme nehrali zle, ale nedokázali sme sa presadiť pred súperovou bránou. Na konci súťaže sme ťažili z výbornej defenzívy, dostali sme málo gólov. Keď bola vzadu väčšia istota, vpredu sa nejaký ten gól vždy našiel. Ťažíme aj z obrovskej aury okolo nášho trénera, veľkej legendy Slovana Bratislava Eugena Vargu. Vytvára skvelú pohodovú atmosféru s výbornými tréningami.

Čo vás stálo bod v Mostovej, ktorá v poslednej minúte vyrovnala z penalty? Mrzela vás v tomto stretnutí aj koncovka?
Asi uspokojenie sa s jednogólovým náskokom. Až príliš sme sa zatiahli a spoliehali na to, že si ten výsledok ustrážime. Domáci mali len platonický tlak, ale predsa vyrovnali. Musím však dodať, že penalta bola po čistej ruke. Teraz o pár dní neskôr vieme, že sme mali ísť po druhom góle.

Doma ste zatiaľ prehrali len raz (naposledy v auguste), čo stojí za úspešným ťažením na vlastnej pôde?
Ťažko povedať. Mužstvá v tejto lige sa doma väčšinou zomknú oveľa viac. Ťažko sa tu vyhráva vonku, aj keď je to tak vyrovnaná liga, že každý môže poraziť každého. Náš kolektív netvorí veľa hráčov, no má veľkú kvalitu. Mnohí majú skúsenosti aj s treťou či druhou ligou.

Čo treba zopakovať v odvete s Lehnicami, ktoré ste naposledy porazili rozdielom triedy?
Lehnice odvtedy veľmi posilnili, takže sa nedá spoliehať na zápas, ktorý sa hral pred pár mesiacmi. Oporou v ich bráne je kapitán Süke. My si ten zápas jednoducho chceme užiť a ťažiť z dobrého tréningového procesu. Pomaly každý zápas je derby s okolitými dedinami, takže tu panuje istá rivalita. Všetko sa ale nesie vo veľmi korektnom duchu, v každom mužstve máme plno kamarátov.

Na top trojku strácate 4 body, kam Čenkovce v tabuľke mieria na jar?
Nad týmto ako hráčsky kolektív neuvažujeme. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu. Určite by bolo krásne skončiť v prvej štvorke, ale nepredbiehajme. Ďalšie 2-3 zápasy nám veľa napovedia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: