V. liga Juhovýchod je späť. Pripravia Dvory Branču druhú prehru v sezóne?

Peter Popelka|9. mar 2023 o 12:53

Predzápasový rozhovor s Matejom Petíkom a Jakubom Gogom.

Nováčik z Branču na jeseň ťahal fantastickú sériu, keď chuť porážky okúsil až v poslednom kole na pôde lídra z Trstíc. V úvodnom kole jari ho vyzve bronzový tím Zimnej ligy ZsFZ, ktorý doma na jeseň prehral iba raz a na 3. priečku aktuálne stráca 4 body. Súboj Dvory nad Žitavou – Branč má výkop v nedeľu 12.3. o 14:30.

Pozývajú vás aj hráči Matej Petík (Dvory n/Ž.) a Jakub Goga (Branč).

PETÍK: V ZIMNEJ LIGE SME HRALI VEĽAKRÁT BEZ NÁHRADNÍKOV

Branč vás v 1. kole sezóny zdolal výsledkom 3:1, čo v odvete treba robiť lepšie?
Branč má na V. ligu veľmi dobré mužstvo, bude to veľmi ťažký zápas. Máme výhodu domáceho prostredia a verím, že predĺžime šnúru siedmich zápasov bez prehry. Na tréningoch sa poctivo pripravujeme práve na chyby, ktoré nás stáli body u nich.

Dvory sa pred rokom o vlások vyhli zostupu, teraz zimujú v prvej polovici tabuľky. Čomu tím vďačí za pozitívnu zmenu?
Minulú jar sme obetovali konsolidácii mužstva. Staronový tréner Bukovič počas nej spoznal výkonnosť svojho tímu, utužil kolektív a vytypoval si niektoré posily, ktoré v lete vhodne doplnili káder. Tím sa pomerne rýchlo zohral a dôležité je, že všetci ťaháme za jeden povraz.

Ako sa vám podarilo získať bod v Tovarníkoch, ktoré sú inak doma stopercentné?
Išli sme tam vo veľmi oklieštenej zostave s dvomi náhradníkmi, z ktorých jeden bol zranený. Bol to zápas hlavne o organizovanej defenzíve, kde sme si veľmi dobre plnili svoje úlohy. Čakali sme na brejky, kde by sa mohol presadiť Viktor Kráľ, žiaľ, trafili sme žrď. Bol to vydretý bod, ktorý sme dosiahli vďaka obrovskej tímovosti a bojovnosti.

Ako hodnotíte pôsobenie Dvorov v Zimnej lige ZsFZ?
Naše počínanie v súťaži hodnotím pozitívne, siahali sme na najvyšší stupienok, žiaľ, pred bránami finále sme utrpeli prehru s Komjaticami, ktorá nás posunula do boja o 3. miesto a ten sme nakoniec zvládli. Veľa zápasov sme kvôli vysokému počtu zranených odohrali presne s jedenástimi hráčmi. Verím, že tento úspech prenesieme aj do prvého zápasu jari.

GOGA: V PRÍPRAVE SME MALI K DISPOZÍCII POSILŇOVŇU I BAZÉN

Čo vám chýbalo v stretnutí u lídra z Trstíc, ktorý zvíťazil rozdielom triedy?
Myslím, že nám chýbala väčšia tímovosť, nohy sme mali ako zabetónované. Prvú vyloženú šancu sme nepremenili, im vyšli hneď prvé dve a bolo po zápase.

V Trsticiach šlo o vašu (zatiaľ) jedinú porážku, ako nováčik ustál štrnásť kôl bez prehry?
Ambície začiatkom sezóny boli jasné. Umiestniť sa do piatej priečky. Sponzor nám vytvoril ligové podmienky a podľa toho sme k polsezóne aj pristúpili. Chceli sme sa mu aj takto odvďačiť. Vyšlo nám to, myslím, že ako nováčikovi celkom fajn až na ten posledný zápas, ktorý nás všetkých veľmi mrzel.

Aké ciele má Branč v jarnej časti sezóny?
Najväčším cieľom je hrať čo najkrajší futbal, aby na nás chodilo čo najviac ľudí... aspoň toľko, čo na Slovan (smiech). A pravdaže trošku ponaháňať Trstice, že by sa o titule rozhodlo v poslednom kole u nás doma.

Dvory ste doma na jeseň zdolali 3:1, čo môže platiť na súpera, ktorý doma zatiaľ prehral iba raz?
Každý zápas je iný a ťažko povedať presne nejakú taktiku na výhru. Samozrejme dáme do toho všetko, pretože začiatok sezóny nechceme zaspať.

Ste spokojní so zimnou prípravou? Ako sa v nej darilo posilám?
Zimná príprava bola o niečo kratšia, ako som bol zvyknutý, no o to bola kvalitnejšia. V utorky sa makalo v posilke, v stredy na ihrisku v Mojmírovciach a piatky na umelej tráve v Nitre, kde sme mali k dispozícii aj bazén. Myslím, že noví hráči zapadli úplne skvele. Mladí, ambiciózni chalani, ktorí makajú a chcú sa zlepšovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: