Tovarníky vyzvú majstra jesene. Dočká sa V. liga Juhovýchod nového lídra?

Peter Popelka|4. máj 2023 o 23:05

Domáci ťahajú šnúru 11 domácich kôl bez prehry.

Nováčik V. ligy Juhovýchod pokračuje v suverénnych výkonoch aj po zimnej prestávke. Trstice v siedmich kolách jari nazbierali skóre 28:4 a body stratili len raz, keď v Dvoroch nad Žitavou ľahli najtesnejším rozdielom. Bude to platiť aj po sobotnom stretnutí v Tovarníkoch, ktoré doma stále neprehrali?

Na súboj kola vás pozývajú domáci futbalista Kristián Kyčerka a hrajúci tréner hostí Kristián Molnár. Jeho úvodný hvizd zaznie v sobotu o 16:30.

Kyčerka: Čo najviac ponaháňať vedúce duo

Na jar ste vyhrali len dvakrát, z toho raz u posledného, čo treba zmeniť v ďalších kolách?
V ďalších kolách treba zmeniť hlavne realizáciu finálnej fázy v útoku. Každým zápasom si vytvárame viac a viac šancí, žiaľ, zlyhávame v koncovke, na ktorej zlepšení neustále pracujeme. Hlavne sa musíme vyvarovať chýb v závere stretnutia, ktoré nás párkrát stáli víťazstvo a brali sme iba bod.

Čo vás stálo tri body na pôde Šoporne?
V Šoporni sme stretnutie začali sľubne. Vytvorili sme si výbornú šancu, ale na našu smolu sa nám ju nepodarilo premeniť. Pri lepšej realizácií by táto šanca skončila gólom a zápas sa mohol odvíjať iným smerom. V útočnej fáze sa nám nedarilo udržať loptu na súperovej polovici. Dochádzalo ku mnohým stratám. V obrannej fáze sme boli málo dôrazní. Proti Šoporni sme mali čierny deň. Zaslúžene vyhrala.

Ako si poradiť s lídrom z Trstíc, ktorý na jar stratil body len raz?
Nemáme na nich žiadnu špeciálnu taktiku. Doma sme veľmi silní. Hralo u nás už veľa lídrov tabuľky a zakaždým sme im zobrali body, či už sme vyhrali alebo remizovali. Na zápas s lídrom sa vždy tešíme a sme zdravo nabudení. Verím že v sobotu to bude zápas očakávanej kvality a Trsticiam zoberieme body.

Menej gólov než vy obdržala len prvá dvojka súťaže, čomu vďačíte za skvelé defenzívne čísla?
Zakladáme si najmä na zodpovednosti v defenzíve, ale na druhej strane nie sme mužstvo, ktorému vyhovuje defenzívny štýl. Radi hráme aktívny futbal. Nepodceniť žiadnu loptu, nevypustiť žiadny súboj hlavne v okolí nášho pokutového územia, to je základný kľúč k úspechu. Keď sme kompaktní v obrane, je veľmi ťažké streliť nám gól. Chalani to v zápasoch robia na výbornú a to málo, čo prejde, zväčša vyrieši náš brankár, ktorý nás pri defenzívnych situáciách usmerňuje. Na jeseň sme sa pýšili 5-zápasovou sériou bez inkasovaného gólu a celkovo sme udržali súperov na nule až v 10 zápasoch, čo len dokazuje našu tvrdú prácu v defenzíve.

Kam Tovarníky na jar mieria v tabuľke?
Do jarnej časti sezóny sme vstúpili na 3. mieste, momentálne sa nachádzame na 5. priečke tabuľky. Na jar by sme chceli čo najviac ponaháňať mužstvá na prvých dvoch priečkach.

Molnár: V úvode jari sme hľadali formu

Po zimnej prestávke ste body stratili len raz, čo vravíte na doterajší priebeh jari?
S predvedeným výkonom v prvých siedmich kolách a ziskom 18 bodov sme spokojní, hlavne po tom, ako prebehla naša zimná príprava, ktorá zďaleka nebola optimálna. V prvých 3-4 kolách sme síce nehrali zle, ale všetci sme cítili, že našej hre chýba istota a pokoj. Všetko sa zmenilo v 19. kole v druhom polčase v Okoličnej. Odvtedy sa naša hra stále zlepšuje.

Čo rozhodlo o najtesnejšom triumfe Dvorov nad Žitavou?
Ako som už spomenul, na začiatku jari sme ešte hľadali formu, navyše súper hral celkom solídny futbal. Pri troche šťastia sme mohli aj vyhrať, ale výhra Dvorov bola zaslúžená, vo vyrovnanom zápase sa z výhry nakoniec tešili domáci. Z prehry sme si príliš veľa nerobili.

Trstice ste naposledy zdolali 5:0, čo vám pomohlo k jednoznačnej výhre?
Proti Tovarníkom sme predviedli jeden z našich najlepších výkonov. V obrannej fáze sme boli disciplinovaní, nestrácali sme zbytočné lopty a to veľmi pomohlo k tomu, že súper si nevypracoval vážnejšiu príležitosť. Na opačnej strane sme strelili gól na konci prvého polčasu a hneď nato na začiatku 2. polčasu. Po druhom góle zápas už bol prakticky rozhodnutý, celé mužstvo hralo uvoľnene, čo dospelo k tomu, že sme si vytvorili ešte množstvo šancí, z ktorých sme premenili tri.

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Posilnili ste počas nej káder, prípadne odišli nejakí hráči?
Káder počas zimnej prestávky nezvykneme meniť, ale teraz sme vedeli vopred, že Dmytro Kozyr sa vráti domov na Ukrajinu. Preto sme museli doplniť mužstvo o jedného hráča. Oslovili sme Zsolta Bazsóa, o ktorom sme si mysleli, že zapadá do nášho mužstva futbalovo aj ľudsky. On na našu ponuku prikývol a pripojil sa k nám. Naša zimná príprava nebola ideálna, síce sme odohrali 8 zápasov, ale ani v jednom sme neboli kompletní, pravidelne nastupovali dorastenci, v štyroch zápasoch som hral aj ja (4 roky už nehrám súťažne futbal), v jednom zápase hral v poli náhradný brankár a jeden zápas sme museli zrušiť, čo sa nám doteraz nestalo. Navyše aj náplň tréningov sme viackrát museli prispôsobiť menšiemu počtu hráčov a ich zdravotnému stavu. Možno to znie veľmi zle, ale také zlé to nebolo, iba ak to porovnávam k našim predchádzajúcim prípravám.

Čo bude kľúčom k víťazstvu v Tovarníkoch, ktoré doma ešte neprehrali?
Na Tovarníky sa nechystáme nijako výnimočne. Poznáme ich silu, vieme, že doma ešte neprehrali, ale aj my ťaháme 5-zápasovú víťaznú sériu. Znie to jednoducho a všeobecne, ale my chceme ten futbal naozaj hrať a dúfať, že aj súper zmýšľa podobne. Som presvedčený, že Tovarníky sú takým mužstvom a o všetkom sa rozhodne počas 90 minút na ihrisku. Nech zvíťazí lepší alebo šťastnejší, o tom však rozhodne výkon hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: