Partizánske na jeseň buď víťazí, alebo prehráva 0:4. Zmení štatistiku proti Brvnišťu?

Peter Popelka|12. okt 2023 o 23:02

Tím Brvnišťa má šancu dotiahnuť sa na domácich aj v tabuľke.

Partizánske vyhralo dve tretiny doterajších jesenných kôl, tri zhodné porážky 0:4 ho odsunuli až na 6. priečku, má však zápas k dobru a na priebežne druhý Prečín stráca len dva body. Brvnište po skvelom štarte prehralo tri kolá v rade a naposledy o triedu (0:3) podľahlo V. Uherciam, v sobotu o 14:30 sa na Tempo bude chcieť dotiahnuť v tabuľke.

Na zápas V. ligy Severozápad Partizánske – Brvnište pozýva domáci hráč Richard Húdok a hosť Milan Klabník.

Húdok: Súper príde hladný po výhre

V posledných šiestich kolách ste na nulu buď prehrali, alebo zvíťazili. Čo stojí za kolísavými výkonmi vášho celku?

Myslím, že v zápasoch, kde sme prehrali, nám trochu chýbala snaha pobiť sa o výsledok. Súper bol pri lopte vždy rýchlejšie a nebál sa hrať futbal. Ale to už je za nami a teraz sa sústredíme na zápas s Brvnišťom, ktorý chceme vyhrať a dokázať, že vieme vyhrať aj s kvalitným súperom.

V prvom kole ste rezervu Myjavy zdolali hokejovým výsledkom 5:3, čo vám pomohlo predčiť vyspelý tím nováčika?

Do zápasu s Myjavou sme išli plne koncentrovaní s hlavným cieľom vyhrať. Všetko, čo sme si povedali v kabíne pred zápasom, sme plnili a bojovali sme jeden za druhého. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, ale všetci bojovali a nakoniec sa nám podarilo zvíťaziť.

Brvnište váš tím pred rokom sfúkol 4:0, na jar prehral 0:2. Akú hru od tohto súpera čakáte cez víkend? Sledujete jeho výsledky?

Od Brvnišťa čakáme kvalitný futbal a budeme sa pripravovať na to, aby sme zápas s nimi zvládli čo najlepšie. Naposledy doma s Veľkými Uhercami prehrali 0:3, takže určite prídu hladní po výhre, ale to aj my.

Patríte medzi štyri najčastejšie skórujúce tímy v súťaži. Čo je vaším receptom na strelecký úspech?

Naším receptom je hlavne snaha zakončiť každý útok. Na tréningoch trénujeme rôzne varianty útokov a štandardných situácií, ktoré sa snažíme vždy zakončiť tak, ako v zápase.

Naposledy ste boli hráčom Krušoviec, prečo ste sa v lete rozhodli zmeniť dres? Ako spomínate na predošlé dva ročníky, ktoré ste tu strávili?

V Krušovciach som odohral dve sezóny, ktoré môžem hodnotiť pozitívne. Boli sme tam skvelá partia. Všetci, či už hráči alebo funkcionári, sme spolu veľmi dobre vychádzali. Ku koncu jarnej časti 2022/23 nám však oznámili, že klub pôjde hrávať o ligu nižšie a tak sme sa skoro všetci rozišli do iných klubov. Mňa oslovilo Partizánske, kde som sa uchytil.

Klabník: Hráči súpera? Tvrdí a rýchli

Ovládli ste päť z prvých šiestich kôl. Čím to, že v posledných troch ste nezískali ani bod?

Tie body nás, samozrejme, tešia, ako aj to, kde sme sa po šiestich kolách nachádzali v tabuľke. Ale skombinovať pohár a ligu pre nás amatérov, ktorí chodia do práce, nie je najľahšie. Prišli zranenia a absencie niektorých hráčov, záťaž a únava sa odzrkadlili aj na výkonnosti a zastihla nás šnúra troch prehier, ktorá nás mrzí a chceli by sme ju prelomiť v najbližšom zápase.

Ako sa vám v Slovnaft Cupe podarilo vyradiť už tretieho súpera?

Slovnaft Cup sme na začiatku brali hlavne ako generálku pred ligou. To, že sme sa dostali tak ďaleko, nás nesmierne teší, ale nemáme vysoké ciele a ani pohár neberieme ako prioritu. Užívame si ho, pretože môžeme naraziť na súperov, na ktorých by sme nenarazili každý rok. Tak sa to aj odvíja na výsledkoch a nie je na nás vedený nejaký väčší tlak, takže keď nie sme favoritmi, lepšie sa nám aj hrá a máme väčší kľud na kopačkách.

Partizánske ste na jar zdolali 2:0, čím váš víkendový súper najviac hrozil?

Chalanov z Partizánskeho sme doma porazili, ale vôbec to nebol jednoduchý zápas. Sú tvrdí a vedia hrať futbal, čo hovorí aj výsledok z jesene, keď sme u nich prehrali 0:4. Partizánske je doma výborný súper a určite to nebude ľahké, sú rýchli a majú výborné štandardky, z ktorých sme u nich dostali zopár gólov. My do toho dáme srdce a skúsime zvíťaziť, ale určite nás nečaká ľahká sobota.

Z Brvnišťa ste odchádzali v roku 2017, čo vás o dve sezóny priviedlo k návratu?

Hral som tam tretiu ligu dorastu. Potom odišla dobrá generácia futbalistov, keďže už nemohli hrať za dorast a táto kategória následne zanikla. Ja som prestúpil do dorastu Považskej Bystrice, kde som odohral dve sezóny. Potom prišla ponuka sa vrátiť do Brvnišťa a zahrať si opäť s chalanmi, s ktorými som zažil pekné chvíle na ihrisku aj mimo neho. Ciele a herný koncept klubu sa mi páčili, tak rozhodovanie nebolo vôbec ťažké a vrátil som sa ku známym tváram.

Uplynulý ročník ste zakončili na 10. priečke, ako ho s odstupom času hodnotíte?

Minulý ročník bol pre nás ťažký, keďže sme ho začali v piatej lige ako nováčik. Prišli nové výzvy a väčšia kvalita súperov. Podarilo sa nám udržať a to nás teší. Teraz sa snažíme nasmerovať trošku iným smerom, nebyť tým nováčikom a ukázať, že si miesto v piatej lige zaslúžime. Verím, že ak budeme trénovať a počúvať slová trénera, tak sa nám to podarí. Musíme ísť od zápasu k zápasu a výsledky za nás budú hovoriť samé.

FOTO: FK Tempo Partizánske.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: