Nováčik majstrom jesene. Opatová nad Váhom hrá zadarmo, jej útoku niet páru

Opatová nad Váhom je jesenným majstrom VI. ligy Sever HUMMEL.
Opatová nad Váhom je jesenným majstrom VI. ligy Sever HUMMEL. (Autor: Facebook klubu)
Peter Popelka|28. nov 2023 o 10:05

Po oblasti berú útokom aj VI. ligu Sever HUMMEL. Tešia sa výdatnej podpore priaznivcov.

Víťaz trenčianskej oblasti zimuje na čele VI. ligy Sever HUMMEL. Kraľuje streleckým tabuľkám a nazbieral najviac triumfov. Návrat do kraja z lavičky režíroval niekdajší ligový útočník, ktorý vyznáva ofenzívny štýl hry aj ako tréner. A zatiaľ sa mu darí náramne.

Častejšie než Opatová nad Váhom skórovalo v minulom ročníku hneď osem mužstiev. Aj napriek tomu si jej hráči podmanili oblastné majstrovstvá a po siedmich rokoch slávili postup do VI. ligy Sever, kde pokračujú v riadenej demolácii súperov.

Vyhrali až sedem z prvých ôsmich kôl (výnimkou bol súboj v Pruskom, kde dvakrát stratili vedenie). Piatimi gólmi zostrelili vicemajstra z Melčíc-Lieskového. V pohári Slovnaft Cup mu dokonca nabalili sedem kúskov. Štyrikrát dokázali otočiť skóre a zvíťaziť, hoci prehrávali. To sú, pri všetkej skromnosti, parádne čísla.

„Sme nováčikom, ale máme skúsených futbalistov, ktorí hrávali aj vyššie súťaže,“ prezrádza Matej Rožník, tréner Opatovej nad Váhom a niekdajší ligový útočník. Jeho brat Dalibor to do najvyššej súťaže dotiahol ako brankár a zahral si na minuloročných ME v malom futbale, kde Slovákov vyradil až majster z Azerbajdžanu.

Matej Rožník v Opatovej pôsobil už v minulosti, keď viedol starších žiakov. A-tím začal trénovať pred dvoma rokmi, keď ho oslovil Ondrej Kurín, kamarát a obranca TFK. Hneď v ďalšej sezóne spolu dobyli návrat do kraja a vstup do novej sezóny im vyšiel parádne. V VI. lige Sever po jeseni niet lepšieho útoku.

„Futbal sa hrá predovšetkým na góly a nám to tam, chvalabohu, padalo. Teší ma, že v mnohých zápasoch sa presadili aj obrancovia. Zahodili sme však aj množstvo šancí, na čom budeme musieť popracovať,“ hovorí 36-ročný kormidelník. V zimnej príprave sa chce zamerať aj na finálnu fázu či hru pod tlakom. Má opäť zálusk na vyššiu súťaž?

„Myslím si, že vyššia súťaž je veľkým lákadlom pre všetky kluby na popredných priečkach,“ pripúšťa Rožník, jedným dychom však dodáva: „Je priskoro, aby sme hovorili o postupe, máme pred sebou ešte veľmi náročnú jar.“

Vedenie a tréneri sa snažia vytvoriť čo najlepšie podmienky aj pre deti. Mládežnícku základňu aktuálne tvorí päť družstiev. Dorast Opatovej stráca tri body na top štvorku, starší žiaci zimujú bronzoví.

„Zastúpenie máme v každej mládežníckej kategórii, veľa chlapcov dochádza z Trenčína,“ prekvapuje Marek Adamec, ďalší člen kádra polovičných majstrov a top strelec uplynulej sezóny. Častkovciam pomohol k postupu do tretej ligy, hrával ju s Nemšovou.

„V našom tíme hrajú všetci zadarmo, vrátane tých, ktorí by sa nestratili ani vo vyšších súťažiach,“ pokračuje hráč, ktorý tohto roku pravidelne navliekal aj kapitánsku pásku. „Na domáce zápasy chodí veľa divákov, futbal nás baví, snažíme sa hrať ofenzívne, čo potvrdzuje aj najviac strelených gólov za jesennú časť. Pred sezónou sme nemali konkrétne tabuľkové ciele, prvé miesto je len odmena za dobré výkony,“ vraví Adamec skromne.

Možno predpokladať, že boj o titul sa po zimnej prestávke výrazne zamotá. Veľmi dobre si počína ďalší novic z Lysej pod Makytou, ktorý udržal čisté konto v dvoch tretinách zápasov. Karty bude nepochybne miešať aj Horná Poruba, aktuálne vicelíder súťaže a najmenej porážok (jednu) utrpelo Košecké Podhradie, majiteľ siedmich jesenných remíz.

Udrží si Opatová jesenné prvenstvo a prepíše dejiny klubu historickým úspechom?

JESENNÍ STRELCI OPATOVEJ
10 - Štefan Bakši, 6 - Marek Adamec, Libor Šubert, 5 - Ondrej Kurín, 4 - Matej Moško, 2 - Viktor Škultéty, Michal Takáč, 1 - František Jarabek, Tomáš Krištof, Lukáš Kyselica, Róbert Augustini, Lukáš Čaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: