Cez víkend pokračuje Zimná liga HUMMEL. Skupina Stred prinesie aj topoľčianske derby

Solčany sa v tejto sezóne s Tovarníkmi už stretli (foto).
Solčany sa v tejto sezóne s Tovarníkmi už stretli (foto). (Zdroj: Peter Pargáč)
Peter Popelka|16. jan 2024 o 21:38

Umelý trávnik v Topoľčanoch čaká repríza úvodného kola Slovnaft Cupu Solčany – Tovarníky.

Zbor Pavla Meluša zimuje na bronzovej priečke VI. ligy Stred, hoci vonku vyhral až v poslednom kole jesene. Od návratu na svoj vynovený štadión však chuť domácej porážky nepozná, od 14. mája tu bodoval v každom ligovom stretnutí.

Rovnaký počet výhier (8), remíz (4) i prehier (3) ako Solčany si o súťaž vyššie pripísali Tovarníky, čo im stačí na priebežnú 5. priečku. Súpera z neďalekej obce preverili aj v júlovom stretnutí Slovenského pohára, po góloch J. Gogu sa tešili z triumfu 2:0.

Pred ich súbojom v Zimnej lige ZsFZ na naše otázky odpovedal Martin Kutiš (Solčany) a Róbert Stískal (Tovarníky). Hrá sa v nedeľu 21. januára o 9:00. 

Kutiš: Zimná príprava aj na tartanovej dráhe

Až šesť z ôsmich domácich ligových duelov ste vyhrali o triedu, príp. vyšším rozdielom. Od návratu na svoj štadión (máj 2023) ste tu dokonca neprehrali. Čo tu robíte lepšie než vonku, kde ste bodovali naplno až v poslednom kole?

Myslím, že nie ste jediný, koho to zaujíma. Tiež si v kabíne kladieme otázku, prečo sa nám vonku tak nedarí. Niekedy inkasujeme po lacnej chybe, inokedy nepremeníme viacero šancí, čo sa nám na domácom ihrisku nestáva. Musím však povedať, že v niekoľkých zápasoch vonku sme na jeseň vyhrávali, nedotiahli sme ich však do víťazného konca. Ako mužstvo určite máme na to, aby sme na jar vonku bodovali naplno viac než jeden raz.

V tejto sezóne ste doma utrpeli porážku len v pohárovom stretnutí, postup slávili Tovarníky. Ten istý súper vás čaká aj na úvod Zimnej ligy ZsFZ. Na čo sa treba pripraviť v súboji s piatoligistom?

Čaká nás skúsené mužstvo, ktoré disponuje kvalitou. Musíme sa pripraviť na to, že budú chcieť napádať a dominovať na lopte. My sa ale musíme sústrediť na seba a svoj výkon.

V skupinovej fáze minulého ročníka ste prehrali iba raz, s akými cieľmi do súťaže vstupujete tento rok?

Keďže ide o zimnú prípravu, prvoradým cieľom je prichystať sa čo najlepšie na jarnú časť sezóny, či už po kondičnej alebo hernej stránke. Kde sa budeme nachádzať v tabuľke Zimnej ligy, to uvidíme po poslednom zápase.

Plánujete v zime doplniť súpisku tímu o nové mená?

Na túto otázku vám odpovedať neviem.

Zúčastnili ste sa v zime aj nejakých halových podujatí? Kde absolvujete zimnú prípravu?

Nezúčastnili sme žiadneho halového turnaja, zimnú prípravu absolvujeme na multifunkčnom ihrisku a tartanovej dráhe.

Stískal: Úvod sezóny nám vyšiel skvele

Po jeseni strácate bod na top trojku, čo vravíte na priebeh úvodnej polsezóny?

Úvod sezóny nám vyšiel skvele. Darilo sa nám vyhrávať, zvládali sme ťažké zápasy, boli sme silní doma i u súperov. Potom však prišla aj séria smolných a nevydarených zápasov, kopec bodov sme postrácali v záverečných minútach a v tabuľke sme klesali. Stále si však myslím, že naša pozícia v tabuľke je dobrá, máme kvalitný tím a predpoklady na to, aby sme v tabuľke opäť stúpali.

Čo vás v lete priviedlo k návratu do Tovarníkov?

Tovarníky veľmi dobre poznám, keďže som v tomto klube vlastne vyrastal od prípravky až po áčko. Osobne som cítil, že potrebujem novú výzvu a keď prišla možnosť vrátiť sa späť, vnímal som to ako správnu voľbu. Rád bojujem a pracujem na sebe, aj preto si myslím, že som na správnom mieste.

Čo vám pomohlo ku nedávnej otočke na 3:2 s Nedanovcami, kde váš tím rozhodol až tri minúty pred koncom?

Bol to vyrovnaný zápas, ale napriek všetkému sme si počas celého zápasu vytvárali veľmi dobré príležitosti. Zostali sme trpezliví aj v závere a odmena prišla tri minúty pred koncom.

V pohári ste Solčany zdolali 2:0, čo si proti OFK treba postrážiť cez víkend?

Ako som už spomínal, náš tím má kvalitu na to, aby tento zápas zvládol, no aj zo skúseností s naším súperom vieme, že nás podobne ako v pohári nečaká nič ľahké. Musíme sa sústrediť hlavne na náš výkon, bojovať a riešiť situácie na ihrisku správne.

Aké ciele majú Tovarníky v aktuálnom ročníku Zimnej ligy HUMMEL?

Naším aktuálne najbližším cieľom je zvládnuť zápas so Solčanmi, vyhrávať postupne zápas od zápasu, čo najlepšie sa pripraviť a naladiť do ďalšej časti sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: