Novinky z futbalu

Vranovčania vystrieľali len bod, v šatni Sobraniec znel Vysoký jalovec

20. mar 2022 o 10:50

Duel MFK Vranov – FK Sobrance – Sobranecko bavil. Fanúšikovia videli dvadsaťjeden striel, resp. šancí, ktoré mohli skončiť gólom. Domáci mali v tejto bilancii navrch pomerom 15:6 Nakoniec sa obidvaja súperi rozišli remízou 1:1.

Vranovčania mohli vybaviť zápas už v úvodnej štvrťhodine. Brankár Vajs síce pustil v 5. min. Strakovu štandardku na brvno a vzápätí prehral aj súboj s Burcákom, po ktorom musel vykopávať loptu z čiary Lukács, ale po zvyšok stretnutia chytal fantasticky! Pokiaľ by sa v III. lige vyhodnocovala Jedenástka kola, za sobotňajší výkon by si nomináciu do nej „predplatil“ na celý mesiac...

Hostia udreli ako blesk z jasného neba. V 18. min. dostal priestor na hranici šestnástky Kostič a nechytateľnou strelou otvoril skóre. Mimochodom, práve tento hráč vyrovnával na 2:2 v nadstavenom čase aj v prvom vzájomnom meraní síl týchto súperov v jeseni... „Na začiatku gólovej akcie bola dobrá spolupráca s Martinom Hreškom, ktorý mi, ako sa hovorí, napasoval loptu. Pri jej spracovaní som mal aj trošku šťastie, lebo som si ju prebral tvárou. Dostal som však dostatok priestoru, ktorý som sa snažil využiť. Mieril som placírou k žrdi a vyšlo to,“ vysvetľoval po zápase Radoslav Kostič.

Hráči Vranov dobíjali bránu súpera ďalej a hoci sa na chvíľu potrebovali z inkasovaného gólu otriasť, záver prvého polčasu bol opäť v ich ofenzívnej réžii. Z viacerých príležitostí sa nakoniec ujala len delovka Milenkyho, ktorý sa vo vnútri šestnástky poriadne oprel do strely. „Marek Babjak mi vytvoril priestor a keď som sa dostal k lopte, snažil som sa akciu zakončiť gólom. V koncovke nám to dovtedy nešlo, preto som príliš nešpekuloval, halfvolejom som to napálil na bránu a bol som šťastný, že to konečne padlo,“ reagoval stredopoliar MFK Vranov Peter Milenky.

Druhý polčas nebol o nič menej strhujúci. Fanúšikom MFK takmer zabehlo v 52. min. Po zlej rozohrávke domácich podnikli Sobrančania rýchlu kontru. Sova pretlačil na hranici pokutového územia Sudimáka, pred sebou mal len prázdnu bránu, ale kým všetci očakávali gól, poslal loptu len vedľa žrde.

V ďalšom priebehu bol v permanencii najmä Vajs. Skvelým spôsobom vytiahol napr. Vasiľovu obaľovačku v 67. min. a finále pridal v nadstavenom čase. Straka skryl strelu za spleť tiel, ale brankár Sobraniec ponúkol absolútny reflex a loptu spod seba vykopol nohou. „Z výsledku som sklamaný a verím, že sklamaní sú aj všetci hráči, ktorí boli na ihrisku. Hovorili sme si, že nás bude čakať defenzívny blok, z ktorého sa bude súper pokúšať podnikať brejkové situácie. Hneď z prvej taktickej chyby stredných obrancov sme však inkasovali. Potom sme naháňali výsledok, ale nemuselo to tak byť. V úvode mal dve tutovky Erik Burcák, v čistej šanci hlavičkoval Kristián Maďarík, no nevieme to prelomiť, aby sme si urobili kľudný zápas. Z toho potom vznikne „panika“, pretože chceme otočiť výsledok a tým pádom musíme aj viac otvoriť. V druhom polčase sme urobili ešte jednu chybu a keby nás súper potrestal, bolo by to veľmi kruté,“ hodnotil tréner MFK Vranov Roman Lazúr.

Po stretnutí sa z kabíny hostí ozýval spev. Hitom bol Vysoký jalovec... Sobrančania siahali na bod už pred týždňom proti Slávii TU Košice. Hoci v 82. min. prehrávali 1:4, dvoma gólmi v 90. min. zápas ešte stihli zdramatizovať. Vydýchnuť nedostali ani pri Topli, no celé mužstvo makalo statočne a nakoniec mohli hostia uhrať aj viac ako remízu. Po góle volala nielen brejková situácia z 52. min., ale i moment zo 72. min., kedy po krídelnej akcii zakončoval vo vyloženej pozícii striedajúci Popovič, no loptu v malom vápne netrafil ideálne a minul. „Tento zápas bol z našej strany o bojovnosti. Niektorí chlapci nemali v týždni ani jeden tréning, napr. ja som absolvoval jeden. Futbal niekedy nemá logiku, pretože Vranov mal viac šancí, ale chceli sme bod a bojovali sme o neho až do konca. Po stretnutí sme si v kabíne zaspievali, lebo si vážime každý takýto výsledok. Keďže chlapci majú pracovné povinnosti, pracujeme s tým, čo máme k dispozícii, no nám pomáha to, že sme farmou Michaloviec a aj dnes nás posilnili niektorí ich hráči. Pozitívny výsledok po poctivom výkone je vždy motivujúci, pretože na tom môžeme stavať ďalej,“ dodal R. Kostič.

R. Lazúr nechcel zvaliť konečný výsledok len na efektivitu, preto ani nehľadal frázy typu – nemám, čo chlapcom vyčítať, raz sa to musí zlomiť. „Určite mám väčšie očakávania od hráčov, ktorých sme priniesli, lebo zatiaľ nenapĺňajú to, kvôli čomu sme ich angažovali. Verím, že na niečom ešte do konca marca popracujeme, lebo nech je výsledok taký alebo onaký, za Vranov musia hrať hráči, ktorí majú kvalitu, vedia zvládať náročné situácie a otáčať aj takéto zápasy,“ pripomenul R. Lazúr.

MFK Vranov – FK Sobrance - Sobranecko1:1 (1:1)
Góly: 43. Milenky - 18. Kostič.
ŽK: 72. Verčimák - 78. Sova, 89. Vajs.
Zostava Vranov: Sudimák - Marcinko, Babjak, Lukáč, Straka - Maďarík (46. Vasiľ, 73. Szabó), Kulich, Milenky, Verčimák, Hreha - Burcák.
Zostava Sobrance - Sobranecko: Vajs - Adam, Dmytriiev, Volanakis (62. Slinčák), Lukács - Sova, Kovernyk, Hreško, Kostič - Pazderák (89. Koreň), Apiar (84. Janič).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: