Vranov sa pokúsi napodobniť Derby County

Šéfredaktor|1. okt 2018 o 13:35

V utorok je na programe atraktívna predohrávka 4. kola Slovnaft Cupu.

 

Futbalový sviatok vo Vranove! Domáci MFK privíta v utorok 2. októbra v 4. kole Slovnaft Cupu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Fortunaligista rozhodol o svojom postupe na pôde treťoligovej Beluše, ktorú zdolal 4:1. 

 

Zaujímavosťou je, že v pondelok sa konal v Nitre medzinárodný seminár trénerov organizovaný Úniou ligových trénerov Slovenska. Jedným z lektorov bol aj kormidelník Dunajskostredčanov Peter Hyballa a medzi poslucháčmi nechýbali tréner Vranova Peter Košuda s manažérom Romanom Lazúrom. V tomto prípade sa núka paralela so súbojom Manchester United – Derby County (2:2, 7:8 v rozstrele) v Ligovom pohári, po ktorom média nezabudli pripomenúť, že „žiak“ Frank Lampard postúpil cez „profesora“ Josého Mourinha. 

 

Hoci oficiálnym hracím dňom 4. kola Slovnaft CUP-u je 10. október, MFK Vranov a FC DAC 1904 Dunajská Streda odohrajú svoj vzájomný zápas 2. októbra o 16.00 hod. Ako vysvetlil manažér Vranovčanov Roman Lazúr, keďže 13. októbra sa hrá duel Ligy národov Slovensko - Česko a členmi reprezentačného kádra sú aj hráči fortunaligistu, funkcionári klubu zo Žitného ostrova požiadali, či by sa stretnutie mohlo odohrať v inom termíne. „Samozrejme, vyšli sme im v ústrety. Myslím si, že aj tento prístup Dunajskej Stredy svedčí o tom, ako vážne Slovnaft Cup berú, pretože naozaj nič nechcú podceniť. O to viac sa tešíme na náš spoločný súboj, ktorý bude bezpochyby futbalovým zážitkom. Už dnes sa nás na predpredaj vstupeniek pýtajú nielen fanúšikovia zo širšieho okolia, ale žiadosti o lístky máme aj z Maďarska,“ uviedol manažér MFK Vranov Roman Lazúr. 

Vranov sa v Slovnaft Cupe postupne presadil pomerom 4:1 cez Jasenov, v Snine vyrovnal z penalty na 2:2 v 87. min., aby postup dokonal v rozstrele, a v 3. kole vyhral v Humennom opäť 4:1. Zverenci tréner Petra Košudu sa teda v tohtoročnej pohárovej edícii predstavia doma po prvý raz, pričom pripomenieme ich treťoligovú sériu, keď pred vlastnými fanúšikmi vyhrali na umelej tráve posledných jedenásť stretnutí. „Naposledy hral vo Vranove z fortunaligistov Slovan Bratislava a remízu 0:0 si zo súčasného kádra pamätá už iba brankár Erik Makó. Pre ostatných hráčov to teda bude nový zážitok, preto verím, že si skvelý zápas vo výbornej atmosfére užijú. Favoritom je síce Dunajská Streda, ale pohárové súťaže sú aj o prekvapeniach a my sa o jedno z nich chceme športovo pokúsiť,“ zdôraznil R. Lazúr.

Vstupenky si môžu fanúšikovia zakúpiť v predajni športových potrieb u Mariána Mokroluského v Mestskej športovej hale alebo v reštaurácii Jedenástka oproti futbalovému štadiónu!

Cena vstupného:

- dospelí: 3€

- dôchodcovia, ZŤP, ženy a deti: 1€

Deti do 120 cm majú vstup zdarma.

Imrich Makó

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: