Už sa tešia na jarnú časť súťaže

Šéfredaktor|27. mar 2019 o 08:40

Zimnú prípravu v MŠK Spišská Belá zhodnotil športový riaditeľ klubu Vladimír Lajčák.

 Futbalisti MŠK Spišská Belá vstúpili do zimnej prípravy začiatkom februára. Prvé dva týždne tréneri  spoznávali hráčov, zisťovali ich silné i slabšie stránky tak, aby v ďalšej fáze prípravy adekvátne nastavili parametre prípravy.  

 

Príjemne ich už v začiatkoch spolupráce prekvapil prístup hráčov a ich účasť na tréningoch. Pravidelne sa na večerných tréningoch zúčastňovalo 16 – 18 hráčov.  “Všetci trénovali koncentrovane, s nasadením, chuťou i dobrou náladou. To nám umožnilo pripravovať náročné tréningové jednotky, v ktorých sme hernými formami rozvíjali individuálne kvality hráčov. Veľa času sme venovali i organizácii hry a súhre v defenzíve i ofenzíve. „Natrénované“ sme sa snažili ukázať v sobotňajších prípravných zápasoch. Dobre nás preverili najmä treťoligová Mária Huta a štvrtoligové mužstvá Spišského Podhradia a Svitu,” povedal športový riaditeľ klubu Vladimír Lajčák.

Výsledky neboli v príprave najdôležitejšie, zameriavali sa skôr na slabiny v hre, ktoré kvalitní súperi odhalili. Poznatky prenášali späť do tréningového procesu, takže teraz, niekoľko dní pred súťažou sa cítia byť dobre pripravení a všetci hráči i tréneri sa tešia na prvý zápas. “Zimné prípravné obdobie teda hodnotíme pozitívne, jediným problémom sú absencie hráčov na tréningoch i zápasoch spôsobené pracovnými povinnosťami, tie však rešpektujeme, všetci sme amatéri a futbal je pre nás koníčkom a zábavou. A práve aspekt zábavnosti by sme chceli preniesť i do majstrovských zápasov, chceme hrať tak, aby všetci zúčastnení – hráči, funkcionári, tréneri a najmä diváci zažili na našom krásnom štadióne radosť z dobrej a pohľadnej hry. Ak sa nám to bude dariť, tak určite prídu i výsledky, ktoré A-mužstvu Spišskej Belej zabezpečia boj o špicu tabuľky,” dodal Vladimír Lajčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: