Novinky z futbalu

Tréner Pušoviec si pomohol citátom stratéga spoza západných hraníc

(Autor: Anton Repka)
28. mar 2022 o 21:53

PUŠOVCE. Bývalý treťoligista stále čaká na prvé body v šiestej najvyššej súťaži. Aj keď mali futbalisti FK Rozvoj Pušovce v jesennej časti niekoľkokrát veľmi blízko k remíze a svojimi výkonmi si neraz vyslúžili pochvalu od súperov, mladučký kolektív je stále na chvoste 6. ligy ObFZ Prešov.

V nedeľňajšej jarnej premiére prehrali doma so ZŠ Vyšná Šebastová 1:2. Hostí dostal do vedenia v 8. min. Peter Jačišin a ich vedenie potvrdil v 42. min. Šimon Marcin. Za domácich korigoval konečný výsledok v 85. min. Damián Poloha.

Ako sa hovorí, nič nové pod slnkom, Pušovčania podľahli najtesnejším rozdielom nie prvýkrát – stačí spomenúť tri rovnaké jesenné výsledky 0:1 - s Terňou, Pečovskou Novou Vsou a Nemcovcami. Nechýbalo veľa, aby sa aj súboj s jesenným majstrom z Brezovičky skončil 0:1, no favorit v poslednej minúte ešte stihol zvýšiť na 0:2.

Pre trénera Pušoviec Jána Čížeka bolo nedeľňajšie meranie síl 14. kola premiérovým v novom pôsobisku (v zime prevzal žezlo po Michalovi Horoščákovi). „Trénujem už 44 rokov, dosť času na to, aby som bral všetky výsledky s nadhľadom, vrátane tých, ktoré nepotešia,“ vyjadril sa na margo pocitov po prehre – a pomohol si citátom známeho futbalového stratéga spoza západných hraníc: „Ako vravieval Tomáš Pospíchal, futbal nemá logiku.“ Jedným dychom dodal, že jeho zverencov zdobila bojovnosť, no aj tak začali až s prílišným rešpektom k favoritovi. Nervozitu však zahodili rýchlo – paradoxne im k tomu pomohol rýchly gól hostí na 0:1. Po ňom si vypracovali zopár „pološancí“, no vyrovnať nedokázali. Naopak, inkasovali tesne pred odchodom do kabín. „Úspešný strelec sa preštrikoval stredom šestnástky cez všetkých našich hráčov a dal gól. K tomu sa nedá nič viac povedať, iba zatlieskať.“ 

V druhom polčase sa hostitelia snažili vrátiť do zápasu, súpera tlačili, behali. V tej súvislosti spomenul ich kormidelník jedno meno... „Milan Anderko vo svojich 48 rokoch nabehal množstvo kilometrov, vyhral veľa osobných súbojov. Tento skoro päťdesiatnik má ešte vždy kondíciu na rozdávanie, čo je naozaj obdivuhodné.“

Pušovčanom sa podarilo v závere súboja už len skorigovať, na vyrovnanie čas nezostal. Na predposledné Nemcovce strácajú dvanásť bodov... „Vyštudoval som matematiku, keď to zoberiem čisto matematicky - čiže reálne, na záchranu nemáme. Tucet bodov je veľa, hoci, ako sa hovorí, nádej zomiera posledná. Chlapci by potrebovali ešte veľa prípravných zápasov, aby si na seba zvykli, ale na to už niet času,“ uzavrel rozprávanie J. Čížek.   

Ján MIROĽA, FOTO: Anton REPKA 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: