Hlavné menu

Šťastena raz usmiata, inokedy zachmúrená

Šéfredaktor|13. nov 2017 o 00:00

Spišiaci plnia vytýčenú bodovú kvótu

Pred záverečnými tromi kolami na vlastnej pôde tréner  spišskonovoveských druholigových futbalistov Gejza Farkaš hovoril o tom, že by bolo fajn, keby jeho tím získal aspoň sedem bodov. Dosiaľ táto prognóza vychádza. V dvoch zápasoch totiž kolektív  FK NOVES dosiahol štyri body. Po remíze s lídrom súťaže z Košíc naposledy zdolal v ďalšom východoslovenskom derby Bardejov. Spišiaci tak natiahli šnúru zápasov, v ktorých neprehrali , na číslo osem .

„Také výsledky sme možno ani sami neočakávali, ale ideme od zápasu k zápasu skromne, s pokorou a nemyslíme na to, koľkokrát sme v rade neprehrali. Partia je veľmi dobrá a to je tiež dôsledkom toho, ako nám to ide. Akurát uplynulú sobotu sme sa v šatni rozprávali o tom, že bodaj by ani nebola zimná prestávka a hralo sa stále, lebo sme rozbehnutí. Lenže prichodí nám v pohode absolvovať ešte záverečný duel jesene a potom sa cez zimu koncentrovať na jarnú odvetu,“ poznamenal jeden z členov kolektívu Lukáš Kubus.

V úvodnom kole aktuálneho ročníka v prvom vzájomnom stretnutí Bardejovčania vyprášili Spišiakov rozdielom triedy. Lenže odvtedy sa všeličo pomenilo. Tentoraz už Šarišania neobstáli. „V predošlom vzájomnom zápase som ešte nehral, no tentoraz sme sa naozaj dobre pripravili a po pár minútach sme strelili vedúci gól, čo padol po rýchlej akcii Kováča, ktorý sa nezľakol zodpovednosti a krásnou strelou skóroval. Počínali sme si s prehľadom, boli sme iniciatívni a pozorne sme bránili. Potom prišiel moment, keď súper po polhodine hry z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za zákrok na protihráča v našom pokutovom území, vyrovnal. Hostia sa dostali na koňa, odvtedy ako keby uťal, nevedeli sme sa dostať do tempa, boli sme akísi stratení.“ Do konca prvého polčasu boli viditeľní podstatne viac hostia a domáci mali šťastie, že neinkasovali ďalšie góly. „Nuž, naozaj sme tŕpli pri možnostiach Bardejova, ale brankár Huszárik nás neraz podržal v tomto zápase. Myslím si, že minimálne tri stopercentné príležitosti súpera zmaril.“ Po zmene strán sa hostitelia spamätali, zmenili aj systém rozostavenia hráčov, hrali na dvoch útočníkov, počínali si jednoduchšie, lebo na náročnom teréne sa horšie kombinovalo. „Mali sme poruke veľa rohových kopov, centrovaných lôpt a bolo na nás, či si s nejakou štandardkou poradíme. Vyšlo nám to tesne pred koncom, keď sme loptu dotlačili do siete a sme naozaj radi za toto víťazstvo.“ Ako inak, Spišiaci sa presadili po štandardke. K dispozícii mali  v tesnom slede viac týchto situácií a jednu z nich zúročili, keď sa lepšie orientovali v skrumáži. „Výsledok mohol byť aj iný, lebo hostia dobre kombinovali a pár minút predtým, ako sme strhli vedenie na našu stranu, mali tutovku, ale náš gólman skvele zasiahol. Takže sme mali aj šťastie, zrejme to súvisí s dobrou fazónou, ktorú máme v ostatných kolách. Na druhej strane predtým proti Lokomotíve Košice sme zase tesne pred koncom dostali vyrovnávajúci gól my a paradoxne po štandardke súpera, pričom práve tieto situácie vieme my zvládať. Lenže neustrážili sme si to a inkasovali. Pritom  súperenie s vedúcim celkom súťaže muselo početnú divácku kulisu zaujať. Ľudia nás  chodia povzbudzovať v hojnom počte a nás to teší, veľmi cítime ich podporu. Na železničiarov sme ušili taktiku založenú na pozornej obrane a kontrách a dostali sme sa do troch-štyroch stopercentných príležitostí. Keby sme niečo z toho využili a zvýšili náskok, tak by nám už výhra neunikla. Remíza nás škrela  o to viac, že hostia z jedinej strely na našu bránu vyrovnali,“ dodal Lukáš Kubus. Nuž, vo futbale je to tak, že raz sa šťastena usmeje, inokedy zachmúri. Presvedčili sa o tom v ostatných dvoch súbojoch i celkove našliapnutí Spišiaci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: