Hlavné menu

Špecialita - výhra 5:2 s jediným strelcom

Šéfredaktor|11. okt 2017 o 00:00

Štafura: „Duo Vyshnevskyi – Skvašík ofenzívne najlepšie v 3. lige“

Sninčania ukončili „anglický“ týždeň veľkolepo. Po treťoligovej výhre 7:1 v Bardejovskej Novej Vsi remizovali v Slovnaft cupe s Michalovcami 1:1 (favorit napokon postúpil v rozstrele 4:2) a napokon opäť v „majstráku“ hviezdili strelecky doma so Sabinovom - 5:2. Unikátom bol aj strelecký výpočet, keďže sieť Šarišanov napol päťkrát Oleg Vyshnevskyi!

Ukrajinského stredopoliara však v týchto dňoch sužuje zranenie, na slovíčko sme teda vzali trénera Jozefa Štafuru...

Pohárová streda dala určite vašim zverencom zabrať. Dalo sa očakávať, že v nedeľu budú hráčom na trávniku skôr ubúdať sily. Potvrdil to zápas?

„Obával som sa ako zregenerujeme po náročnom zápase s Michalovcami, priznám sa, moje obavy smerovali najmä k možnosti zranenia. Po štyroch dňoch sme nastúpili takmer v najsilnejšej zostave, ale na trávniku bolo cítiť, že únava nás dobieha. Chlapci zabojovali, najmä prvý polčas predviedli na vysokej úrovni s gólmi Olega Vyshnevskeho to bola paráda!“ pochvaľoval si kormidelník MFK Snina.

 

Ak sa pod výhru 5:2 podpíše gólmi jediný futbalista, je to nevšedný strelecký deň. A taký mal ukrajinský útočník v sninských radoch...

„Keď som pri mužstve nebol, radil sa Oleg Vyshnevskyi k priemerným hráčom s veľkým potenciálom. Našli sme mu vhodné miesto, kde môže svoje futbalové danosti uplatniť na sto percent, čím logicky pomáha aj mužstvu. Má vynikajúceho spoluhráča Jožka Skvašíka a opäť zopakujem už mnou povedané – duo Skvašík – Vyshnevskyi je najlepšia ofenzívna dvojica treťoligových trávnikov,“ zdôraznil Jozef Štafura.

 

Po štyroch presných zásahoch mal v 50. minúte na konte už päť strelených gólov. V 59. minúte však musel nútene striedať. Aký je zdravotný stav sninského 16-gólového kanoniera?

„Kontakt s protihráčom mu spôsobil silné svalové zranenie, preto musel opustiť trávnik predčasne. Všetci však veríme, že do nedele bude v pohode,“ vyjadril nádej Jozef Štafura.

 

Resumé 12. kola:

Snina – Sabinov 5:2 (4:1)

Góly: 5., 19., 34., 41. a 50. O. Vyshnevskyi – 10. vlastný (Hišem), 90. Lapoš.    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: