ŠAMO a LAZÚR z Brekova do Kamenice n/Cir.

Šéfredaktor|7. aug 2018 o 00:00

Príchody – odchody „humenských“ piatoligistov.

Aj 5. liga (skupina Vihorlatsko-Dukelská) už otvorila svoje futbalové brány. Prvé výsledky sú známe, aj zostavy v ktorých sa naši piatoligisti v premiére predstavili. My sme si však kádre „humenských“ klubov trochu viac prevetrali.

TJ Borov. V uplynulej sezóne bol nováčik najmilším prekvapením (2. miesto). Tréner Vladimír Sivý privítal tri nové tváre: L. Čopák (Kamenica n/Cir.), J. Mišenko (Dlhé n/Cir.) a M. Pavlík (Oľka), naopak káder „medveďov“ opustili L. Križanovský (Soľ), Marek Zlacký (Humenné), J. Lojka (Jasenov), R. Kolesár (Šoporňa), J. Cholp (Svätý Jur), A. Mydla (Lackovce) a Marek Horvat (Papín). Hovorí sa, že druhá sezóna je vždy ťažšia než premiérová, nuž uvidíme.

Po niekoľkosezónnom snažení sa piatoligistom stal opäť TJ Slovan Belá n/Cir. Bielo-belasé farby posilnili L. Kuzma (Udavské), O. Ferko (Ubľa), T. Hašuľ (Snina, U-19), A. Lojan (Radvaň n/L.), V. Halagan (návrat po zranení), z mužstva odišli S. Ľoch (Papín) a F. Svistun (Snina). V pozícii trénera (hrajúceho) pokračuje Marek Lukáč.

V uplynulej sezóne sa najhoršie z našich piatoligistov umiestnila FK Kamenica n/Cir. (11. miesto). Riešila sa trénerská otázka po odchode S. Tokára, činnosť klubu z rôznych strán zabezpečuje M. Ihnát. Na starosti mal aj zloženie kádra, z ktorého v letnej prestávke odišli M. Benec (okr. Levice), L. Čopák (Borov) a M. Červeňák (Z. Hámre). Novými kamenickými tvárami sa stali P. Petričko (Humenné), E. Matus (Snina), J. Štofík (Snina), P. Bunda (Stropkov), V. Vasilko (Svidník), P. Šamo (Brekov) a R. Lazúr (na snímke - Brekov), P. Liček predĺžil hosťovanie (Bardejov).

Takmer žiaden vietor nefúkal v šatni F.O. Ajax Pakostov. I keď. V pozícii trénera už nie je Štefan Tomčák (Vranov, U-19), jeho miesto zastáva Peter Gombita st. Aj naďalej hosťuje v FK Humenné brankár Klamár, to je však jediný mínus kádra, ktorý posilnila dvojica Jozef a Ján Jalčákovci z V. Sitnice.

Vlci“ z TJ Tvarona Ulič tiež veľa nemenili. Mužstvo vedie duo Maroš Hriňák – Mário Čokina, k odchodom sa radí Telvák (Stakčín), novým prírastkom je J. Burda (Udavské).

Pod Brekovským hradom došlo k zmene názvu klubu, ktorý počnúc sezónou 2018/2019 oficiálne znie OFK Spartak Brekov. V pozícii kouča Milan Karabinčík s čiastkovou výpomocou Jozefa Valkučáka. Odišli harcovníci. Už spomínaní P. Šamo a R. Lazúr (obaja Kamenica n/Cir.), V. Jenčko (Hencovce), prišli M. Vožný (Vranov), T. Vožný (Medzilaborce), M. Babin (Humenné), F. Harakaľ (Humenné), J. Vasiľ (Humenné), z brekovského dorastu boli definitívne k „áčku“ preradení Š. Reby a P. Vrblovský. Otáznik príchodu visel nad M. Matim (Hencovce).

Aj pod Nastazom menili trénera, stal sa ním Vladimír Mikula, ktorému z uplynulej sezóny chýba trojica mien J. Štofík (Snina), Matúš Dudič, J. Max (Petrovce n/L.). Káder OFK Agrifop Stakčín posilnili najmä vlastní: J. Matijko, M. Iskajc a R. Iskajc sa vrátili z hosťovaní, Červeňák bol preradený z dorastu, došiel aj brankár M. Bača (Papín) a jeden Ukrajinec.

Pod Jasenovským hradom aj naďalej vedie mužstvo (hrajúci) kouč Róbert Chalupka. TJ Jasenov už nemá v kádri trio Samuel Soták, P. Minda (obaja Lukačovce) a Stanislav Soták (Hencovce). Dotiahol sa definitívny príchod R. Tomčáka (Strážske), novými tvárami sú: J. Lojka (Borov), T. Matta (Brestov), P. Matta (Humenné), P. Krajkovič (Udavské) a M. Paľo (Radvaň n/L.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: