Novinky z futbalu

R.I.P. Milan Polča (08.01.1948 - 27.04.2022, 74 rokov)

28. apr 2022 o 00:00

    Do futbalového neba sa, žiaľ, pobrala ďalšia futbalová hviezdička. Iba včera ( 27.aprilla 2022 ) odišiel vo veku 74 rokov ( nar. 8.januára 1948 ) na večnosť dlhoročný futbalový hráč a funkcionár Milan Polča.

      Aj keď svoju aktívnu kariéru futbalistu v FO VSŽ Košice z pracovných i študijných dôvodov ukončil v mladom veku, futbalová lopta mu učarovala natoľko, že ho sprevádzala počas jeho celého plodného života.
 

   Profesionálne sa najviac pohyboval v mediálnom prostredí, či v rôznych manažérskych funkciách najmä v najväčšej fabrike VSŽ, avšak to futbalové zvládal popri všetkých pozíciách. Patril k priekopníkom pri tvorbe, z pohľadu úspechov, najvýznamnejšieho klubu 1. FC Košice, kde z rôznych postov prispel o.i. i k dvom titulom Majstra Slovenska i účasti v Lige Majstrov a výrazne sa podieľal i na zabezpečení mládežníckych celkov, ktoré v tom čase taktiež žali celoslovenské trofeje.
   

Miloval svoju rodinu a aj svojich potomkov syna Milana a aj vnuka rovnakého mena viedol futbalovou cestou. S najmladším Milanom intenzívne prežíval jeho počiatočné kroky po zelenom trávniku a bol pyšným starým otcom, keď sa jeho meno objavilo už aj v reprezentačnom výbere Slovenska U 15. Bol hrdý i na svoju rodnú obec Kobyly neďaleko od Bardejova.

   Vždy dobre naladený s nezabudnuteľným úsmevom riešil všetky problémy, ktoré život prinášal. Nevyriešil iba ten posledný…
 


  Ďakujeme Milan a večné svetlo nech ti svieti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: